|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 16:10:02   
Alma_27
za iftar
minestrone supa (iz kese user posted image )
sirnica sa mineralnom vodom
vesela musaka od hanady (znam da cu je smazati i za sehur)
salata
jogurt torta

samo ne znam da li da u tortu stavim banane ili visnje. ili oboje?
a preko cu neki dolcelin slag hit - krema sa aromom vrhnja i vanilije

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 626
27.7.2012 16:25:28   
canim
Jeli moze taj jogurt kolac s bananama ? i Jeli mora ici ta krema od vanilije preko ili sluzi samo dekoracije radi?
Jeli se nakon 3h provedenih u zamrzivacu drzi normalno u frizideru ili mora stajati u zamrzivacu ?

Imam puno banana u kuci, da mi ih se nekako kvalitetno rijesiti.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 627
27.7.2012 16:38:10   
Amam
Selam drage moje,j jutros zapostila i moradoh prekinuti, user posted image  vjestica jos nije otisla user posted image .

Hvala umuahmed user posted image .

Mm veceras na iftaru,ja s djecom,svejedno sto ne postim ja cu cekati vrijeme iftara da jedem s djecicom,a ostalo mi mesa i paprika crvenih od juce,supe takodje,jos cu staviti koju u tepsiju pa s kajmakom.

Sutra radim drugu,tako da necu biti kuci za vrijeme iftara,morat cu nesto mm pripremiti prije podne,a aBd u nedelju planiram zvati mm roditelje i brata,pa jos ne znam sta bih im kuhala user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 628
27.7.2012 16:49:44   
Alma_27
ja sma tortu drzala u frizideru nakon 3 sata u zamrzivacu. ma nije ona meni dugo ni stojala. drzala sam samo neke ostatke u frizideru posto se sve brzo pojelo user posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 629
27.7.2012 17:14:36   
umahmed
Amam draga zaboravih ti reci kore kupi na markalama u trznici ima rdnja kada udjes sa desne strane,pise bosanske lazanje,mnogo su bolje od ovih iz granapa. 6kao domace su,super user posted image

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 630
27.7.2012 17:37:05   
umahmed

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sma šećera stavljala 200 gr...
ja sma je radila u kalupu 26 cm...
i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko...
a šumsko voće sam ledo koristilauser posted image
fina kombinacija bila...prava tortica

oci mi ispadose tražeći ovaj receptuser posted image prosvjetlite me gdje je ta divna torta sa jogurtommmmmmmmmmmmm

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 631
27.7.2012 17:39:05   
umahmed
sinoc sam pravila mango lassi,jedno tradicionalno osvjezavajuce pice porijekolm iz Indije. U koliko zelite probati evo recepta:
1 zreliji mango
casa hladnog jogurta
pola case mlijeka
2kockice leda,zrno kardamoma
3-4kasike secera
sve izblndati i sluziti kao osvjezavajuce.hranjivi napitakuser posted image odlican za sehur

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 632
27.7.2012 17:53:36   
Hannan
Kod nas veceras na redu:
Begova corba by Hanady od sinoc (da je Allah nagradi)
topa
batkovi sa praprikama, patlidzanima, paradajzom,
salata
oblatne

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 633
27.7.2012 17:59:14   
R&T@

IZVORNA PORUKA: umahmed

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sma šećera stavljala 200 gr...
ja sma je radila u kalupu 26 cm...
i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko...
a šumsko voće sam ledo koristilauser posted image
fina kombinacija bila...prava tortica

oci mi ispadose tražeći ovaj receptuser posted image prosvjetlite me gdje je ta divna torta sa jogurtommmmmmmmmmmmm

Izvoli...copy-pasteuser posted image

1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata.
Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 634
27.7.2012 19:21:48   
*pcelica*
Eh kod nas je veceras.
domaca tarhana corbica
pileci fileti (nesto na fazon karadjordjeve snicle ali od piletine)
pomfrit
zeljanica
salata/jogurt
palcinci
lubenica i ostalo voce po zelji

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 635
27.7.2012 19:43:27   
ljubičica 28
Večeras smo mama i ja same na iftaru (ona kod svoje, ja kod svoje kuće user posted image ) pa sam ja napravila iftar i odoh kod nje da se iftarimo zajedno:

Krem supa od tikvica i krompira (pravila je ja mami, svidjela joj se pa je i večeras opet na meniju),
paprike punjene krompirom,
bosanski lonac (ovo je ona pravila),
kompot (suho voće), lubenica i dinja, ledene kocke.

