turbomama -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 10:49:02)
|
citam poruke i ne mogu da se nacudim koliko se ne prihvata razlicito/drugacije. smatram da je neophodno obaviti pravovremen ljekarski pregled, ali previse savjeta na ovoj i slicnim temama vise dovode do zabune. treba odvojiti ustaljena misljenja i navike od strucnih, a ako bi se to odvojilo mnogo bi pomoglo svim forumasicama koje traze vise informacija. Curama treba dati dovoljno tacnih informacija i prepustiti da odluku donesu same. moja prva trudnoca bila je uredna, najbolja trudnoca koju zena moze pozeljeti, bez mucnina, povracanja. radila sam i putovala satima sve do 7 dana prije poroda. UZ sam radila svaki mjesec i sve pretrage koje mi je ljekar preporucio, HVALA doktoru, koji mi je uvijek detaljno objasnjavao sta pretrage znace i zasto bi bilo dobro da ih uradim, ali i ostavljao prostora da sama donesem konacnu odluku. UZ svaki mjesec! prema preporuci ljekara. Do posljednjeg dana predvidjenog termina sam se nadala da ce se moja beba okrenuti i da cu roditi prirodno, ali tvrdoglavko je ostao na zadak. Stoga mi je ljekar, uzimajuci u obzir moguce komplikacije za majku i bebu, kod ovakvog slucaja, preporucio CZ. Rodila 2 dana prije termina. Sve u najboljem redu, izasla iz bolnice 5 dana nakon poroda. CZ je operacija i to svima treba biti jasno, jeste tesko, oporavak je duzi, ali sve je individualno. Dojila bez problema i to nema veze s nacinom poroda. Na zalost, na ovom forumu se u vezi dovodi mnogo stvari koje nemaju direktnu niti indirektnu vezu. [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|