Nadja08 -> RE: Prvi simptomi poroda (9.9.2009 13:50:38)
|
ni luda vise ne bih dozvolila da mi daju bilo sta za brze otvaranje. to je cisto maltretiranje i iscrpljivanje porodilje. brze je jedino za ordinirajuceg ljekara. meni su prvi put dali infuziju oko 23h, pa onda opet oko 3h ujutro. bebica se porodila u 5.45h. na zapadu nikad ne bi pustili porodilju da ima uzasno jake kontrakcije svake 2 minute neprestano 7 sati. ako je ctg u redu, pitam se zasto to raditi. porod je sasvim normalna stvar i svaka zena je rodjena s instinktom koji se javlja i za vrijeme radjanja djeteta. tijelo samo zna kada i kako treba bebu roditi, ako mu se dozvoli. treba ga pratiti, disati, odmarati se uz to. nema odmora uz drip. sve sto je prirodno moglo da se rijesi kod mene i cemu sam se, uz sav strah, nekako radovala, unisten je tim dripom i od mene je stvorio pravog mucenika tu noc, nazalost. zao mi je sto ja ne mogu reci kako su ti bolovi tako lagani i bezvezni, a voljela bih. nadam se da ce nekome pomoci i ovo moje vidjenje ovog problema, jer jeste problem. podvlacim, nikad vise ne bih dozvolila da mi se bilo ko petlja u porod na taj nacin. radije cu se poroditi kod kuce drugi put, pa neka me kaznjava ko treba... drage moje buduce porodilje, citajte sto vise o porodu i strah ce nestati, i uvijet trazite obrazlozenje za postupke medicinskog osoblja. puno vam srece zelim!
|
|
|
|