RE: carski rez ili prirodnim putem (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Dz3ni -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:17:13)

Pobogu ne može mama znati bolje od doktora, pa nisu se ljudi džaba školovali...[sm=smiley5.gif] Istina je da ima negativnih primjera, ali da su mesari kao što ona priča niko ne bi išao doktoru nego bi se svi porađali kući [sm=smiley11.gif] Šta je s nekim ljudima...

teacher75 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:17:30)

svega u bozjoj basti...

M kao Mama -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:17:58)

E, mojaMimi ti ako budeš slušala svekrvu i muža nećeš porodilišta ni vidjeti, nego ćeš se kući porodit,

mila moja, koliko sutra dedera lijepo ginekologu, pa vidi jel ti sa djetetom sve ok, jel se lijepo razvija i ostalo, a o porodu misli kad bude vakat

milenium -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:28:40)

IZVORNA PORUKA: mimi_93

mamu, ona je rekla da nema potrebe da idem doktoru kao mlada sma i zdrava.... ja zelim ici ali uprkos tome mama kako kaze ona ipak kao zna najbolje...jos uvijek nisam isla....

mimi93 ti još nisi bila kod ginekologa?! jesam dobro shvatila? javi se ženo!
internet očito imaš,kažeš da se informiraš a 4 mj trudna i nisi ginekologu otišla. sve ti ovo govorim u najboljoj namjeri,ženo draga kod ginekologa se ide svako mjesec dana.znači 9 pregleda + po potrebi i više,posebno pred kraj.
pa koja si krvna grupa?to se vadi odmah na početku trudnoće.šta ako si RH - minus? moraš tri puta vaditi antitjela u trudnoći ako si minus.

jasmin -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:29:09)

Ma dajte cure,kao da je zena pocinila zlocin zato sto nije otisla doktoru.Ako je uredna trudnoca,zena se super osjeca,nema bolova,zasto mora ici odmah.Uostalom,mi smo opsjednuti ultrazvucima,a oni su itekako stetni za bebu.
Da se razumijemo,ja sam prva isla na pregled s 5 sedmica trudnoce,sad da zatrudnim,otisla bih na konsultacije s doktoricom,a na uzv samo u nuzdi i jednom po ulasku u 9-i mjesec.
I opet,da se razumijemo,i ja sam za pregled i trazenje strucnog misljenja,no nije bilo potrebno ovoliko se cuditi.

Lady26 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:33:58)

Jasmin, pa zaboga valjda se ode doktoru da potvrdi trudnocu, pa da kaze da je hB sve u redu i sl....
A ne da joj svekrva kaze da ne mora ici jer je to sve kako treba [sm=zmeden.gif]
I nije niko rekao da ide na UZ ili slicno nego da uopste ODE doktoru...

teacher75 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:36:04)

ko kaze da je UZ stetan? ja sam isla skoro svaki mjesec u obje trudnoce

Skvo RR -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:39:06)

Dobro sada ne moramo ici u raspravu.

Mislim da dobronamjeran je savjet da se forumasica javi doktoru.

Ovim putem joj zelm dobrodoslicu na Ringeraju, i upucujem je da ima korisnih savjeta na pdf-u trudnoca.

[sm=smiley1.gif]

ziki -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:40:20)

Draga moja mimi probaj da razlucis jedno: tvoje tijelo, tvoja trudnoca i tebe se tice pa tako treba da TI donosis odluke.  Tvoj muz treba tebe da slusa jer o VASEM djetetu se radi. Njegova mama je tu ne pretjerano bitna osoba a ne neko ko odlucije hoces li otic kod dr ili ne.

