RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:11:25)

IZVORNA PORUKA: canim

Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim

na 3 ili 4 stranici.

i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode [sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (23.7.2012 0:11:31)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:13:10)

Alma ja osjecam zadrzavanje ne samo tecnosti vec svega [sm=smiley36.gif]

Iman draga ma znas da ja to tebi maksuz radim [sm=hudicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (23.7.2012 0:13:39)

[Sadržaj poruke je obrisan]

ananas_ze -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:16:29)

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

IZVORNA PORUKA: palachinken

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras [sm=smiley19.gif]Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse [sm=smiley36.gif]

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Hajd sad priznaj odakle me viris [sm=smiley1.gif]Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro
Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano

mislim da je to recept canim [sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:17:59)

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras [sm=smiley19.gif]Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse [sm=smiley36.gif]

Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje.
Baš bude fino!

Hajd sad priznaj odakle me viris [sm=smiley1.gif]Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro
Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano

mislim da je to recept canim [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley31.gif] hvala, morat cu probati, zvuci mi bas lagano i fino za iftar.

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:19:23)

IZVORNA PORUKA: Alma_27

IZVORNA PORUKA: canim

Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim

na 3 ili 4 stranici.

i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode [sm=zmeden.gif]

Itekao da osjetim, i pored mnogo tecnosti polsije iftara, slabo ta voda ide, imam osjecaj ka da cu se udebljati 5 kg [sm=smiley36.gif]

Inace takodjer u ramazanu donijem koji kg, nema veze, ima vremena za temu Mrsajmo zajedno [sm=smiley36.gif]

Mashalah mi sa gostima uzivali na iftaru, djeca slusala, sehur imamo spreman, samo cemo pdgrijati.

ananas_ze -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:19:51)

IZVORNA PORUKA: Iman83

jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode [sm=zmeden.gif]

Ja ne osjetim ništa...ni ruke, ni noge [sm=jezicek.gif]

Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.

kod mene metabolizam proradi odmah, jedva docekam da se vratim s teravije, onda obavezno u 1 ustajem, kasnije na sehuru pa u 9 pa u 11,onda sam vec [sm=lev.gif] i ne vracam se u krevet [sm=smiley36.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 0:20:20)

IZVORNA PORUKA: Iman83

jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode [sm=zmeden.gif]

Ja ne osjetim ništa...ni ruke, ni noge [sm=jezicek.gif]

Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.

ni ruke ni noge ni krila [sm=smiley36.gif]

i to u toku noci kao kad sam trudna bila [sm=smiley36.gif]

DM -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 4:01:40)

Hej drage moje-gdje ste?
Pa tema je :sehuri iftari, a vas nigdje sa sehura[sm=jezicek.gif]
Jesu li vas sehuri "ubandačili"?[sm=smiley36.gif]
I meni tečnost slomi, još lubenice[sm=smiley29.gif]-k'o balon sam!
Ja sutra odoh kod svoje many, pa se nećemo "pisati" 2 dana-ostajte mi zdravo , veselo i u Ramazanskom raspoloženju. Da hajirli ispostimo i dan Allah ukabuli!

canim -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 4:21:39)

doublemum, ima mene, ja pila kafu za sehur i sad mi nema spavanja [sm=smiley24.gif] a kad mi se cura nadigne prije 6h [sm=smiley12.gif] bit ce mi veselo.

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 7:33:44)

Ja danas pravim prvi iftar za goste, brat, snaha, zaova i njen muz, doci ce i svekar i otac. Za mladju raju, po njihovoj zelji ide meksicka piletina sa tortiljama, a za dede koji vole ipak nesto konkretnije punjene paprike. Bit ce jos i neka supica, topa naravno, salata i kolac sa jogurtom. I ovo ce biti dobro ako stignem kada dodjem s posla.

