|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MMR vakcina HITNO
27.3.2010 15:25:33   
Skvo RR
Ne znam, ja  ne bi, ima taj osip, mi kada smo imali trodnevni virus, pedijatrica je naglasila da je ne kvasim!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 251
27.3.2010 15:26:14   
new mama
"bavez''o je odved'' dr ako je tol''ka temp. a ''e mogu da vjerujem da su uopste dal'' djetetu vakc''''u ako je b''lo prehladje''o<''mg src="http://www.r''''geraja.ba/forum/sm''leys/sm''ley13.g''f"> ,pa sta ''ma veze ako kas'''' ''e b'' ''''sta b''lo za par da''a,a sm''jes tus''rat'' mlakom vodom,al'' ''e glavu,par m''''uta '' o''da je dobro ''strljaj pesk''rom<''mg src="http://www.r''''geraja.ba/forum/sm''leys/sm''ley13.g''f">,a ja nisam vidjela da ima osip jer se ne vidi bas najbolje procitati,a mozda da sacekas onda sa tusiranjem,a cepic je joj sigurno pomoci,kod mene je Ajna pet dana imala 40 temp. i samo joj je cepic pomogaouser posted image

< Poruku je uredio new mama -- 27.3.2010 15:27:47 >

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 252
27.3.2010 15:26:22   
dinaa
Mislim da je smijes tusirati samo ne kvasiti glavu,joj bas mi je zao malene znam kako ti je.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 253
27.3.2010 15:49:11   
sporty mamaa
Ima osip evo malo joj spada od cepica... Znaci da je netusiram zbog osipa??? Osip je samo po stomaku ispod grudi... I kaslje, kupili smo joj prospan, ona sto radi u apoteci dala mm bepanten kaze da time mazem osipuser posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 254
27.3.2010 17:00:52   
tweety
Osip je vjerovatno od temperature i moje miljenje i iskustvo je da je moe tuirati ali kao to je već neko rekao,samo tijelo.Odvedi je doktoru ali nek je pregledaju od do a ne samo povrno,znači i ui,grlo,pluća.Moe biti trodnevni virus a moe biti neka upala.Nadam se da nije nita strano.

Ja sam jučer vodila svoju nakon kanjenja od 4mj i primila je ovu od godine.Nadam se da neće biti nikakve reakcije.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

Neposredna veza do poruke: 255
27.3.2010 22:53:00   
juni
Kako nam je Nika, ima li temperaturu? Jete li je vodili doktoru? Nama je kod skidanja temperature dosta pomoglo tusiranje, ali jos vise trljanje tijela i rukica mokrom pelenom.

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 256
27.3.2010 22:57:11   
noaa
E kad sam procitala za Niku ja ovu moju nebi nikako vodila a cula sam jos svakakvih prica za MMR i Mostaruser posted image user posted image user posted image zasto nam ne daju da kupimo kao u Hrvatskoj i nema nikakvih problema kod djece.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 257
27.3.2010 22:57:14   
sporty mamaa
Ma nije osip od temperature, jer se osip pojavio dva dana prije temp... Nismo isli doktoru jer je temp.brzo spala, vidjet cemo kakva ce biti noc inace ona je opet vesela i razvaljuje po kuci... user posted image Jel mi moze neko reci do kada traje ova reakcija, tj.kad ce proci???

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis)
29.3.2010 1:03:34   
looki
molim vas, ja imam bebu kojoj je sad 6 mj.i samo je u bolnici primio vaqkcine.Iz straha ga ne vodin na vakcine jer u porodici imamo runo iskustvo sa vakcinom koja se daje sa 2mj.vaa miljenja i iskustva sa vakcinama.koliko se mogu odgađati

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 259
29.3.2010 1:12:46   
sporty mamaa
Kakva iskustva, na sta tacno mislis??? Moje misljenje je ako si vec imala problema u obitelji sa vakcinama, i ako se toliko jako bojis, raspitaj se malo za nove vakcine koje imaju manje nus pojava... Te vakcine ces morati kupiti sama, ne znam odakle si ali mozda bi bilo najbolje da se konsultujes s bebijevom pedijatricomuser posted image

(odgovor članu looki)
Neposredna veza do poruke: 260
29.3.2010 1:15:50   
sporty mamaa
Noaa mi smo odgadali sve do sad, prvo ja nisam htjela da je primi kad je navrsila godinu, onda uvijek bolesna, prehladena... Sacekaj malo, mozda i kod nas dopuste nove vakcine, ova sto mijenja mo pa ru zove se priorix i do sada nije imala nikakvih nus pojava...user posted image

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 261
29.3.2010 9:06:48   
tweety
Nevjerovatni su ljudi majke mi,ja kad sam dovela curicu na ovu vakcinu kau mi tamo "ovo je blaga vakcina" Rekoh jeli bude reakcije nakon 2 sedmice,kau "moe da bude ali su rijetki slučajevi"

Prince `05
Princess `08

Neposredna veza do poruke: 262
29.3.2010 12:33:35   
noaa
sporty moja seka je u metkovicu kupila tu vakcinu i nista djetetu nije bilo a u Mostaru svi imaju te nus pojave cak i dobiju djeca bronhitisuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 263
29.3.2010 23:40:22   
nasa princezica
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

cuj nema ??? u kojem gradu zivis? pa jel to opet nestasica vakcina ???? 

