Pretty mamma -> RE: "Dojenje je precijenjeno" - Saboteri dojenja (5.7.2012 10:55:20)
|
Po ne znam koji tisućiti put pišem o dojenju. Mislim da više ništa pametno nemam niti reći. Prošla sam pakao na početku dojenja (ima i moja priča o dojenju, doduše poprilično ublažena) i evo sada dojim preko 3 godine. Kada je Laura napunila 2 godine, gotovo sve su me žene prezrivo gledale, zašto ja JOŠ UVIJEK dojim? Pa pobogu, moja odluka, moje dijete, moje sise, na kraju krajeva. Štetiti joj ne može! Evo Laura je napunila 3 godine i još doji svakih par dana. Nikad ju nisam forsirala da prestane dojiti, niti budem. Polako prestaje, na svoju volju. Zamolila bih majke/dojilje ili one koje će tek postati, ili koje uopće nisu dojile, da pogledaju filmić Mliječna staza-uspješan put do dojenja. U pokroviteljstvu je Rode, prije par godina je bio u prodaji uz jedan časopis. Ja sam ga nabavila kasno, kada sam prošla muke Isusove, ali nisam odustala. Neki dan mi reče jedna bivša prijateljica, na moj upit zašto nije tražila pomoć kad je vidjela da ima problema s dojenjem...ja sam imala 58 kg, kako ti misliš da ću ja s tom kilažom imati mlijeka??????? A znaš, i genetika je tu u pitanju, ni moja mama nije imala mlijeka.... Eto u kakvoj su danas žene zabludi... Dojilje samo naprijed, ne obazirite se na zlobne komentare, bilo čije. Majke koje nisu uspjele/željele dojiti, nitko vama ne prebacuje apsolutno ništa, samo smo ponosne što smo mi uspjele unatoč svim mukama.
|
|
|
|