RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

ray -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (14.3.2013 13:59:33)

Draga Leva, zaista si me obradovala ovim postom. Bas sam danas prvo svratila na tvoj blog da vidim ima li kakvih desavanja pa tek onda ovdje. [sm=smiley36.gif]

Citala sam te, pratila i suosjecala se s tobom. Razumjela sam tvoju bol onako kako je moze razumjeti onaj ko je dozivio istu. Ljutila se na tebe sto si zapela za kliniku koja ti dugi niz godina nije donosila nikakve rezultate i evo sada se radujem i molim dragog Boga da ti poda uspjesnu trudnocu i zdravu i hairli djecicu. :-)

Sto se tice negativnih komentara za ovu kliniku, ja prva sam ih imala jer sam zaista imala ruzno iskustvo s njima i jer je prvi ciklus ivf bio im totalni fijasko. Medjutim vjerujem da kako su promijenili postavku i doveli dr Murata da je to sada skroz druga prica i da profesionalno i dobro obavljaju svoj posao. A ocigledno je i da imaju uspjeha u tome. Svaka cast i ovo je zaista super stvar da se ne moramo vise lomatati po sloveniji, splitu,pragu kako bi dosli do cilja jer sada vec vrhunsku uslugu mozemo dobiti u nasem gradu i to na vise mjesta.m[sm=bravo.gif]

Najljepse zelje i puno puno srece ti zelim od srca. [sm=smiley31.gif]

napolitanka -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (14.3.2013 15:56:52)

draga leva prsretna sam zbog tebe, i drago mi je da si tako pozitivna u vezi sa ovom klinikom, jer znam da tebe nije lako u ovom domenu oduševiti, nek nam je Murat živ i zdrav[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]...zelim ti najljepših 9 mjeseci[sm=bravo.gif]

ena0002 -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (14.3.2013 19:06:34)

Draga Leva jos jednom iskrene cestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]....aBd da trudnoca bude uredna i skolski [sm=smiley1.gif]

smarija -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (14.3.2013 22:54:16)

draga Leva iskrene cestitke i od mene draga,ne mogu ti ni opisati koliko sam sretna zbog tebe [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
uzivaj i bude jedna debela i sretna [sm=nosecka.gif]

Leva -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (16.3.2013 8:39:09)

Ljubice moje drage [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Od sveg srca vam zelim da sto prije osjetite sta znaci ne vjerovati da si trudna i imati divne probavne smetnje od progesterona [sm=smiley36.gif]

malena ze -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (16.3.2013 10:42:41)

Leva [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

bimba -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (20.3.2013 10:56:33)

Draga Leva i ostale vec pomalo bebele trudnjace zelim Vam puno srece i zdravlja i iskreno se nadam da cu vam se i ja uskoro pridruziti sa ostalim curkama trudilicama.
[sm=duda.gif] Zelim svima nama puno malih slatkih bebica. Iskrene cestitke jos jednom svima vama koje ste uspjele.

Leva -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (28.3.2013 13:42:18)

Bimba hoces aBd [sm=smiley1.gif]
Mi rastemo mashallah [sm=smiley1.gif] Jedan vrtirep je danas bio nestasan i malo se sakrio tako da ga je dr.jedva nasao. Ja sam naravno premrla od straha jedno tri puta i na kraju sva mahnita zaboravila pokupiti njihove 4D fotkice [sm=smiley13.gif] Pilici moji vec imaju rukice i jos samo treba sakice da se oblikuju [sm=love.gif][sm=love.gif]
Dragon kako tvoje bebe napreduju? Da li ti dr. Begic vodi trudnocu, koliko dugo si imala mucnine? Javni se trebas mi [sm=smiley1.gif]

dragonfly -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (28.3.2013 15:43:37)

Draga Leva, presretna sam zbog tebe i tvojih mrvica, duše drage samo neka rastu, drago mi je što čujem da je sve ok, samo napredujte i rastite.
Znam da strahuješ od svega i svačega i sama sam takva, svaka i najmanja promjena, žig ili nešto me svaki put iznova istraumira. Mislim da izluđujem doktora Begića (i meni baš on vodi trudnoću) i dr.Kapetanovića sa svojim pitanjima i strahovima ali zaista imaju jako puno strpljenja i razumjevanja.
Kod mene je jedan mali dečkić, i mi smo prije dva dana ušli u 7 mjesec... to je jedan mali nemirko koji se vrti po 24 sata.
Ja iskreno nisam imala problema sa mučninama i povraćanjem niti jednog momenta, po tom pitanju sam stvarno nekako imala sreće. Jedino što sam ja prva tri mjeseca uvijek mogla spavati. Tri puna mjeseca mislim da sam spavala najmanje po 12 sati, jednostavno nisam mogla držati oči otvorene. MM i dan danas zafrkava kako sam u tom periodu znala nasloniti glavu i bukvalno u pola rečenice da zaspem....
U svakom slučaju tu sam da razmjenimo iskustva, savjete i sve što ti bude trebalo :) Pomilki stomačić i te mrvice za mene...