Dz3ni -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 22:45:50)

Ma brate pored tolike opreme i medicinskih dostignuća sve se bukvalno može provjeriti da li je uredu sa bebom, ali i majkom. Zbog toga je broj spontanih pobačaja i mrtvorođene djece i raznih drugih anomalija i poremećaja ZNATNO smanjen. Postoje za početak ti testovi na rH faktor koji je skoro persudan u narednim trudnoćama ukoliko je negativan. Pa onda testiranja u vezi Downovog sindroma i raznih drugih (ne daj Bože). Zašto ne izbjeći sve nepotrebne komplikacije jednostavnim odlaskom kod ginekologa i to danas u 21. st. kad su tolike mogućnosti...

mimi_93 vidim da si mlada, nisam ni ja puno starija ali trebaš razmišljati sad o svojoj bebi kao prioritetu. Znači beba, pa 10 mjesta pa sve ostalo...pusti svekrvu i razne priče...svega ćeš se naslušati, ali ne uzimaj ništa zdravo za gotovo. Razmišljaj svojom glavom, niko ne treba da ti određuje ništa, a pogotovo ne u vezi TVOJE bebe i TVOG zdravlja!!!

animagical -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 23:01:25)

uzv je dokazano stetan za miseve, ne za bebe...to dok se ne dokaze ja ne bih navodila kao cinjenicu

zeze -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 23:01:44)

IZVORNA PORUKA: mimi_93

Hvala vam drage moje... ali evo meni je 19 godina... iz travnika sam...koliko sam cula ovi nasi doktori ovdje nisu bas nesto bistri tj. toliko sam losih stvari cula. kaze zena se dere u toku porodjaja prirodnog i doktor joj opali samar kao nemoj se derati... zena mi to prica po vlastitom iskustvu. dalje strah me iskreno i prirodnim putem a i carski... voljela bih prirodnim... sva zenska loza u mojoj porodici nije imala ni mucnine niti ikakve probleme tokom trudnoce... tako je evo i sa mnom. kao da i nisam trudna. znam samo da sam trudna po menstruaciji.. ne znam koliko tjelesna gradja ima sa tim ali poprilicno sam visoka i krupih kostiju... mama mi je govorila da je nas troje ( mene i bracu) rodila u roku 45 minuta od pucaja vodenjaka. ja sam licno bila duga 65 cm i imala 4750 grama...sad ne znam koliko ima genetike u tome koliko ce se dijete roditi ali i muz mi je bio krupan bebac...dalje u cetvrtom sam mjesecu trudnoce pa se pokusavam sto ranije i sto vise informisati o razim stvarima... psto smo i muz i ja jako mladi a on je jako vezan za svoju mamu, ona je rekla da nema potrebe da idem doktoru kao mlada sma i zdrava.... ja zelim ici ali uprkos tome mama kako kaze ona ipak kao zna najbolje...jos uvijek nisam isla.... ne zelim ici sama jer zelim da muz bude uz mene u tim trenutcima... valjda me sad razumijete zasto vas pitam o tom porodu kako i na koji nacin...

Ja sam se porodila u Travniku. Bili su jako strucni, ljubazni i usluzni. Otidji dr. ne igraj se sa svojim djetetom i svojim zdravljem.

sara.at -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 23:18:24)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ma dajte cure,kao da je zena pocinila zlocin zato sto nije otisla doktoru.Ako je uredna trudnoca,zena se super osjeca,nema bolova,zasto mora ici odmah.Uostalom,mi smo opsjednuti ultrazvucima,a oni su itekako stetni za bebu.
Da se razumijemo,ja sam prva isla na pregled s 5 sedmica trudnoce,sad da zatrudnim,otisla bih na konsultacije s doktoricom,a na uzv samo u nuzdi i jednom po ulasku u 9-i mjesec.
I opet,da se razumijemo,i ja sam za pregled i trazenje strucnog misljenja,no nije bilo potrebno ovoliko se cuditi.

