nova_mama -> RE: Trudnoca nakon spontanog bez kiretaze (11.4.2012 17:48:01)
|
IZVORNA PORUKA: Katarina3 IZVORNA PORUKA: nova_mama IZVORNA PORUKA: Katarina3 Nova mama bas mi je drago zbog tebe da si uspela,znam i ja ako bog da da cu uspeti kad tad ali jednostavno volim dijecu i zelim da postanem mama sto prije zelim da dozivim taj osecaj najlepsi na svetu kazu strpljen spasen a ja sam bas nestrpljiva :DD tinak ti nam javi sta je doktor rekao i ako je sve ok i ti odma u akciju drzimo ti fige :))) saljem vam puno [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Što se nestrpljenja tiče, iz iskustva ti mogu reći da ne pali. Ja sam htjela odmah ostati trudna, pa nisam uspjela. Onda sam rekla sebi, sad ću da odmorim nekoliko mjeseci, otići ćemo na more, pa ćemo poslije nastaviti pokušavati, i tad sam ostala trudna. Naravno da mi nije žao što nismo otišli na more [sm=smiley36.gif] Sretno draga nova mama izvini sto sam dosadna ali imam jedno pitanje za tebe,ovako kad si ti imala spontane da li ti se menstruacija odmah uredila jer ja sam imala spontani negde u 6 sedmici jer se plod nije razvijao doktor mi je rekao nemoj skoro ni racunati kao trudnocu nego kao zakasnjelu menstruaciju i da smem odmah krenuti raditi na bebi pa racunajuci juce mi je trebala biti ovulacija jer sam prokrvarila 25 marta a ciklus mi traje 28 dana,jutros merim temperaturu ona 36.3 nije se nista podigla :/// mozes li mi ti pojasniti ? pozdravcic nova mama izvini sto sam dosadna ali imam jedno pitanje za tebe,ovako kad si ti imala spontane da li ti se menstruacija odmah uredila jer ja sam imala spontani negde u 6 sedmici jer se plod nije razvijao doktor mi je rekao nemoj skoro ni racunati kao trudnocu nego kao zakasnjelu menstruaciju i da smem odmah krenuti raditi na bebi pa racunajuci juce mi je trebala biti ovulacija jer sam prokrvarila 25 marta a ciklus mi traje 28 dana,jutros merim temperaturu ona 36.3 nije se nista podigla :/// mozes li mi ti pojasniti ? pozdravcic Draga Katarina3, tek sam sad vidjela poruku, izvini. Kod mene je nakon prvog spontanog situacija bila specifična. Uradili su mi abortus, a menstruaciju nisam dobila narednih pola godine. Pila sam dvije vrste hormona i radili su mi nešto sa nekom sondom, ne sjećam se više kako se zvalo. Poslije drugog spontanog, koji je prošao bez kiretaže, menstruaciju sam dobila tačno 28 dan od dana kada sam pobacila. E sada, ne znam da li je to zbog hormona koje sam morala koristiti, jer je doktor najprije probao spasiti plod ili je priroda uradila svoje. Što se tvoje situacije tiče, samo radi na bebi, ako ti je doktor tako rekao, ništa ne čekaj. A što se ovulacije tiče, kod mene temperatura nikada ništa nije značila, već sam koristila testove za ovulaciju. Ne znam odakle si ti, ali ja sam ih kupovala u Tuzli i jedan je koštao oko 6KM. Ja sam tako znala kada ovuliram. Moram ti reći još i to da je trudnoća koju sam iznijela došla baš neplanski, bez praćenja plodnih dana i tome slično. Znači, kad se najmanje nadaš, ostaneš trudna. Sretno draga od srca.
|
|
|
|