Nema,jos uvijek! Zivim u Tuzli!

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 264
30.3.2010 0:35:18   
iv@ncica
pa  sta  bi s  ovom  vakcinom..ja  mislila  prekosutra  andreja  voditi..i  tada  pocinjem  raditi..uzas,  ne  bih  voljela da  ga  sto  uhvati,  dok  me  nema...izgleda  da  cu  sacekati  i  ja..ali  mogla  bih nazvati  prijateljicu  i  pitati za  stanje,  ona  radi   na  drugom  odjelu,  pa  vjerojatno  bolje  zna  stanje  s vakcinama  i  nus pojavama

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 265
30.3.2010 15:46:10   
mia14
Ćao svima,
iako već duže vrijeme čitam redovno ''Ringeraju'', nemam običaj da ostavljam komentare na forumima. Ipak, danas sam jako ljuta i željela bih podijeliti svoje mišljenje s ostalima.
Naime riječ je o vakcinaciji beba..........i kao i sve ostalo u ovoj državi nikom nije čudno što vakcina u DZ nema! Riječ je konkretno o DZ Tuzla i vjerujem da su ovih dana hiljade roditelja ''poljubili vrata'' DZ i vratili se kući bijesni.
Vakcinacija je zakonski propisana i svaki roditelj je dužan da dijete redovno dovede na vakcinu, ali NEKO nije zakonski dužan da nabavi vakcine na vrijeme ili još gore, ako je to bila obaveza Sarajeva (kao što se konkretno sad ''vade'' u Tuzli), zašto neko odgovoran u Tz iz Ministarstva zdravlja TK nije objavio u medijima da vakcina nema pa da barem roditelji ne uzimaju slobodan dan na poslu (što btw nije lako danas) i ne mrcvare bebe s dolaskom u DZ?!
Ne znam kakva su iskustva ostalih, ali meni je danas pukao film od našeg zdravstva. I što je još gore, svjesna sam da ništa ne možemo promjeniti. Najiskrenije, voljela bih da se DZ svi zatvore i ukinu, a privatne klinike nek zarađuju na nama i našim mukama. Kad razmislim, zaslužili smo to jer godinama plaćamo zdravstvu, a oni ni osnovne stvari ne mogu obezbjediti pa makar našim mališanima!user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 266
30.3.2010 16:47:03   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: noaa

sporty moja seka je u metkovicu kupila tu vakcinu i nista djetetu nije bilo a u Mostaru svi imaju te nus pojave cak i dobiju djeca bronhitisuser posted image

Ma ja bi majke mi izdvijila tih 200 km koliko kosta vakcina, samo da ovi nasi hoce da joj dadnu... kako rece Mia kod nas je u zdravstvu ziva zbunjoza, ne znam kako bar ne znaju objasnit do kada traju reakcije, kakve su nus pojave i sl.nego ti se moras sam snalazit kako znas i umijes...

Nama je danas 12 dan od vakcine, temp.bila 41, jedan dan, navece nije isa iznad 38, sutra dan 37 sa 8...
temp.hB vise nema, ali Nika jako kaslje, ne non stop nego kad se zakaslje ono bas ruzno, ko stara baka...
I slabo mi jede, evo dva dana uzme po kasicicu i to je sve... Nece ni bocu skoro nikako. I jako je pospana... Jutros je jedva digla u 12 i sad ponovo sama trazila da je stavim u krevet.. Znate li mozda jel to isto moze biti od vakcine... Hvala vam na odgovoruuser posted image

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 267
30.3.2010 16:54:44   
iv@ncica
draga  moja, ja  bi  je  odvela  na  pregled  ako nista  privatno  nekomu,  moze  biti  da je  vakcina..ali  mozda  ju je  jos  nesto  napalo  od  virusa..a  mozda  je  jednostavno  iscrpljena  i  organizam se  oporavlja ..sretno vam  draga

evo i ja s am andreja  milila  voditi,  ali  me  sad  pravo  strah..jest  da  je na  sve  ostale  vakcine  bio  samo  nervozan,   dobro ih  je  podnio, ali nesto  mi ova  strasna

< Poruku je uredio iv@ncica -- 30.3.2010 16:56:12 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 268
30.3.2010 17:47:42   
sporty mamaa
Vjerovatno se iscrpila, ma sacekat cu jos koji dan necu je vodit, jer nema sad temp.pa je nebi maltretirala... A Andreju je tek godina, bolje sacekaj jos malo, sto je stariji bolje de je podnjet. Ni mi do ove vakcine nismo imali nikakve reakcije, ni temp...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 269
30.3.2010 22:20:40   
milenium
IZVORNA PORUKA: mia14

