scarlett
|
Draga Emsi, čestitam na trudnoći U prvoj trudnoći imala sam grozne mučnine, sve dok nisam ušla u 4. mjesec. Inače nisam sklona povraćanju, čak i kada se vozim u autu ili busu, muka mi je, ponekad me drži cijeli dan poslije vožnje, ali nikada ne povraćam. Tako da sam prvu trudnoću bukvalno, preležala i prespavala, jela sam samo kifle i kajmak i pila vodu. Nisam imala snage da uopće funkcionišem, kao da me držala neka grozna gripa. U drugoj trudnoći su mučnine krenule opet od prvog dana kašnjenja menstr., iz dana u dan su postajale intenzivnije, radila sam, pa mi je bilo baš, baš teško i skontam da mi je lakše kad iniciram povraćanje, bude mi malo lakše poslije toga... onda s vremenom sam to morala raditi sve češće i na kraju sam počela i sama povraćati, valjda se taj sistem razradio, ali onda mi više nije bilo lakše nakon povraćanja, morala sam nakon svakog obroka bar malo povratiti ili čim više pričam (a radila sam u školi), na kraju sam morala napustiti posao, jer sam imala nagon za povraćanje, stomak se grčio, čak i kada je bio sasvim prazan... Iz svog iskustva, ja bih ti savjetovala, da ne iniciraš povraćanje. Ako ti baš dođe da samo ide, onda naravno povrati, ali ako imaš jake mučnine i ako si u mogućnosti, pokušaj da što više odmaraš, da jedeš hranu koja ublažava mučnine i da pokušaš jednostavno "prespavati" taj period.