scarlett -> RE: Nasa kreativnost (28.12.2013 1:55:01)
|
IZVORNA PORUKA: D_K draga salmy pokusacu ti odgovoriti iz dosadasnjeg skromnog iskustva ja sam pokusala raditi transfer salvete na drveni pladanj prvo sam premazala pladanja akrilnom bojom - to si ti vec uradila sljedeci je transfer motiva kojeg zelis e tu sam ja kiksala jer sam pokusala raditi salvetnu tehniku na veliku povrsinu i dobila sam puuuno nabora jer je salveta premekana jos kad se pokvasi sa ljepilom guzva se i ne mozes je ravnomjerno nanijeti juce sam bila na jednoj radionici i radila transfer sa rizinim papirom i to je prava stvar ja kad budem radila opet na vecoj povrsini transfer kupicu rizin papir sa motivom i raditi sa njim njega mozes kupiti u Hobby art centru na Pofalicima kao i potreban lak i cetkicu za nanosenje mi smo radili transfer na staklenu povrsinu ali je princip isti evo kako je to ispalo: [img]http://imageshack.us/a/img28/2587/f4uc.jpg[/img] prelako je nanosenje, nema guzvanja i dobijes prelijep motiv. okvir je od zlatnih listica ali su zahmetli za nanosenje i ne preporucujem ih za prvi put takodje, ovdje je uradjen i krakl - ovaj efekat pucanja - za njega idu dva posebna laka ali moze i glat povrsina ici ti mozes nanijeti kompletan motiv na pladanj a mozes izrezati dvije ruze ili neki drugi motiv na dva kraja i tako ih zalijepiti preko mozes nanijeti neki zastitni lak ja licno sve lijepim sa lakom za brodove (Bingo) ali mozes pitati u Hobby art centru imaju li oni neku preporuku jer je ovaj na vecim povrsinama kao malo zuckast - sve zavisi da li to zelis mislim da rizin papir i sav potreban pribor imas i u Tugri a i u Fediju (sta ti je blize) ovo ti je moja preporuka a mozda ima forumasica koje imaju vise iskustva i jos korisnih savjeta dakle: ljepilo za dekupaz cetkica rizin papir lak za zastitu ovo je najjednostavnija varijanta ako vec imas podlogu pripremljenu ja licno sam gledala varijante sa podlogom koja je od akrilne boje sa nekoliko boja, sjencenja uradjena, konture izvucene ali to su fancy varijante. za pocetak je mozda dovoljno ovo. DK zanima me kad si nanosila ovu pozlatu, pretpostavljam da si prvo stavila ljepilo a onda lijepila listiće. Kako si napravila ovako ravne linije da ti nije prelazilo u unutrašnjost prema slici. Ja sam radila jednu kutijicu i umjesto zlata stavljala srebro. Ovo je bilo prvi put da sama nešto pokušavam i smatram da još nije završena, ali sam se pravo namučila sa ovim srebrnim obrubom i opet mi nije baš ravno. http://imageshack.us/photo/my-images/802/1kx3.jpg/ Dešavalo mi se čak i kad zalijepim listiće na ljepilo da ono na dijelovima otpada kada ih pritišćem da se zalijepe, pa sam nanovo morala lijepiti manje komadiće. [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|