UZ Nije Stetan ni za bebu ni za majku, neznam samo Otkud ti ta nebuloza[sm=zmeden.gif]
Cuj ako Nije bitno kud si ti ti pozurila sa 5sedmica da ides na pregled [sm=zmeden.gif]...
Pregledi i uz kao i vaginalni Pregledi nisu izmisljeno jer doktorima pricinjava zadovoljstvom da vire svakoj trudnici u medjunozje vec zbog mogucih komplikacija i stanja i uvid u trudnocu. U ostalom svakoj buducoj majci Kojoj je Stalo da zna kako joj se plod ljubavi razvija ici ce rado na svaki pregled i cesto Koliko god moze[sm=smiley1.gif]
Za ovu iz Travnika nemam rijeci [sm=jezicek.gif] vec samo da joj kazem da ce njoj sveki jednom reci "ma nemoras ti hraniti ni dojiti ovo djete,neka bolan snaho ja cu"[sm=jezicek.gif]

nutellica -> RE: carski rez ili prirodnim putem (29.3.2012 23:42:47)

Joj ja ni sama neznam koliko sam dosad puta bila na ultrazvuku, a 19-ta sam sedmica....
Mimi nego cimprije ti doktoru pusti svekrvu, ha ya

jasmin -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 0:05:52)

IZVORNA PORUKA: sara.at

IZVORNA PORUKA: jasmin

UZ Nije Stetan ni za bebu ni za majku, neznam samo Otkud ti ta nebuloza[sm=zmeden.gif]
Cuj ako Nije bitno kud si ti ti pozurila sa 5sedmica da ides na pregled [sm=zmeden.gif]...
Pregledi i uz kao i vaginalni Pregledi nisu izmisljeno jer doktorima pricinjava zadovoljstvom da vire svakoj trudnici u medjunozje vec zbog mogucih komplikacija i stanja i uvid u trudnocu. U ostalom svakoj buducoj majci Kojoj je Stalo da zna kako joj se plod ljubavi razvija ici ce rado na svaki pregled i cesto Koliko god moze[sm=smiley1.gif]
Za ovu iz Travnika nemam rijeci [sm=jezicek.gif] vec samo da joj kazem da ce njoj sveki jednom reci "ma nemoras ti hraniti ni dojiti ovo djete,neka bolan snaho ja cu"[sm=jezicek.gif]

Iako mogu biti arogantna,no necu,samo cu toplo preporuciti preciznije iscitavanje o uzv,pa ces razumjeti :).
Dalje ne bih puno komentarisala...dva puta sam napisala `da se razumijemo` i opet me nisi razumjela.
Naravno da ce ici doktoru,ali joj se ne mora toliko ostro prici kao da se to mora aman istih stopa,ili ode glava.
I nesto ne bih imala snage reci da je meni koja sam odmah isla na pregled vise stalo do mojeg ceda nego njoj koja ne ide,ili bilo kojoj koja ne ide.Evo recimo,jedna mamica koja je skoro dobila svoje trece pilence nije ovu trudnocu nijednom isla na uzv,inace se educirala u SAD-u,muz Amer,kod njih je sve to normalno,kod nas je `nebuloza` :):):).

mala_sa -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 0:15:24)

Kod nas ako je sve normalno imas vaginalni pregled svaki mjesec, a UZ samo 4 puta. Smatra se da nema potrebe za vise pregleda.

Mimi ti bi svakako trebala otici doktoru, ako nista tvoja psiha ce biti spokojna, kad ti strucno lice potvrdi da je sve uredu.

milenium -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 2:33:26)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Kod nas ako je sve normalno imas vaginalni pregled svaki mjesec, a UZ samo 4 puta. Smatra se da nema potrebe za vise pregleda.
.

vaginalni svaki mjesec? pa šta vaginalno svaki mjesec ima dole gledat,ta neće ugledat plod svojim očima[sm=smiley36.gif] ja sam imala samo prvi i zadnji pregled i trudnoći vaginalni,a jednom mjesećno uzv.znači 9 uzv. a i gin.mi je rekao da je kao bolje ne šopkat dolje stalno u trudnoći[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

sara.at -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 8:05:23)

