Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eh i mi kasnimo sa ovom vakcinom sto ide za 12 mjeseci,Ajni vec 16-ti mjesec,ali nikako nam se neda,vrtic,prehlade,taman mislim evo zdrava da je vodim,ono opet se razboli,nadam se da cu je ovih dana konacno moci odvesti
Mi smo Emila vodili na ovu vakcinu u petak i rekli su nam da za vikend moze da se javi temperatura, osip i da se ne iznenadimo. Inace, i mi smo odlagali ovu vakcinu. Nadam se da cemo proci bez temperature. Znaci Ajnica nam jos nije primila. Emil joj salje pusu i nada se skorom vidjenju
Juni pa gdje si mila ,malo OT,ali moram,puno smo vas pozelili i ja se nadam da se vidimo uskoro ,a je Ajna jos nije primila ovu vakcinu i ja se nadam da ce uskoro,jel bilo ture kod Emila i ima li jos kakvih reakcija na ovu bocu
I mi smo vas pozelili, nema te nesto na forumu. Reakcije jos nema ali danas je tek 6 dan. Znaci vikend je malo opasniji, ne bih ga trebala voditi u guzve i moram ga pripaziti. Tako nam je pedijatrica rekla.
Nismo ni mi još išli na tu vakcinu.Trebala voditi i malecku i sina(njemu slijedi ona u 5. godini) ali se on razboli a ona počne kašljati tako da sad za sad ne idemo nigdje
za Emila
Evo nas,jutros vodila Ajnu na vakcinu,dobro je proslo ,kaze dr. tura bi se mogla javiti tek 5-6 dan,a mozda je i ne bude,nisu je vagali,kazu ko fol do godine vagaju na onu malu vagu ,a nju ce kad bude isla na revakcinaciju,na onu vecu i izmjerit ce je,bezveze skroz,ali eto
Joj i mi kasnimo sa ovom vakcinom...ali i kod nas su bile prehlade, temperature...mene je tako strah ove vakcine jer su nju posebno svi zdvojili kao najgoru pa mi se ne žuri ali et valja nam
Drage moje zenice i mi odlazemo ovu vakcinu ali nikako nam se neda uvjek je neko nahladjen ili prehladjen a tu je i problem sa Benjinom kilazom, svaki put kada odemo a sve u redu nadju razlog da je ne daju
mi smo primili ovu vakcinu što se daje s god.dana i hb nije bilo nikakvih nuspojava.ali me zanima ova sad vakcina što se prima s godinu ipo,o kakvoj je vakcini riječ i imali ona ima ikakve posljedice
Isto pitanje sam postavila prije 1,5 mjesec ali izgleda da niko od djece nije primio tu vakcinu jer odgovor nisam dobila
Ni mi jos nismo primili tu vakcinu sa godinu i pol ... kasnimo dva mjeseca( sad joj je 20 mjeseci) . sve nesto odugovlacim, te nam hladno ujutro te druge obaveze..... valjda se nakanimo pa je i primimo uskoro jer vrijeme leti a ja koliko znam ona se mora primiti do 2 godine da bivakcinacija bil auspijesna.
Moja komsinica je vodila djete nedavno i nisu imali nikakvu reakciju. Mene je strah je r je moja curica imala reakciju na one vakcine do 6 mjeseca a ja koliko znam to je revakcinacija upravo vezana za ove vakcine.....
mozda oemo i ove sedmice pa se javim naknadno. Mozda ima na nekoj drugoj temi vezano za ovu vakcinu jer i pak je ovo tema vezana za MRP vakcinu. Hajmo traziti !!!
Drage moje moj sin je imao vakcinalnu bolest, tako se zove reakcija na MPR vakcinu i to nakon 15 dana, a tada se i ocekuje. Pocelo sa povisenom temp 38,3 st C a koja je brzo se obarala na Paracetamol sirup, trajala je oko 2 dana, a potom se javio osip po vratu iza usiju, na trupu svjetloruzicasti.Pipala sam mu žlijezde na vratu i u obje pazusne jame. Osip trajao 3 dana i nestao. Sada je mashala dobro, ali sam bila i prosla. Kontaktirala sam pedijatricu i kaze da je to tzv. vakcinalana bolest koja se javlja u 3-5 % slucajeva, e velim e nek sam ja u tih 5% sretnica. Jos sam se toliko plašila te vakcine, i namjerno sam ga odvela da je primi kada mu je bilo 17 mj, al eto, hvala Bogu proslo je.
zao mi je sto je bebica (a i ti s njom) morala proci to...pfff 5 %... Al super da je sve to iza ledja.... mi trebamo ici na revakcinaciju...najkasnije do 4 aprila
Moj je 7 dana nakon te vakcine imao jedno popodne 38 temperaturu, spala nakon Panadola Baby, i ništa više. A pedi me upozorila na mogučnost pojave blažeg oblika jedne od bolesti i ja štreberka odmah sjela na internet i prostudirala sve tri osipne boleščure da vidim kako će to izgledat. I ono što sam zaključila je da ja stvarno ne vidim nikakvog praktičnog značaja da nam se djeca vakcinišu od pomenutih bolesti jer su to zaista bezazlene bolesti sa rijetkim komplikacijama, laganim tokom i rijetkom pojavnošću
Mi smo evo jutros primili ovu i rekla nam je doktorica da nema potrebe da se stavljaju obloz ako je bas crvena onda da. Kad smo dosli kuci imala sam sta vidjeti- bas joj je ruzno dala vakcinu i vec je sve crveno al ne ono da se upalilo nego joj je onaj rez nekako veliki - valjda se i ona mrdala. Ja sam joj ispak stavila oblogu ne moze naskoditi, a dacu joj i panadol ako bude puno nervozna i ako primjetim da je boli rukica. Tako smo radili kad je bila manja i nece skoditi.
Nadams e da ce nam ova vakcina proci ok i onda cu abd biti sretna jer smo sto se tice vakcina onda slobodni do 5 godine. :))))
konacno i revakcinacija... popila one neke kapi uz plac pa vakcinu u rukicu nije ni skontala... cim je teta zavrsila Asja joj rekla pa-pa... uh ja cijelu noc nisam spavala zbog glupe boce... sljedeca je za 4, 5 g
dr. Vukovic rekla da Asja izgleda kao da ima vise g ( uskoro 2 g)
< Poruku je uredio Visnja RR -- 16.3.2010 22:44:31 >
Evo i mi smo danas primili Mo pa ru vacinu(tako je ovdje zovu)... Jel bi ja sad trebala dijete drzati u kuci ili je smijem normalno izvoditi posto je vani ugodno toplo i kad je smijem kupati???? Tnx... Nadam se da nece biti reakcije...
hanady,u pravu si,pročitala sam tvoj odgovor na temi ''''molim savjet''''.evo i ja sam upravo saznala da se mo-pa-ru MMR daje s godinu dana a s godinu ipo su one hib i polio.