milenium -> RE: "Dojenje je precijenjeno" - Saboteri dojenja (23.6.2012 18:14:55)
|
uh...pokušat ću skratit svoju priču o dojenju.prije poroda sam se toliko informirala,načitala tako da bar znam što me čeka i da koliko toliko budem spremna.najviše mi je u sjećanju ostala rečenica ''''NE ODUSTAJ'''' i time sam se vodila.kad sam rodila bebu su stavili na mene par sekundi a onda je odnijeli u inkubator na neko grijanje a mene u sobu.bebu su mi donijeli u sobu tek navečer oko 9 sati iako sam ja rodila u ranim jutarnjim satima,znači nisam je vidjela ni podojila nekih 12 i više sati. kad su je donijeli iznenadila sam se kako je beba bila mirna,SITA i zadovoljna. samo glup nebi skužio da su bebi dali ad,čak je imala i bijeli trag oko usta[sm=jezicek.gif] naravno nakon toga moja beba nije htjela tada podoj samo je mirno zaspala,a ja tako ljuta(a što sam mogla kome da se žalim[sm=smiley13.gif]) pokušavam se opustiti i tako mi večer prođe u ugodnom čavrljanju s curama iz sobe(mislim ženama[sm=smiley36.gif]).u sebi sam bila rekla da me to neće obeshrabrit i da ću ja provest svoje pa makar to bilo kad kući dođem a sad nek daju šta god hoće. mi smo razgovarale 2 sata ako ne i više i ja sam cijela ta 2 sata rukom se izdajala u maramicu,(izdajalice još nisam imala)to su bile kapi ali time sam htjela održat ''''proizvodnju ''''mlijeka da se ono nebi postepeno izgubilo.srećom u bolnici sam bila samo 2 dana,čim sam došla kući dojila sam svoje dijete. Uglavnom da skratim,nekad mi se činilo da vuče,nekad da ne vuče,nekad da mu moje (.)(.) služe samo kao igračka i uspavanka, ali sam pročitala da je i to normalno(beba samo traži majčinu blizinu,toplinu...).Dojila sam na zahtjev,ponekad mi se činilo da ništa drugo ne radim i da mi se dani svode samo na dojenje i dojenje i dojenje i....[sm=smiley29.gif] Najgori je je bio 3,6 i 9 mjesec.Mislila sam da mu je malo ali onda sam se sjetila onih ''''skokova u razvoju'''' koji su baš u trećem ,šestom i 9 mjesecu. Najviše sam koristi imala od savjeta da poslije svakog bebinog podoja ja izvučem ostatak i tako za sljedeći obrok ima više[sm=smiley36.gif]. A što se tiče izdajalice,nema te izdajalice koja može izvući onoliko koliko to beba može svojim ustima. najviše se izvuče: 1. podojem 2. rukom 3. izdajalicom, u to sam se sama uvjerila. Kad mi se nakon nekog vremena činilo da u njima nema ništa,čak su i naočigled izgledale nekako prazno[sm=jezicek.gif],pokušala sam rukom se izdojit ali ni kapi[sm=smiley19.gif]. onda sam stavila bebu na grudi a beba je vukla i čuo se onaj zvuk gutanja kojeg sve mame osluškuju. shvatila sam tada priroda nam je podarila više nego što mi mislimo,a nekih stvari nismo ni svjesni.samo ne odustajte. i kad je bilo suza nisam odustavala jer sam sama sebi željela reć da sam učinila sve prije nego donesem odluku da odustajem. HB dojila sam 18 mj,smatrala sam da je to bilo sasvim dovoljno.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|