malena sharena -> RE: "Dojenje je precijenjeno" - Saboteri dojenja (7.7.2012 18:48:24)
|
Moji prvi i jedini saboteri su bile babice u porodilistu koje mi nisu ni htjele pokazati kako se ispravno doji i koje su mi na moje pitanje sta cu kad dodjem kuci, jer imam ragade, mlijeko nikako ne nadolazi, samo slegnule ramenima i dobro se sjecam rekle: pa kupi humanu! Sto se tice bliznjih, bili su mi apsolutna podrska, mama koja mene nije dojila bukvalno mi nije dala da odustanem, prvih dana mi je samo cajeve i kompote pravila i bodrila me, jer mi mlijeko nije nikako nadolazilo, MM isto tako. Sjecam se oko bebinog drugog mjeseca cekali smo neke goste, hocu da podojim bebu, on siki i place, meni sike mekane i ''prazne'' vec nekoliko dana, uhvatila me panika (tad nisam znala za uspostavljanje ponude i potraznje). Molila sam muza da ode kupiti AD dok gosti nisu dosli, a on nije htio, govorio mi: A. imas mlijeka, cujes li? Ne brini, imas mlijeka. Njih dvoje su mi bili podrska, a sto se tice konkretnih savjeta, tu je najvise sevapa zaradila Amrino, jer sam njene postove citala i slijepo vjerovala i pridrzavala se njenih savjeta. Dojili smo dvije godine.
|
|
|
|