Blue rose RR -> RE: Autosjedalice - proizvodjaci (12.8.2013 13:01:08)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Lejla imam pitanje: -Recaro Young sport, AS - 29 kg dijete teži, - visina nisam odavno mjerila, ali joj ramena dodiruju one zaštite za glavu sa strane. S obzirom da ulaskom u zimsku garderobu neće moći da komotno sjedi u AS da li dolazi u obzir kupovina boostera, i da li će moći isti da zadovolji formu dijete-pojas automobila? I po preporuci koji booster? Vaša sjedalica ide do 36kg, naslon bi trebao biti podesiv po visini i trebalo bi se moći podići takod da dijete udobno sjedi, a da glava bude fino smještena između zaštita. Ne znam koliko je djete staro, i kakve su mu navike spavanja tokom vožnje, ali ja više sam booster bez naslona neću nikom preporučiti (postoji neka inicijativa da se ovakav oblik sjedalice za djecu izbaci iz upotrebe). Moja kči ima samo booster, 8,5 joj je godina, a kupili smo joj ga samo zato što nam je bilo puno para da joj kupimo booster sa naslonom kad joj je brat dorastao do ovog koji je ona koristila. Ne nudi bočnu zaštitu, pravi probleme kod spavanja. Kika će u oktobru da ima 8 godina, eh sada nije nešto spavalica tokom vožnje, što se mene tiče ja bih je još ostavila u AS, međutim muž zapeo za booster. Doduše prema uputstvima AS-a on je za dijete do 12 godina. A mi smo do maksimuma izvukli naslon . Evo slike kako to izgleda u njenom spavanju: [img]http://www4.slikomat.com/13/0812/tjp-WP-201.jpg[/img]
|
|
|
|