almondray -> RE: Nasa kreativnost (22.12.2013 9:47:37)
|
IZVORNA PORUKA: canim Za svilu imaju posebne boje, nemogu akrilne, vec bas namjenske za svilu. Ja mislim da se ta tekstura radi sa pastom koja kreira reljefne povrsine nesto kao ovo http://www.youtube.com/watch?v=qOBiN0tTN50 A ona slika je najvjerovatnije nanesena transferom http://www.youtube.com/watch?v=bhHwfsdPsAA Ja nisam isla na kurs slikanja na staklu ovo samo odokativno procijenjujem [sm=smiley1.gif] Jest , jest , evo bocice na prvoj slici.Ja ne bi isla dalje od ovog koraka.Super izgledaju ovako bijele.Meni se i ove sviđaju , zbog zime -snjeznog motiva. Canim može se prati , ja sam tu tehniku iscitala od do , nisam nikad radila jer nikako da skupim novaca da kupim sve te silne boje i co... A nema sanse da idem na kurseve jer su tako daleko pa sve ucim na ovaj nacin.I vise volim pisanu rijec nego jutubice [sm=smiley36.gif] Evo kako jedna moja virtualna prijateljica objašnjava oslikavanje ovog tanjura: Znači radim sve s donje stane. Okrenem tanjur naopačke i zaljepim uzorak sa salvete....posušim ( fenom wink )...zatim uzorak obojim bijelom akrilnom bojom..pa opet sušenje...pa lak za raspucavanje ( craklee )...sušenje...pa tamna boja....sušenje...pa neka druga boja koja će se samo vidjeti u pukotinama....ja najviše koristim zlatnu i srebrnu jer mi daju dobar efekt na prvoj boji.....ali ovisi o uzorku salvete...i onda završni bezbojni lak.. I jos jedno objasnjenje: Sve ovisi sa koje strane radim tanjur mister green Ja uglavnom radim staklene tanjure, odostraga...tko da je prednja površina netretirana i takva pogodna za korištenje. Nakon motiva, stavljam obični krakle, pa glavnu boju koja, kad se raspuca, popunjavam sa drugom bojom ( koja se vidi kroz raspukline ). Nakon toga lakiram bezbojnim lakom, kako bi učvrstila drugu boju i da mi se završni sloj ne raspuca od kraklea..... Za završni sloj koristim autolakove u spreju.....te još jedan sloj bezbojnog laka ili tanki sloj kristal laka...nakon čega je tanjur moguće prati i u suđerici...ALI....s obzirom da je to ipak hand made, a s time i unikat, mislim da ga je dovoljno oprati ručno i prebrisati suhom tkaninom.
|
|
|
|