Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Idana sve je u par deka vjeruj - evo ja se na kraju odlucih za unicredit . Prosli put smo ih izmjenjali stotine - i svi obecavaju moze ovako,onako, na kraju svi isto traze i iste uvjete pruzaju
P.S. Eh da - jedino ti HYPO odmah kaze - nemoj kod nas ne isplati se jer su ogromne kamate
Hahaha, suti bona dobit ce neko u Hypoo banci otkaz Ma iskreno gledam, vagam, veliki iznos je u pitanju i dug period, pa je svaki procenat zauhar....eto ako neko ima skorija iskustva pisite,biti ce mi od koristi
sta me briga - to su i rekli cak u dvije poslovnice
Mi cemo isto aBd predati sljedeci ili onaj tamo tjedan , cekamo da se srede neki papiri za kucu koju kupujemo. I isto je na dug period i povelik kredit. Svugdje smo se raspitivali , nigdje nismo mogli bez suduznika jer MM nije prijavljen. Svugdje su u "par deka" visine kamata (osim HYPO ) , ali eto mi na kraju izabrasmo Unicredit
Jucer sam sve obisla, danas jos idem u Raiffaisen. U Sparkasse je 6,7 % kamata Sber je 5,9 % i najpovoljniji su Unicredit 5,95% Intesa 6,2 % Ali sve daju tacno koliko je ugovorna vrijednost ili procijenjena,kod nekih mora procijenjena vr biti veca od kupovne za skoro polovinu da bi mogla ici hipoteka, razocarenje :( Zvala sam Raiffeisen, preko info telefona mi super zvuci odoh danas u poslovnicu da vidim detalje, oni imaju isto kamatu 5,9%, period otplate do 30 godina i daju do 10 000 bez pravdanja, a ne trebaju ni ziranti ni druga nekretnina, hipoteka ide iskljucivo na nekretninu koja se kupuje,bez obzira na prodajnu cijenu i procjenu vrijednosti. Sigurno ce biti peglanja i papira,al sta cemo :)
Jucer sam sve obisla, danas jos idem u Raiffaisen. U Sparkasse je 6,7 % kamata Sber je 5,9 % i najpovoljniji su Unicredit 5,95% Intesa 6,2 % Ali sve daju tacno koliko je ugovorna vrijednost ili procijenjena,kod nekih mora procijenjena vr biti veca od kupovne za skoro polovinu da bi mogla ici hipoteka, razocarenje :( Zvala sam Raiffeisen, preko info telefona mi super zvuci odoh danas u poslovnicu da vidim detalje, oni imaju isto kamatu 5,9%, period otplate do 30 godina i daju do 10 000 bez pravdanja, a ne trebaju ni ziranti ni druga nekretnina, hipoteka ide iskljucivo na nekretninu koja se kupuje,bez obzira na prodajnu cijenu i procjenu vrijednosti. Sigurno ce biti peglanja i papira,al sta cemo :)
Sve zavisi od tvoje plate , ako ne moze podnijeti - morat ces imati suduznika
Idana 85 jeste li podigli kredit, dokle ste, gdje ste šta i kako, ja definitivno krećem u boj sa bankama za kredit, sve sam odlagala, ali fakat ne mogu više po tuđim kućama.AAko je noko u skorije vrijeme podigao kredit za stan molila bih da napioše gdje i kako.Hvala
mi smo uzeli stan na krdit preko InteseSanPaolo banke...prezadovoljni smo.....kod naas je kredit na 25 godina...i imamo hipoteku na stan....i dva žiranta iz državne firme.....i ja sam čak sudužnik...a sve ti to ovisi o iznosu plate,koliko vas mogu teretiti i koliki je rizik od neuplaćivanja rata.... vezano za notara i sudske troškove....sve će to ići iz tvog džepa,nevezano za kredit...bar je kod nas bilo......
Oj draga ženo šta mi napriča.Dva žiranta, sudužnik, hipoteka, 25 godina, znaš kako mi to zvuči strašno baš strašno, e jesu se osigurali crkli daBogda.Koliko ste podigli , kolika vam je rata, koja je kamata, za 25 godina duplo vraćate garant.
Oj draga ženo šta mi napriča.Dva žiranta, sudužnik, hipoteka, 25 godina, znaš kako mi to zvuči strašno baš strašno, e jesu se osigurali crkli daBogda.Koliko ste podigli , kolika vam je rata, koja je kamata, za 25 godina duplo vraćate garant.
da baš zbog veličine plate.... kod nas je kamata 6,2%....rata 480 km.....digli 70 000 vraćamo 140 000...... i to smo sorali prebaciti račune na koje liježu plate kod njih i otvoriti štednu knjižicu da bi nam kamata bila ovakva...inače ide još po 1% na kamatu ako su plate negdje drugo ili nemaš štednu... nemoj da se sikiraš...oboje imate super radna mjesta...sigurna...ja ipak radim u SOR a ni mm nije u državnoj,zato su se osigurali.....
Dobro fala ti, radna mjesta sigurna ko zna moja bebo šta će bitit za 5 godina, a ja se uvalim u kredit na 15 godina ili 25, pa ako budemo živi i zdravi djeca će mi i na fax krenu t a ja vraćam kredit oooo majko moja, ali dobro šta da se radi, kud se za kakog šeika ne udadoh, ma pametne su one sponzoruše
e draga moja.....24 000 km smo mi dali u podstanarima......kad smo se sabrali bili smo
a za radna mjesta....šta bude bit će....po tom mi nikad nismo smjeli ni pomisliti da dignemo kredit...ako je sudbine da ne mognemo plaćati,oduzet će ga i mi ćemo fino svekiju na grbaču.... ni jedn posao kod nas kao ni sam život nije siguran.....ali da znam gdje ću pasti zaobišla bi to mjesto......
Idana 85 jeste li podigli kredit, dokle ste, gdje ste šta i kako, ja definitivno krećem u boj sa bankama za kredit, sve sam odlagala, ali fakat ne mogu više po tuđim kućama.AAko je noko u skorije vrijeme podigao kredit za stan molila bih da napioše gdje i kako.Hvala
Sretno! Žiratni više ne postoje. Mi smo digli stambeni kredit u oktobru prošle godine, pa smo relativno friški. Odlučili smo se na Sberbank, nakon što smo ih sve obišli. Imali su najbolje uslove i zaista su to sve expresno odradili. Kod nas je hipotekarni kredit, ja sam nosilac,muž je sudužnik.