Lorna -> RE: Epiduralna, spinalna ili opsta anestezija??? (12.10.2008 19:07:19)
|
Ja sam rodila uz epidural, i naprosto uzivala u porodu! fizicki nisam osjecala nista, a bila sam svjesna svega sto se desavalo. Tokom cijele trudnoce bila sam zagovornik prirodnog porodjaja, i bila sam skoro pa 100% ubjedjena da cu roditi bez ikakve anestezije. I naravno, moj dr je samo mudro klimao glavom svaki put kad bih ja onako vazno rekla da hocu da osjetim bolove. Poslije mi je rekao da je znao da cu se predomislitit! Posto sam Lornu prenijela (po njihovoj racunici skoro 2 sedmice), izazivali su mi porod i nakon manje od pola sata trudova ja sam trazila epidural. Imali smo nekih sitnih komplikacija pri uvodjenju cjevcice u kicmeni kanal (necu da plasim nikoga, ali meni je to bilo grozno, 3x su mi to radili, a cjevcica bi se izvukla, rekli su mi da imam "zilava ledja" hahahah i da zbog toga cjevcica ispada!)Medjutim, nakon treceg pokusaja, epidural je djelovao i ja sma bila presretna. Uspjela sma i odspavati malo, skupila snagu za naprezanje. Sa mnom su bili i moja mama, i MM i djever, i svekrva i svekar, sala puna, k'o u kinu hehehe Sve u svemu, imam jedno izuzetno lijepo iskustvo i lijeep uspomene na najljepsi dan u mom zivotu - kad sam ugledala i zagrlila svoje dijete!!!! I svakom bih preporucila epidural.
|
|
|
|