Jasmin nemoras ti biti arogantna, bicu Ja bez problema[sm=smiley36.gif]
Molim te reci sta je pametno I normalno doslo od Amera? Za njih je sve normalno pa da nenabrajam dalje. I mozda bi se ti trebala malo educirati I citati o uz a ne da pricas gluposti o stetnosti, jer stetan je I zrak koji udisemo pa neumiremo svi od njega. Nepostoji nijedan medicinsko dokazani slucaj da je uz stetan za plod ili majku. E sad po postu od travnicarke vidim da je njoj stalo vise do medicinskog misljenja njene svekrve nego do njenog ploda u utrobi. Mislim da I sama znas da se svi bitni pregledi rade do 24sed a neki se moraju u ranoj trudnoci raditi jer poslije nemoze. Mene moj doki svaki pregled pregleda vaginalno. Zasto? Radi skracenig grlica maternice (kojeg nebi vidio da me nije vaginalno pregledao),zbog moguci infekcija,upala,gljivica,ocuvanosti grlaca maternice I jos nekih masa stvari koje se cine za nasu dobrobit I nase bebe. I jasmin da se razumijemo ti si isla na sve preglede Ali ti nije bauk sto doticna 4mj nije nijedan pregled obavila jer joj je sveki odokativno rekla da je zdrava I nemora ici[sm=jezicek.gif] mislim necu ni da mislim sta ce joj poslije raditi Ali to je vec za temu svekrve. I sad mi nemoras reci kako su nase majke/nene radjale prije, jer cuj I pracovjek je prije zivio u pecini,zar bi I mi sad trebali[sm=zmeden.gif]

Mirkica -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 8:42:17)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Mimi ti bi svakako trebala otici doktoru, ako nista tvoja psiha ce biti spokojna, kad ti strucno lice potvrdi da je sve uredu.

kod nas tri puta s tim da kod mene rade svaki mejsec od 22 sedmice svako 2 sedmice , zato jer se MORA pratiti , djevojak iz Travnika bi trebal obavezno otici doktoru jer bar mi ovdje na forumu trebali bi znati sta se sve moze desiti kakvih svih komplikacija ima. Ja samo mogu reci Bog pa moja doktorica a drugi kako hoce.

veeseelaa -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 8:49:41)

tebi je sveki rekla da ne moraš dr? jao super, te lude svekrve

Anoniman -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 9:09:38)

Kad je MOJE dijete u pitanju, ja odlucujem.
Imam povjerenja u skolovane i strucne ljude, rado im se prepustam uz Bozju pomoc.

Idi doktrou, zeno. Da nesto, ne daj Boze, krene po zlu, ne bi sebi nikad oprostila...

enči80 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 9:34:57)

Mimi i ja sam se porodila u Travniku i iskreno nemam dobro mišljenje o doktorima gore ali u svemu preživljenom sam shvatila da je najbolje voditi trudnoću kod nekoga od njih jer se onda na porodu možeš barem malo pouzdati da ćeš dobro proći.Sretno!

leona81 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 9:39:23)

misljenja sam da nije zaista potrebno svake 3 sedmice ici na pregled kao sto se radi kod nas kod privatnika, mislim da je ok otici na pocetku, sredini i svakako 8 i 9 mj se treba javiti u drzavnu u kojoj ce se raditi porod i to je dovoljno...ja mislim da sam sigurno do 8 mj isla 10 puta, pa plus 8 i 9 mjesec non stop na UZ pa CTG, zlo mi je vise bilo...

leona81 -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 9:40:03)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

sta ce zena, mozda ne moze otici bez njihovog znanja, ne znate vi cega sve ima

animagical -> RE: carski rez ili prirodnim putem (30.3.2012 9:44:41)

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

sta ce zena, mozda ne moze otici bez njihovog znanja, ne znate vi cega sve ima

na RR je hit ismijavati nekoga jer nije jednako upucen kao ove moderne forumasice, i mene to uzasno nervira... aman jarabi crkose od emancipovanosti, a ne znaju ljudski dvije rijeci napisati bez iskompleksiranog hvaljenja samih sebe kroz post... leona, potpisujem tvoj post...sta vi znate zasto i kako je kod nje, i sta je njima u njihovoj kuci normalno....moze se i na ljepsi nacin uputiti, a vi kako ste napale s podsmijavanjima, ja vas ne bih pitala za savjet nikada...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>