Ćao svima,
iako već duže vrijeme čitam redovno ''Ringeraju'', nemam običaj da ostavljam komentare na forumima. Ipak, danas sam jako ljuta i željela bih podijeliti svoje mišljenje s ostalima.
Naime riječ je o vakcinaciji beba..........i kao i sve ostalo u ovoj državi nikom nije čudno što vakcina u DZ nema! Riječ je konkretno o DZ Tuzla i vjerujem da su ovih dana hiljade roditelja ''poljubili vrata'' DZ i vratili se kući bijesni.
Vakcinacija je zakonski propisana i svaki roditelj je dužan da dijete redovno dovede na vakcinu, ali NEKO nije zakonski dužan da nabavi vakcine na vrijeme ili još gore, ako je to bila obaveza Sarajeva (kao što se konkretno sad ''vade'' u Tuzli), zašto neko odgovoran u Tz iz Ministarstva zdravlja TK nije objavio u medijima da vakcina nema pa da barem roditelji ne uzimaju slobodan dan na poslu (što btw nije lako danas) i ne mrcvare bebe s dolaskom u DZ?!
Ne znam kakva su iskustva ostalih, ali meni je danas pukao film od našeg zdravstva. I što je još gore, svjesna sam da ništa ne možemo promjeniti. Najiskrenije, voljela bih da se DZ svi zatvore i ukinu, a privatne klinike nek zarađuju na nama i našim mukama. Kad razmislim, zaslužili smo to jer godinama plaćamo zdravstvu, a oni ni osnovne stvari ne mogu obezbjediti pa makar našim mališanima!user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mia14)
Neposredna veza do poruke: 270
31.3.2010 1:28:50   
nasa princezica
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 271
31.3.2010 2:20:54   
nasa princezica
Vakcina nema,mi smo prvo danima dolazili,pa sad provjeravamo telefonom,sigurno vec mjesec dana to traje nadam se da ce valjda uskoro biti.U DZ govore "naj bitnije je da primi vakcinu prije druge godine".............znaci nece je jos duze vrijeme biti,dosadno je svaki dan zvati i biti u iscekivanju,a tek kad poljubis vrata...nije ni cudo mia14 sto ti je pukao film!
Nadam se da ce biti vakcina sto prije...inace svima ce poceti da pucaju filmovi!

Neposredna veza do poruke: 272
31.3.2010 22:09:31   
iv@ncica
hej  mame  iz  mostara..ja  vidjela svoju  kolegicu  sto radi  dolje  na  vakcinaciji..tj  drugi  je  odjel,  pa  da  mi  se  raspita  o  vakcinama..i  zvala  me  maloprije ,  kod  nas  se  kaze  daju  najbolje  nema  ih  ni  u  hr  ni  okolo,  nisu mo pa  ru vec daju  priorix,  ima  najmanje  nuspojava..i  provjerila sam  svugje  ih  hvale..pa  sad  ti  budi  pametan ...sve  one  imaju  moguce  nuspojave  ovisno  o  djetetu...i  fazi  u  kojoj  je,  ali  ni  pod  razno  ici  na  vakcinu  ako  je  bilo  ko  u  kuci  ne  bolestan  vec  i  da  ima  simptome  prehlade...pa  sad  morat  cu  voditi andreja..ali  evo sva  sam  nasekirana  oko  mnogo  stvari  pa  i  ovoga..eto  tolikouser posted image  

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Neposredna veza do poruke: 273
31.3.2010 23:39:18   
tweety
IZVORNA PORUKA: iv@ncica

hej  mame  iz  mostara..ja  vidjela svoju  kolegicu  sto radi  dolje  na  vakcinaciji..tj  drugi  je  odjel,  pa  da  mi  se  raspita  o  vakcinama..i  zvala  me  maloprije ,  kod  nas  se  kaze  daju  najbolje  nema  ih  ni  u  hr  ni  okolo,  nisu mo pa  ru vec daju  priorix,  ima  najmanje  nuspojava..i  provjerila sam  svugje  ih  hvale..pa  sad  ti  budi  pametan ...sve  one  imaju  moguce  nuspojave  ovisno  o  djetetu...i  fazi  u  kojoj  je,  ali  ni  pod  razno  ici  na  vakcinu  ako  je  bilo  ko  u  kuci  ne  bolestan  vec  i  da  ima  simptome  prehlade...pa  sad  morat  cu  voditi andreja..ali  evo sva  sam  nasekirana  oko  mnogo  stvari  pa  i  ovoga..eto  tolikouser posted image  

Možda su zbog ovoga meni rekli da je vakcina blaga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Moja cura je primila prije 6 dana i još uvijek je dobro hB.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 274
7.4.2010 22:06:09   
mia14
Vakcine konačno stigle, al uslovi u DZ katastrofalni!user posted image

(odgovor članu mia14)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *