Hanady RR -> RE: Prvi simptomi poroda (2.11.2008 1:11:54)
|
Eh...vjeruj te mi da te baš briga koji je doktor u smjeni kad krenu trudovi. Meni je termin bio 24.06.006. a dan prije sam bila kod svog doktora i ona mi kaže da sam prst otvorena te da u nedelju 25.06.06. javim se dr. Mašiću. Ja dođem kući i kontam ma šta se ja imam njemu javljat ja neidem u bolnicu dok ne zaboli i odlučim da odem u OBI da kupim neke police kao fale mi u sobici za igračke bebi. Krenem ja tako 24.06 u OBI oko dva popodne kad počne me nešto bolit u krstima, hajd kontam umorila se malo, al jašta ono boli i boli. ja jadna pojma nemam šta su trudovi. Dođemo kući, muž se uspaničio ( a kao on medicinar), uzeo knjigu o trudnicama i porodu čita i zagleda me, a ja jedem i jedem ko da nikad ništa nisam jela. Taj dana sam u isto vrijeme jela zeljanicu, tulumbu pila koka kolu i na sve to kafu koda mi je zadnja. Odem oko 20.00h u toalet finose očistim i onda nastane panika, vidim ja beba bi vani. Po kući sam hodala do 12,30 h i naslanjala se na stolicu a u 12,30 h jednom rukom sklonim sto od punog drveta da bi se naslonila na fotelju u dnevnom boravku i tad mama i muž skontaju ...ova se porađa. Pokupe mene i torbe, ja se kroz maglu sjećam vožnje do bolnice, na nosilima me uprcaju u porođajnu kad tamo Dr. Puzić. kaže moj muž , znate mi smo trebali danas doći kod mašića pa ako može da ga zovnete, kaže njemu Puza e mali on ti je na godišnjem ( naravno laž) a i nemamo kad ova tvoja haman rodila, a deveta mi je večaras, ostani u sali i porodi je. tako je i bilo ja sam hanady rodila iz trećeg napona bez frke, Puzić je kralj. Ovi detalji jel mi puko vodenjak, jesam li imala iscjedak ovo-ono pojma nemam. Ujutro u 6,00h ustanem našminkam, presvučem, sredim i čekam bebu ( mislila babica ja odlijepila). Došao Puzić sa Mašićem oko 8,00 h ja sjedim i mazim bebu. kaže puzić, e ovoj si naumpo noćas, čovjek se samo nasmija i ode. Valjda zbog ovako dobrog isksutva odlučila sa,m se da rodim više od dvoje dijece. da bi to stigla sama sa u 25-toj sedmici, a hanadi sam rodila 25.06.06 u 1,45 h.
|
|
|
|