Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Imam pitanje za Ilhanu, posto je radila otiske od smjese brasna i soli. Mislila sam probati po tvom receptu, ali mi fale neke cake, pa da te pitam: -Kad napravis otisak u ovom tijestu, da li ga prvo ispeces u rerni prije nego salijes gips? -Da li onda stvrdnutu smjesu prvo premazes uljem (prije izlijevanja gipsa) da bi se kasnije moglo lakse odvojiti? -Da li je uopce potrebno da se smjesa stvrdnjava prije gipsa ili se odmah moze izliti? Jesam zakomplikovala
Ilhana, postavila sam ti jucer pitanje na temi Otisak rukice/nogice, mozda nisi vidjela, pa bih te molila da mo odgovoris. Sori za OT.
IZVORNA PORUKA: Atarka
Imam pitanje za Ilhanu, posto je radila otiske od smjese brasna i soli. Mislila sam probati po tvom receptu, ali mi fale neke cake, pa da te pitam: -Kad napravis otisak u ovom tijestu, da li ga prvo ispeces u rerni prije nego salijes gips? -Da li onda stvrdnutu smjesu prvo premazes uljem (prije izlijevanja gipsa) da bi se kasnije moglo lakse odvojiti? -Da li je uopce potrebno da se smjesa stvrdnjava prije gipsa ili se odmah moze izliti? Jesam zakomplikovala
Neispecem ga u rerni, jer kad se ispece urerni nemores ga fino smaci sa gipsa kasnije kad se stvrdne.
Cim napravis, stavis naprimer u posudu (mi smo koristili one frigolitne od mesa/sampinjona) i onda napravis otiske i onda samo polijes gipsom.
Ono je vec nakon nekoliko sati stvrdnuto ali za svaki slucaj cekaj 24 sata ;) da se skrooooz stvrdne =)
mi smo prije par dana pokusali napraviti otiske ali nismo uspjeli,jer kad smo mu htjeli rukicu staviti on stisne saku i pocen gnjaviti glinu jedino smo uspjeli sve da zaprljamo,pa sad ne mogu da se nakanim da se opet prljamo
De_de, otisci su ispali prava umjetnicka djela! Svidjaju mi se kako si ih "prezentovala". Gdje si kupila ove drvene stalke, molim te? Prelijepo izgleda!
Stalke sam posudila od gipsanih slika koje smo dobili od prijatelja na poklon, ionako one nisu vise zanimljive Imas u trznim centrima (Fis, Merkator..) razne keramicke ili gipsane slike sa tim stalcima, a same stalke nisam ni ja mogla naci.
Otisci su suuuuuuuuuuuper. I mi imamo namjeru napraviti nase i to uskoro. U obiju smo kupili neku DAS pronto masu koja se susi na zraku, pa cemo vidjeti kako izgleda. Nedavno je na ovu temu bila reportaza na novoj tv (magazin IN) ovo je stranica http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60288103 Meni se svidjaju ove trodimenzionalne, ali ne znam kako ih napraviti sama, a kod nas nema firmi koje nude ovakve usluge ili ima? pokusajte ukucati www.veseliotisci.com.hr, a preslatke su mi :"ispupcene nogice u drvenom okviru" - bas ovakve zelim
< Poruku je uredio aya -- 10.3.2010 21:08:00 >
Otisci su suuuuuuuuuuuper. I mi imamo namjeru napraviti nase i to uskoro. U obiju smo kupili neku DAS pronto masu koja se susi na zraku, pa cemo vidjeti kako izgleda. Nedavno je na ovu temu bila reportaza na novoj tv (magazin IN) ovo je stranica http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60288103 Meni se svidjaju ove trodimenzionalne, ali ne znam kako ih napraviti sama, a kod nas nema firmi koje nude ovakve usluge ili ima? pokusajte ukucati www.veseliotisci.com.hr, a preslatke su mi :"ispupcene nogice u drvenom okviru" - bas ovakve zelim
ovo je stvarno super, da mi je znati kako se to pravi.dobra ideja za biznis, fino oni zarade na ovome. evo ideje ko zna neka napravi kod nas biznis
mogu vam ja napraviti trodimenzionalne...zapravo, mozete i vi sami ali mi je ovako tesko objasniti...ono prvo sto vi radite, sam otisak, to se zove negativ...preko tog negativa se ulije gips (negativ se mora prije toga izolirati sapunom, uljem, prasinom...) pa se onda glijetom izbija negativ a ostaje ti pozitiv...valjda ste skontale...ja cu vam fakat to rado odraditi samo mi materijal kupite ...mislim da bi 2 kg gipsa bilo dovoljno a to je oko 1 KM
Ovo su trodimenzionalni otisci, ima na str 4, ja mislim; Ilhana je napisala kako se prave. Napravi se tijesto, u kome se naprave otisci noge ili ruke, a u onda se u to izlije gips i ostavite da se osusi 24 h. Ja sam citavu liku prefarbala plavom bojom, a otiske noge osjencila bijelom bojom. A moze se uzeti i bezbojni lak za auta i prelakirati.