Skvo RR
|
Prebacivanje postova IZVORNA PORUKA: Zoka1 Jer normalno u trudnoci posle mesec dana povracati ali samo kiselinu i bolovi u zeludcu ? Ne spavanje, smalaksalost.. IZVORNA PORUKA: tweety Ja sam od samog početka do jedno 5.mj povraćala,nekad kiselina nekad sve što pojedem,i znala sam povraćati po 3-4 puta na dan.I dan danas me kiselina jako muči ali eto valjda će prestati sa porodom.To mi se dešavalo u ovoj trudnoći a u prvoj nisam puno povraćala. IZVORNA PORUKA: bebbe Ja sam usla u 33. sedmicu trudnoće i od prvog dana, mislim da od kada sam ostala trudna nisam imala niti jedan dan da sam se osjećala dobro, da mi nije bila muka i da barem jednom nisam povratila. Doktor mi je rako da je sve to, dok ne ugrozava zdravlje bebe, moguce u trudnoci, ne normalno, ali prihvatljivo i da je jedino neugodno za trudnicu. Problem samo nastupi kad se nekontrolisano povraca, tada su obavezna liječenja i infuzije... Eto, da znaš da nisi sama... I, još i to - probala sam sve što mi je ikada iko posavjetovao, i malo je pomoći. Ima istine u tome da slatkiši izazivaju još veću mučninu i da je bolje jesti malo, a često, ali generalno, mučenje je, istina. No, neka je to sav problem. Izdrzi se sve za nasu djecu. U prvoj trudnoći, a takođe sam nosila i rodila djecojčicu, mi nije nikada ni na trenutak bilo slabo... Pozz IZVORNA PORUKA: dana3 prvih 5 mjeseci bilo je neprestano povracanje cak i infuzije sam primala.sad sam u 35 sedmici i sad ponekad povratim bar tri put sedmicno.najvaznije da je beba ok i da ne utjece uopste na nju.kiselina je toliko jaka da nista ne pomaze sem povracanja kiseline dok ne izidje neka jako smedja tecnosy iz zeludca.no sikiriki dok je i ti ok.pokusaj samo da pijes tecnost i da jedes nesto cim povratis.ja sam dijabeticarka jos uz to pa eto prezivjeh IZVORNA PORUKA: sanjarka Ja se osjecam uzasno, a tek mi je 7. nedjelja, i kad pomislim da cu mozda imati citavu trudnocu ove muke, kiseline i metalni okus u ustima, odmah mi se povraca. Sa prvom trudnocom mi je do 4. mjeseca bila muka ali nije ovolika kiselina. Zna li neko zbog cega se vraca kiselina u ranoj trudnoci. IZVORNA PORUKA: nensy Draga sanjarka ta kiselina ti je od stvaranja čupica horiona na posteljici i to prva 4 mjeseca a poslije kada bebi počne rasti kosa i nokti te stvaraju se lungo dlačice. samo što do 4 mjeseca je taj metalni okus a poslije on nestaje i ostaju samo muka i povraćanje IZVORNA PORUKA: Sonja uh mile moje ja sam vise poludila od mucnina i povracanja 12 sam sedmica i od prvog dana povracam i to po 2-3 puta ne samo ujutro vec i navece skroz sam iscrpljena i nekad nakon povracanja nemam snage da stojim na nogama i ja vecinom povracam kisalinu ali nekad preko dana ili navece i ono sto pojedem samo se nadam da ce uskoro proci dali ima nesto sto bi bar moglo da malo popravi situaciju????? pusa IZVORNA PORUKA: Dirka Potrazih ovu temu namjerno. I meni se desavaju te mucnine. Grozno je. Ja jedem vise obroka po malo, jedem zaista puno svjeze hrane (jer mi ostalo i ne pase) i uvjek brinem o tome da mi stomak nije prazan; ono da ne osjetim taj osjecaj praznine. Naime cim osjetim tu prazninu u stomaku, odma nastaju i mucnine. Kao drugo, ustanovila sam da mi smeta voznja. Na posao moram s podzemnom zeljeznicom i tramom i to mi je nesto najgore. Nakon toga, treba mi garant oko sat vremena (nekad i vise) da dodjem sebi ponovo. Ustanovila sam isto tako da mi i sve smrdi. Od kako su pocele mucnine (2 sedmice), jednostavno ne mogu vise da kuham, jer mi sva hrana smrdi. Sreca pa covjeku nije tesko da spremi neko jelo, pa sebi spremi barem nesto. Najgori dio mi dolazi navece. Navece uvjek nastojim da pojedem barem