Leva -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (28.3.2013 18:12:51)

Mashallah dragon nek vam je ziv i zdrav [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Ja vec vidim da dr. Begicu nece biti ni malo lako sa mnom. Ja sam inace dosta teska kategorija pacijentice koja se puno informise i koja uvjek u zalihi ima milion pitanja. Sta cu ja kada mi je ginekologija hobi zadnjih 6 godina [sm=jezicek.gif]
Koliko si dugo koristila Crinone, kada su ti uveli Prenatal?

dragonfly -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (28.3.2013 20:21:25)

Hvala draga moja :)
Ma nebrini, i doktor je svjestan da je svaka od nas prešla dosta trnovit put do ovog rezultata tako da mislim da razumije :)
Kod mene je Crinone išao do 20-te sedmice, a prenatal od 13-te...prvih 12 sam pila Folacin.
Kako ti stojiš sa mučninama? Imaš li nekih tegoba te vrste?

nella28 -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (30.3.2013 19:23:40)

cure imate li iskustva sa IUI u euromedicalu.bila sam danas na konsultacijama i UZ dr Murat mi je preporučio inseminaciju bez klomifena,jer sam predhodne 2 koje su bile bez uspijeha radila kod dr Godinjaka uz stimulaciju klomifenom.Rekao mi je da dodjem drugi dan ciklusa i izvadim hormonalni status,pa me zanima cijena hormona?Please ako neko ima bilo kakvu inf

nigar kalfa -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (30.3.2013 20:05:54)

Draga nella,

ne mogu ti puno pomoći jer sam u postupku ivf-a u Euromedicalu.Ono što ti mogu reći je da vjeruješ doktoru Muratu i onome što ti on preporuči da uradiš. Zaista je profesionalan i individualno pristupa svakom paru. Hormone možeš uraditi kod njih ili ako imaš mogućnost da izvadiš sa uputnicom pa im doneseš. Kod njih je otprilike jedan hormon dvadesetak maraka,ali ti opet provjeri. Ako ti još šta mogu pomoći tu sam. Želim ti puno sreće...

Leva -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (31.3.2013 10:41:28)

Nella ako je dr. Murat insistirao na inseminaciji pretpostavljam da nije bez razloga. Iskreno meni se svidja sto je odlucio da ne koristis Klomifen iz vise razloga. Klomifen stvara jako puno nekvalitetnih folikula i fakat se na njega ne mozes osloniti a ujedno stanjuje endometrij sto nikako nije dobro za trudnocu. Ukoliko treba sraditi hormonalni status to mozes uraditi i na uputnicu on se nece ljutiti. Za vrijeme vantjelesne ja sam dva puta morala raditi hormone i to prvi put estradiol a drugi estradiol i progesteron. Estradiol sam placala 23 KM a progesteron 20 u lab Biohem s kojim saradjuju. Beta hCG sam radila u Nalazu na Grbavici i bila je 30 KM sto je stvarno ok cijena.

nella28 -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (31.3.2013 11:10:05)

hvala vam na odgovorima [sm=bravo.gif]

Leva -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (5.4.2013 11:52:16)

Obavještavamo sve članove i prijatelje Udruženja DjeCa da smo za vas organizirali radionicu na temu Neplodnost i medicinski potpomognuta oplodnja. Radionica će se održati u četvrtak 11.04. 2013. godine u 18h u prostorijama Udruženja u ulici Nadežde Petrović do br. 18 na Dobrinji. Gosti predavači su dva priznata IVF stručnjaka dr. Murat Ozel i dr. Nahit Karebeyoglu. Pozivamo sve zainteresovane parove da dodju na radionicu, nauče nešto novo i pitaju ono što nikada ranije nisu imali priliku!

Kikitown -> RE: EUROMEDICAL ili Jinemed (10.4.2013 21:51:58)

Ah kako bih voljela prisustvovati i pitati ima li nade za nas koji smo azoo. kad povadimo sve nalaze da pokusamo pronaci bar nesto za ivf, ali smo daleko i radimo. Da hoce bar biti u Tuzli radionica.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]