Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
I mi smo u procesu , pa me zanima da li vam je bio potreban suduznik? I u kojoj banci ste uzeli?
Mi smo uzeli u Unikredit banci posto smo obije njihovi klijenti...Muz je nosilac kredita a ja sam sudužnik...Dogovorili smo se sa bankom da pola rate odbija njemu od plate pola meni tako da nećemo ni osjetiti tih 250 KM...Al papirologija i ugovori su preskupiiiiii....Vise od 1000 KM dva ugovora i uknjizbe...
< Poruku je uredio dandi84 -- 24.4.2014 13:28:53 >
ma meni je mala plata a muz zaradjiva vise od mene ali nigdje nije prikazano pa mi ni on ne moze biti suduznik .
Covjek i sto bi se uvalio - nedaju ti ni to
Moj muž ima manju platu preko banke od mene..A na ruke prima skoro duplu platu od moje...Onda sam ja otisla u banku ovdje u Zenici i kazu on ne moze dići kredit...Mala plata, ovako-onako...Samo ja da dignem a on da bude sudužnik...Ok moze reko tako cemo...Onda on posto radi u Vitezu ode gore u njihovu poslovnicu i njemu odobre da on bude nosilac kredita jer firma od mm posluje preko te banke i znaju da im je promet ogroman i daju muzu povoljniju kamatu i uslove jer je korisnik JES paketa...Tako da sam ja sudužnika a u suštini odbijace nam od plata pola-pola...
U Zenici su do 2010. godine davali kredite za stanove za mlade bračne parove...Kamata bila 2,02% i bas su bili povoljni...Od tada vise nikad nisu i kako vidim ne planiraju tako da smo se odlučili na ovaj obicni stambeni kredit...Morali smo...
nije malo ali ti ni kredit da dignes ne bi bila manja rata...ovako si platila dio za 10 godina...a paralelno si bacila nesto para u havu...a pretpostavlja se da do isteka 10 godina mozda i mozes neki kredit dobiti ili cak ustediti jos novca...mislim ja da mogu sad dici kredit ne bih ovo ni gledala...ali ne mogu kao ni velika vecina drugih ljudi...i onda ti je ovo neka opcija...kao imas se necemu nadati za 10 godina...manjem iznosu koji ce ti trebati da otkupis svoj stan...jos uvijek nisu definisali koja vrijednost stana bi trebala da bude nakon 10 godina...pa treba ovdje jos detalja razraditi
nije malo ali ti ni kredit da dignes ne bi bila manja rata...ovako si platila dio za 10 godina...a paralelno si bacila nesto para u havu...a pretpostavlja se da do isteka 10 godina mozda i mozes neki kredit dobiti ili cak ustediti jos novca...mislim ja da mogu sad dici kredit ne bih ovo ni gledala...ali ne mogu kao ni velika vecina drugih ljudi...i onda ti je ovo neka opcija...kao imas se necemu nadati za 10 godina...manjem iznosu koji ce ti trebati da otkupis svoj stan...jos uvijek nisu definisali koja vrijednost stana bi trebala da bude nakon 10 godina...pa treba ovdje jos detalja razraditi
i ja cu ovo pratiti,ako nades koju info vremenom posalji mi pp...Ma mi vec imamo kredita puno i on nece brzo uopce isteci trebao nam je za druge neke stvari ali sta je tu je sada
ma meni je mala plata a muz zaradjiva vise od mene ali nigdje nije prikazano pa mi ni on ne moze biti suduznik .
Covjek i sto bi se uvalio - nedaju ti ni to
Moj muž ima manju platu preko banke od mene..A na ruke prima skoro duplu platu od moje...Onda sam ja otisla u banku ovdje u Zenici i kazu on ne moze dići kredit...Mala plata, ovako-onako...Samo ja da dignem a on da bude sudužnik...Ok moze reko tako cemo...Onda on posto radi u Vitezu ode gore u njihovu poslovnicu i njemu odobre da on bude nosilac kredita jer firma od mm posluje preko te banke i znaju da im je promet ogroman i daju muzu povoljniju kamatu i uslove jer je korisnik JES paketa...Tako da sam ja sudužnika a u suštini odbijace nam od plata pola-pola...
Nemoj jos samo reci da radi u FIS-u , jer i ja radim
Kod nas je problem, jer MM nema nikakvih prikazanih primanja pa ne moze biti suduznik.
Nemoj jos samo reci da radi u FIS-u , jer i ja radim
Kod nas je problem, jer MM nema nikakvih prikazanih primanja pa ne moze biti suduznik.
Koliko sam ja shvatila tek sad treba da se detaljno odredi koje zgrade , gdje i koliko.Još se ništa tačno ne zna.Ako šta saznam i upratim pisat ću.
Pročitah ovaj tekst što je rose postavila, pa sam baš onako razočarana svim ovim.Ne znam , ne mogu bit pametna , ali mislim da ovo nije fazon ''povoljnog''.
mislim da je definitivno bolje uloziti te novce u kredit za stan, nego najam. kada se placa najam, ti novci nekako odu u prazno, ako znate sta mislim. no, ipak je nekako lakse preskociti ratu najma nego ratu kredita...kredit je jako zeznuta stvar, ostaje se bez posla i placa i nista vise nije sigurno. ali mislim da se moze naci nekih povoljnih ponuda na dobrim lokacijama kao sto je ova http://www.nivogradnja.hr/