komad neceg, da nemam prazan zeludac. Jer naime tokom noci "isprazni" mi se zeludac, ogladnem, i pocnu mucnine, koje me probude. Nakon toga ne zaspim jos dugo, dugo vremena... I pored toga isto ustanovila sam da sam jako nemirna u snu (prevrcem se ko na raznju), sto mi se prije nikad nije desavalo. Smanjila mi se i zelja za vodjenjem ljubavi sa covjekom i ono imam ko malo slabu savjest. Ali ja jednostavno ne mogu da podnesem, jer su te mucnine grozne. On se ne buni i razumije me, ne izvodi pritisak nadamnom, ali svejedno bih zeljela da skombinujem nekako tu trudnocu sa normalnim tokom zivota... Dali postoji ikakav recept, da se te mucnine malo ogranice? Ah jos jedna stvar: ne volim (t.j. bojim se) povracati. I to mi malo otezuje stvar. Nadam se, da me razumijete. Pusa IZVORNA PORUKA: tatjana j. Drage moje, i ja sam negdje na pocetku trudnoce imala problema sa mucninama. Onda mi je moj ginekolog (inace jako dobra prijateljica) savjetovala da do kraja prvog trimestra izbjegavam intimne odnose, ili da koristimo kondom ukoliko ih upraznjavamo. Izgleda da se sjemena tecnost i hormoni u tom periodu "ne podnose". Trenutno sam u 14 nedelji, i mucnina poslije 7 (utvrdjivanje trudnoce, UZ i savjeta ginekologa), nije bilo ni u naznaci. IZVORNA PORUKA: biloko Eh kada se sjetim prvog tromjesjecja uf..... mucnine svakodnevne, povracanja svaki dan ili svaki drugi i to iskljucivo navece , toliko od naziva jutarnje mucnine . Ujutro se probudim sva svjeza, a kako dan odmice sve gore i gore. Ajde ne dajte se cure, sve to bude i prodje! IZVORNA PORUKA: enisa_sara Ja hvala dragom Bogu ne povraćam u ovoj trudnoći. A u prvoj.....fuj, fuj, fuj. Povraćala sam od prvog do zadnjeg dana. Bukvalno. Jutro kad sam krenula na porod, prvo se dobro ispovraćala pa krenula. Čak sam i na stolu za porod imala nagone za povraćanje IZVORNA PORUKA: Crvena Ja u prvoj trudnoci nisam povracala, niti sam imala ikakve tegobe, bio a u drugoj mucnine, povremeno povracanje, mirisi fuuuj, bila mada licno ne vjerujem u to. IZVORNA PORUKA: alisa grabus Ja sam povracala od prvog ana trudnoce pa do nekih punih 5 mjeseci svakodnevno najmanje po 10 puta. Ginekolog mi je nakon pregleda rekao da je sa bebom sve ok i da je to jedino meni problem ali nije toliko zdravstveni koliko mi je samo tesko to izdrzati. Ja nisam imala nikakvih problema niti posljedica ni po bebino ni moje zdravlje, a i imaju neki lijekovi protiv tog trudnickog povracanja, ne znam kako se zovu jer ih ja nisam koristila. Ujutro bih uglavnom odmah kad se probudim nesto pojela da bihi imala sta povratiti dok dodjem do kupatila i tako bih otprilike svaki puta kad bih pomislila na hranu ili slucajno nesto pojela odmah povracala. Smrsala sam 12 kg do petog mjeseca trudnoce, pa sam poslije sve to nadoknadila IZVORNA PORUKA: Mirac Ja sam u 7.tjednu i sve mislim da će mi iz dan u dan biti bolje, a ono - sve gore. Muka mi je i ujutro i podne i navečer, povraćam barem jednom dnevno, a što se spavanja tiče - najidealnije bi bilo da mi je krevet uvijek u torbi da se mogu leći svakih par sati i da odspavam sat/dva. Al za svoju bebicu, sve ću pretrpjet!! Jedino me muči što nemam nikakav apetit, ništa mi skoro nema lijep okus, a ionako sam mršava, pa me zanima kako će se moja baba hraniti ako ja skoro ništa ne jedem ili povratim ono malo što pojedem. Pokušavam unijeti rutinu malih obroka češće, ali šta mi vrijedi ako to sve opet završi u školjki. Al ipak je ovo naših najčljepših 9 mjeseci!! IZVORNA PORUKA: Golubica Ja sam povracala od prvog dana pa sve do stola. I mene je zanimalo cime se beba hrani, ali me doktorica ubjedjivala da beba ima svoje zalihe, koje kupi naravno od nas.