dzeni_nl -> RE: Prvi simptomi poroda (15.10.2010 10:22:19)
|
draga poslusaj taurus, ona je i meni puno pomogla. objasnila mi je kako trebam da predisem bolove, jar ja veze nisam imala, a ovdje nema skola za trudnice tako da nisam ni isla. naravno kad bolovi dodju ako su jaki malo je teze da se predisu, ali meni su mm i babica dosta pomogli, kada pi ja prestala da disem oni su me tjerali i disali zajedno sa mnom. sto se tice crnih misli, ja sam i na krevetu dok sam se napinjala, pa dok cekam drugi napon da dodje mislila sve najgore. posto sa dva napona nisam bebu izgurala vani u glavi mi se vrzmalo sta ako bebu ugusim ona je sada na pola puta, a babica poslije svakog napona slusa odkucaje srca bebe, i ja ih cujem, ali ko bi otjerao lose misli. druga stvar na koju sam mislila je sivanje poslije poroda. i kada sam rodila, posteljica ispala, beba na mojim grudima, a ja cekam kad ce da me sivaju. vidjela sam da me nije sjekla, pa sam kontala da sam sama popucala. al vidim da babica skida rukavice, mjenjaju carsaf ispod mene. kazu gotovo je sve, a ja pitam mm pa kad ce da me siju? mm pita babicu kad cete je sivati, a ona kaze pa nema sta da sivamo, nismo je sjekli, nije popucala, a ja ostala sva u cudu i sama sebi govorim ludo jedna koliko si se brinula i bojala bez veze. ne mogu ti savjetovat da se ne brines kad i sama znam da je ne moguce, jer uvijek se nadje nesto oko cega moras da se brines. samo ti mogu pozeliti brz i lagan porod kao sto je moj bio.
|
|
|
|