Za sehur će aBd biti topli sendviči od ostataka ramazanija, supa i puding od banane.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 636
27.7.2012 19:45:03   
ljubičica 28
I meni bi trebao recept za buredžike s lisnatim tijestom, planirala sutra zvati jetrvu i djevera s djecom pa bih ih napravila. Čini mi se da je mamine oči negdje stavljala recept pa ako ko zna heeeeeelp user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 637
27.7.2012 19:55:01   
R&T@

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

I meni bi trebao recept za buredžike s lisnatim tijestom, planirala sutra zvati jetrvu i djevera s djecom pa bih ih napravila. Čini mi se da je mamine oči negdje stavljala recept pa ako ko zna heeeeeelp user posted image

To su mantije...
Na ovoj stranici imas tri recepta za iste...
tu su i one s lisnatim sto pravi forumasica mamine oci...

http://www.ringeraja.ba/forum/m_663487/mpage_4/printable.htm

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 638
27.7.2012 22:27:32   
ljubičica 28
Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu.

Hvalaaaaa tajra user posted image

Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče user posted image Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto user posted image
I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići.

Mediću, mamine oči, javite seeeee user posted image

Gospodaru moj,

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 639
   [Obrisana poruka]
27.7.2012 22:38:41   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 640
27.7.2012 22:45:19   
damma
ja bila kod mame na iftaru, tako da smo imali
paradajz corbicu
pomfrit, fasirane snicle
patlidzani punjeni sa rizom i mljevenim mesom ( babo je vise put ponovio jest ti ovo dobro user posted image )
jabukovaca
lubenica i dinja
sve je bilo ukusno

umahmed dugo te nije bilo a primijetih da ti mashallah imas troje celjadi, nek su ti zdravi i zivi.
meni nesto srce ko kuca kad vidim u nekog da ima djece vise od dvoje user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 641
27.7.2012 22:47:20   
Vinetu

Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče user posted image Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto user posted image
I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići.

Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : )

Sretno!

Neposredna veza do poruke: 642
27.7.2012 22:57:09   
canim
Danasnj iftar:

Hurme
Limunada
Krem teleca supica
Teletina u paradajz sosu
Spinat s rizom
Kadaif
Jogurt torta

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 643
27.7.2012 22:59:57   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : )

Sretno!

Ljubicanstvenauser posted image vidim tek sada za mantije. Evo Vinetu ti fino opisa. ja ih vise volim kada razvijamo od domaceg tijesta, brziski radimo ove sa lisnatim, nekada sa mesom, nekad sa sirom ( vise sa sirom volimo ) Napravis fino smjesu kao za burek, razvaljas lisnato, sjeces na male kvadratice, ubacis smjesu na pola i sastavis krajeve. Ja mantije uvijek premazujem zumancetom pred kraj, jer im da finu boju, zalijem kada su pecene jogurtom i bijelim lukom ili sa malo vode i ulja, po zelji user posted image

Mi isli na iftar kolektivno. Mali i ja se vratismo zbog njegovog spavanja, muz u Begovoj na terviji. Sada cu fino jos jednu kahvu sebi napraviti, trebam praviti palacinke za sehur, a sutra finii vikend mogu poduze spavati, a momci idu skupa na posao user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 644
27.7.2012 23:04:01   
mykica
Eh mantije su večeras kod mene bile za iftar. Mada te sa lisnatim tijestom nisam nikad probala, nego pravim one prave sandžačke mantije. Kad sam se udala to mi je prvo bilo što sam morala da naučim praviti. Muž mi je porijeklom iz Sandžaka i to im je glavno jelo. Preporučila bih vam da probate praviti mantije sa pilećim mesom! Preukusne su. Meni ih je ostalo i za Sehura samo ih opet polijem jogurtom i podgrijem i budu super.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 645
   [Obrisana poruka]
27.7.2012 23:06:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mykica)
  Neposredna veza do poruke: 646
   [Obrisana poruka]
27.7.2012 23:09:32   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 647
27.7.2012 23:24:13   
Hanady RR
ja Iman razvijama jufku i radim na dva načina...
e način je ovaj tvoj samo ja 6 malih jufku razvijam...i ne ne stavljam jaje unutra u tijesto to radim za klepe :)
a drugi je način...
regularno racijem jufku ko za pitu...poredma komadiće fila i zarolam je...s timd aje jače mastim nego piti...pa sječeme između fila i odna ko loptice slažem u pleh...

sa oba načina istom brzinom ih pojedemo al sa drugim brže ih napravim...user posted image

sa lisnatim ih ne radim nikadauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 648
27.7.2012 23:33:48   
Vinetu
Mene je MaAmine oči naučila da može sa lisnatim tijestom i meni su pravo super... mirišu na Sandžak : ))

user posted image
(nisam ih odavno pravila)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 649
27.7.2012 23:41:04   
mykica
Ja ih isto pravim kao običnu jufku al je razvučem baš baš da bude tanka skroooz. Haman ga i dođe kao lisnato tijesto. I onda stavim fil, zarolam i siječem između fila i stavljam u tepsiju. Tako mene svekrva nauči, samo što ih ona još nešto uvrne (nešto joj nisam upratila taj potez najbolje) i to su te neke Novo Pazarske mantije, ali ja ih samo onako narežem i redam u tepsiju i budu mi super user posted image

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *