Skvo RR
|
Prebacivanje postova AIZVORNA PORUKA: magnolija* Ovih dana puno razmisljam o ishrani za trudnice i sve se mislim sta to ostale trudnice jedu? Jedem li ja zdravo, lose, malo, puno???? Sta mislite da ovde pisemo ono sta smo za jedan dan sve jeli? Tako bi neke trudnice dobile ideje, a i mogle bi uporediti da li je njihova prehrana zdrava ili je moraju malo poboljsati. Pa da ja pocnem ... D: casa cijedjenog soka od narance U(uzina): snita namazana argetom i solja nesquicka U: 1 naranca R: domaca pileca supa, batak + riza/krompir na pilecem temeljcu + 2 solje jogurta U: 4 stange napolitanke + ness 3u1 V: IZVORNA PORUKA: de_de Draga ja sam puno ideja za svoj jelovnik pokupila sa ove teme, pa eto pogledaj. Inace jela sam puno voca i povrca, a izbjegavala hranu iz konzervi ( pastete isl). I prvi dorucak koji sam dobila u bolnici prije porodjaja bila je PASTETA iako kazu da je nije dobro jesti u trudnoci IZVORNA PORUKA: Tidzi Jedem sve sto sam jela i cijelog zivota prije trudnoce. Uvijek jedem dosta zelene salate i voca, tako da mi to u trudnoci dobro i dodje. Sve sto volim, sve sto pozelim to se i nadje na mom jelovniku. Jedino, mlijeka nisam bas neki obozavatelj i nepijem ga gotovo nikada, iako obozavam jogurte, sir, kajmak... Kako u prve dvije trudnoce, tako sve isto i u ovoj. Zivim potpuno normalno, ne opterecujem se. Nekad jedem vise, nekad manje...sve zavisi... IZVORNA PORUKA: lejna_ meni sada organizam traži voće, tako da pravim sokove od grejpa, limuna, narandže, ... i to pijem po cijeli dan. pravim voćnu salatu od kivija i banana. uvijek imam mandarine u torbi, ... jedem puno slatka, čokolade najviše, čokolješnik, pahuljice, ... samo da napomenem da to nikad prije nisam jela, ali sada si ne mogu pomoći. a za ručak je obično neko meso sa prilogom - povrće i najčešće zelena salata. (to sam i prije jela). IZVORNA PORUKA: sara.at ja nesto nemogu mesa ubi me al nenosi mi ni piletinu, ni teletinu amo nista... prije godinu dana sam bila vegetarijanka izgleda da je moja beba sad to poprimila ... al doruckujem obavezno uz RR i to sirni namaz i dva jaja i onda polako kafica iz automata sa slagom i dvije case soka il mineralne obavezno... usput se nadje i jabuka koju sad obavezno pojedem po 4-5 na dan, narandze imam u zdjeli al ih izbjegavam jer one izazivaju glavobolje (koje su u drugom tromjesecju jako ceste)a to izaziva kora od narandze zato mi mm oguli podalje od mene i onda ja porucam... dosta vitamina,dosta svijeze salate, krastavci,paradajz,paprike,tikvice, od jogurta i sira bi mogla zivjeti.... Sreca moj bebi od pocetka nevoli cokoladu a veliki sam cokoladoljubac prestala sam je jesti cak i cips tako da se sad hranimo kao zecici i tako mi drzimo super liniju ni grama viska nemamo i nedamo da nam dodje IZVORNA PORUKA: sara.at a jest zaboravi vam reci za meso ako jedete odrezke da oni budu skroz peceni ne napola jer to uopce nije zdravo za bebi i tunjevinu jer moze da sadrzi zivu i onaj budjavi sir izbaciti skroz iz jelovnika... eto nesto ceka se treba i paziti IZVORNA PORUKA: alhemicar joj,čitam ovo ,a vidim sebe i ja sam ista,jedem što sam uvijek jela dosta voća ,povrća,a slatko nikako ,sada pogotovo,ništa posebno mi se ne jede ,mlijeko nisam nikada nešto posebno voljela tako je ostalo i sve dosada,jednostavno ne izmišljam,ups,mozda se neka i naljuti,ali ja mislim da većina trudnica koristi jedinstvenu priliku da budu u centru pažnje IZVORNA PORUKA: Madam Mohamed Meni je na pocetku trudnoce pasteta argeta i vruci kruh iz pekare izlazio na san ali ovdje nema argete pa i ne znam kako sam tu fazu prevazisla..Sada je vec bolje. Bili su periodu kada sam par dana jela samo svjezi paradajz i sir sa kiflama, pa onda par dana narandze dok se sve to nije ustabililo, dok se nisam vratila nekoj normali. Mlijeko, jaja i ribu ne mogu da jedem. I sada mi je muka pri samoj pomisli na to. Sada kada su se mucnine uglavnom povukle, dan pocinjem a noc zavrsavam sa jabukom. One mi skroz prijaju. Kruh ne jedem a nekad kiflu uzmem, onako suhu no ne cesto. Zivim na bananama i mandarinama jer mi trenutno to organizam trazi. Meso, mesne preradevine ne jedem. Naprosto puno hrane i posebno slatko se povuklo u ovom periodu. Dosta vode, navecer caj od kamilice, riza, supa, svjeze voce i povrce i katkad zitne pahuljice, jer to mi je jedini nacin da uzmem mlijeko, i da jogurt..To je to.. IZVORNA PORUKA: danijela27 ja jedem pravo malo. kad kazem malo, mislim u odnosu na ishranu prije trudnoce. ma ko da sam zamijenila uloge, prije samo mela a sad ko sirotica evo sta sam danas U: pola jabuke, nes 3 u 1 D: pletenica (pecivo kao dvije male kifle), 1 - 2 case vode U: pola jabuke, nes 3 u 1 R: porcija pomfrita i mala snitica hljeba V: a ne znam sta da vam kazem kako se sve vise blizim kraju sve manje jedem. meso ne mogu smislit, ribu takodje sem onako mozda neka konzerva i ponekad bi mogla cevape i to jednom u mjesec dva. pocetkom trudnoce sam jela ise voca a sad onako vocku dvije dnevno. nemam apetita a i ideja brate mili. kako ne mogu pojest vise odjednom tako sam i izgubila ideje. ono sve znam al kontam stalno bi nesto zvakala kad bi morala pratit neki jelovnik. dr mi kaze samo mora bit kvalitetno IZVORNA PORUKA: danijela27 nego slazem se sa magnolijom. super bi bilo kad mi neke bar od nas napisale jelovnik za sutradan. recimo otprilike nemora bit bas u bocu, znam ja da nama moze prahnut bog zna sta drugo, ng onako da se mozemo orjentisat sta bi jele i koliko. ma da i mm se malo kanim uvijek je pitanje sta cemo rucku