Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam ovo vidjela prvi put i odusevilo me!bas sam sinoc spominjala muzu da moramo to napravit
Ja sam nedavno kupila paket dodje gips, ramovi od malo tvrdjeg kartona, boje, smirgl papir, ljepilo, evo veceras pravimo otiske rukica i nogica, pa cemo i dekorisati malo ramove....uradit cu sebi , mamitati i naravno tetki, mali pokloni za Bozic, kad sve bude gotovo postavim fotke naseg remek djela
joj mi dobili u nagradnoj igri od pampersa,okvir za sliku,sa druge strane ide otisak rukice ili nogice-a mi nikad napravit,jednostavno zaboravimo
Joj napatila sam se, ko niko, dok umjesim tjesto za donji otisak, pa gips za gornji, pa dok se osusi , pa smirglanje, elem nogice su super ispale dok su rukice katastrofa, ne znam kako ali gips pun mjehurica, mada sam sve isto radila
fenomenalan efekat za poklon.... mi smo uradili nanama za 8. mart.... malo je reci da su se odusevile....bas onako za cijei zivot... prvi poklon od bebacha za osobe koje ih iskreno vole
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
fenomenalan efekat za poklon.... mi smo uradili nanama za 8. mart.... malo je reci da su se odusevile....bas onako za cijei zivot... prvi poklon od bebacha za osobe koje ih iskreno vole
Da sada ne iscitavam temu, mozete li mi reci koja je masa dobra? Znaci da nije pretvrda, da je elasticna, i da se fino osusi? I kako pravite otisak, na komadu mase onako razvaljanom, u nekom poklopcu, ili? Nikako da se nakanim da ovo odradim...
Ja kupila sve potrebno u paketu , gips, boje raamovi, ljepilo itd, sam ja napravim donji kalup od brasna , vode, soli i ulja,,,,Na donji kalup ide otisak nogice i rukice koji je u kalupu oblika kocke velicine rama..eE onda napravim gips kji je u tecnom stanju i potrebno mu je oko pola sata da se osusi i sipam ga u kalup od tijesta, kad je suho operem gips tj tjesto sa gipsa ... Ovdje otisak nije udubljen vec ispupcen, ram na kraju mozes ukrasiti bojama, kamencicima skljkama itd
evo nasih otisaka, napravili smo dva ovakva i poklonili ih nanama za 8. mart
1. ovaj glinamol je mekan i fin, kupili u merkatoru 2. stavili smo ga u ovu zdjelu od folije za pecenje, u slucaju da se zalijepi da mozemo razvaliti zdjelu.... 3. pokvasili nogice i rukice i otisnuli... cackalicom napisali "dragoj nani, Abdulah" i probusili rupu da se moze provuci kanapica... ostavili da se osusi... 4. kad se osusilio, temperama obojili... i kad se boja osusila isprskali lakom za kosu, da dobije fini sjaj
evo da se ne ponavljam postpuak ukratko.... najteze je ustvari uzeti otisak.... mi smo radili kad je bebi imao 4 mjeseca i bas smo se namucili... narocito rukicu...
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
ima li negdje u SA da se kupi ovaj komplet (okvir+glinamol) za pravljenje otiska i ne znam je li mi prerano da napravim znam da rukicu nećemo moći ali bih voljela napraviti otisak ovako malog stopala
ima li negdje u SA da se kupi ovaj komplet (okvir+glinamol) za pravljenje otiska i ne znam je li mi prerano da napravim znam da rukicu nećemo moći ali bih voljela napraviti otisak ovako malog stopala
ja nisam uspjela...moram sad probati kad je veci...dok je bio tako mali nije naravno imao "tezinu" da ostane fini otisak, pa sam mu ga ja temperama uzela...kupila fino platno za par markica u merkatoru i tempere ...pa raznih boja na bijelom platnu...dobro je ispalo...dvije je zabrljao ...tri su bas super ispale
dadada smijem li bojiti stopala temperama ipak je stara 15 dana čime bih još mogla obojiti nogicu i napraviti otisak a ovo u glinamolu sam kontala da napravim kad spava i tako da ja pritisnem stopalo može li tako, ne znam
dadada smijem li bojiti stopala temperama ipak je stara 15 dana čime bih još mogla obojiti nogicu i napraviti otisak a ovo u glinamolu sam kontala da napravim kad spava i tako da ja pritisnem stopalo može li tako, ne znam
tempera nije otrovna...a mozes i vodenu boju...nije ni ona...ja sam A. uzela kad je imao mozda mjesec dana...ti probaj s glinamolom...meni nije islo...jednostavno, nisam mogla dovoljno pritisnuti
ova nasa je od gipsa ali bi voljeli probat i od gline ovo je pravljeno kad je zvrk imao dvije godine tako da vam nije ni sad kasno za vas koje mislite da ste zakasnile:)
Mamine oci otisci su super:)))) Mi smo ih radili svaka 3 mjeseca, do 1 rodjendana. Taurus imas u trznim centrima (kod nas je bilo u Bingu) jestiva masa za modeliranje. Meksa je od plastelina pa ti nece biti tesko utisnuti nogicu, a nije ni toksicna, bas je namijenjena za djecu , da ju oblikuju. Kada se napravi odgovarajuci oblik ostavi se na zraku 24 sata da se osusi (tako pise na pakovanju). Ja sam pokusala napraviti otisak kenine ruke u njoj, ali je premeka, pa mi ju je svaki put zgnijecio. Ja sam takodje, kada je keno bio bas mali pravila otisak po Ilhaninom receptu sa brasnom i gipsom (ima na nekoj od prethodnih strana) i super mi je.