Molko -> RE: Trudnoca nakon spontanog bez kiretaze (28.11.2018 15:04:10)
|
Pozdrav svima. Dugo vas citam, nalazim utjehu I nadu u vasim postovima. Nephodno mi je da podjelim svoje lose iskustvo s nekim ko ima iskustva (nazalost) sa spontanim pobacajem. Bila sam u 6 sedmici kad sam prokrvarila, to je bilo 7.10.''18. Kroz dva dana beta je spala sa 400 na 22, bio je prirodni spontani, bez kiretaze, vjerovatno manje bolno iskustvo, ali opet... tesko sam podnjela.. I sve mi je teze... imam jedan problem... prije nego sto sam ja saznala da sam trudna, od supruga snaha je saopstila da je trudna, tad je to bilo ok za mene, dugo se bore sa neplodnoscu, inala je neuspjesnu inseminaciju i IVF jedan iza sebe, drugi IVF usjesan... no medjutim ja izgubim bebu... jako mi je tesko kada se moram vidjeti s njom, to nije cesto, nismo nikad bile prijateljice, zna za moju situaciju pukom slucajnosti, inace ne bi rekla... tesko mi je da cujem kako planira dolazak bebe, imam osjecaj da je bezosjecajna,narocito s takvim iskustvom iza sebe, ocekivala sam vise razumjevanja, eventualno pokoje pitanje kako sam, mozda bi mi bilo lakse s njom se vidjet da imam prijateljski odnos, da razogovaramo...ali ja mislim da svaka zena imala spontani ili ne, zna da je to velika psihicka I dusevna bol... ja njoj ne zelim zlo, samo zelim da mi neko kaze iz svog iskustva da je sasvin ok osjecat se ovako.. jer se vec pocinjem plasit... ne zelim da kvarim suprugu odnose s porodicom, ali on je u stanju nikog da ne vidi jer ja ne mogu da se suocim s tudjon trudnocom bas sad kad sam ja imala spontani... da li je ok bili na granici s ludilom nakon spontanog :sss
|
|
|
|