Super Beba -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 10:18:30)

Jutro! Meni jučer MMovi bili na iftaru...Ispržila piletinu sa crvenom i žutom paprikom i tikvicama u wok tavi+imala sitnog ćevapa od subote...Prilog riža + supa, topa, salata, hurme i dostaaaaa limunade, vode i cedevite...Sklepala neki kolač (čokoladni mus sa petit keksom i čoko bananicama)...Helem, ništa spektakularno, ali veoma ukusno i opušteno :))) Bitno je da smo se svi fino najeli...A za sehur MMu i sebi napravila frape od banane + nutela i somun, i čokoladno mlijeko...
Al' dug vikend baš bi...Počela iftare spremati u 13h, nisam znala šta ću od sebe :))

Medić* -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 10:24:22)

Za vecerasnji iftar planiramo, krem supicu od povrca sa komadicima teletine, telece snicle iz pretisa u saftu i pire krompir.

pahuljica_25 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:11:18)

Selam drage moje,evo da se i ja prijavim na ovoj temi[sm=smiley1.gif]
Ja nažalost ni ovaj Ramazan ne postim jer dojim bebu(prošli bila trudna)ali inšAllah napostit ću[sm=smiley1.gif]
Vidim fino se sprema,ova tema baššš miriše[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]
Mi sinoć bili na iftaru kod sveki a večeras aBd na iftarskom meniju je:
Tarhana sa paradajzom i pilećim fileom
Piletina a la Palačinken[sm=smiley36.gif]
Hrskavi krompirići iz rerne
Paradajz salata
Svježe kupine i ako stignem napraviti jogurt torta[sm=smiley36.gif]

P.S. MM danas posti bez sehura,sinoć smo prespavali[sm=smiley19.gif]

riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:22:32)

Mi sinoć imali buraniju i tikvenicu (friško ubraneiz bašte )[sm=smiley1.gif]

salata ,jogurt ,za desert kadaif i torta bez jaja,lagahna i ukusna.
Torta bez jaja ...

kora;

400 g brasna
250 g secera
1kasikica sode bikarbone
1 kasika kakaa
250 ml mlijeka
1 kompot od visanja
4 kasike dzema bilo kojeg ja sa stavljala od kupine
sve sastojke dobro izmijesat i peci na 180 stepeni dok ne porumeni, zatim ostaviti da se ohladi

krema:

3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
1 margarin
15 kasika secera
skuhati puding, secer u nlijeku i ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i dobro izmiksati.

Koru koja se ohladila izlomite na komadice i u nju dodati visnje iz kompota.
U kalup ili vecu sepru slazete tortu, red komadica kore, red kreme ostavite u frizider par sat.
Kad tortu izvadite iz kalupa ukrasite je po zelji,

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:26:38)

Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte...
lakše ćemo naći i u buduće[sm=bravo.gif]
http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:30:29)

ja sinoc poslije teravije jela masno i zacinejno i nisam nikako mogla utaziti zedj i, iako sam spremila sehur, odlucim da ne postim jer sam mislila da necu izdrzati. sad mi zao [sm=smiley13.gif]
znam da se ne smije prekidati post bez valjanog razloga ali ne znam da li se moze napostiti kasnije ako ne zapostim nikako bez zdravstevno opravdanog razloga [sm=zmeden.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:33:03)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte...

I jogurt torta by Dzenana G [sm=smiley1.gif] Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.[sm=smiley1.gif]

Alma_27 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:34:40)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

I jogurt torta by Dzenana G [sm=smiley1.gif] Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.[sm=smiley1.gif]

ja sam tu tortu napravila u tepsiji kao kolac i komsiluk je ejeo i malo poslala tetki. ma pukla torta samo tako [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:35:57)

e moramo malo slikati...
hajmo žene...najprije u zadatak ova dva recepta koja prva napšravi slika...
[sm=bravo.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:37:04)

Ja je pravim u malom kalupu za torte, 22cm, pa kad maknem obruč, to fino izgleda, pogotovo s voćem preko.

riba78 -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:37:32)

ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera [sm=smiley13.gif]

palachinken -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:39:16)

IZVORNA PORUKA: riba78

ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera [sm=smiley13.gif]

Idi na imageshack ili tinypic

djoisa -> RE: Sehuri/Iftari (23.7.2012 11:40:10)

stavi recept u rr kuhinju..imas link gore hanady je dala

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>