hanabanana -> RE: Kupovina stana na kredit (4.7.2013 14:41:21)
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: pocahontas ali isto tako cijena kvadrata se u opstini novo sarajevo krece 2000m2..pogledaj oglase malo bolje... Ali je 2011 znala biti i 2300 [sm=wink.gif] uhhh Znaš kako kažu pocahontas, svako jutro jedna budala ustane, samo je treba uhvatiti! MI svoju uhvatili u proljeće te godine pa nam dali toliko po kvadratu. Ja za onaj stan koji smo im prodali ni u ludilo ne bih dala toliko. Jeste to dobra zgrada, komšiluk pristojan, fino se održava, nema puno spratova......ali je stara 30 godina!! DO duše, mi smo stan bili i renovirali, godinu prije prodaje i kupatilo smo renovirali komplet. Što se tiče rate kredita, nekada čovjek jednostavno mora imati petlju, Iz iskustva kažem ili je imate kad ste mladji, inače je nećete imati nikada. Mi da nismo imali petlju ne bi sigurno prije dvije godine uspjeli kupiti stan na Č.Vili od preko 95 kvadrata. Samo zahvaljući petlji koju smo imali deset_ godina ranije, kada smo kupili svoj prvi stan, dvosoban stan u Hrasnom, na period od osam godina i dvije rate od po 600 maraka.....jednu vraćali mojoj firmi, drugu VB banci....Sada, nema šanse da bih se usudila uzeti kredit na pet godina uz ratu od 1200 maraka, upravo pet godina su nam išle uporedu te dvije rate......a primanja nam nisu nešto puno viša sada nego što su bila tada. Čak šta više, rashodi su nam veći. Znači ono što sam stisnula sa 25, sa 35 ne bih mogla.....možda zato što tada nismo imali ni djecu. Ne znam. Poenta je da čovjek nekada mora rizikovati. Mi smo svoj stan u Hrasnom prodali po dobroj cijeni, razliku od +40 kvadrata " doplatili " smo u biti 40 000 KM. Da nismo imali m*** deset_ godina ranije to se ne bi nikada desilo.
|
|
|
|