Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Najsigurnija ti je BeSafe, najbolji odnos cijena i kvaliteta su (po meni) ROMER, od nedavno su jako dobre na testovima CYBEX i Kiddy.
Cijene polovnih možeš vidjeti sigurno na pik.ba.
Lejla Ka, imam raspravu sa jetrvom, ona hoce BeSafe, bez Isofix-a, 0+ - I, a ja sam nasla u katalogu autosjedalica na djeca.org http://www.djeca.org/katalog/slovo/b/strana_2.html da su rezultati losi. Ima li jos modela kojih nema u ovm katalogu (od ukupno 5 u katalogu samo su 2 dobre) i to mi bas ne lici na najsigurnije. Koja je njihova dobro prosla na testovima? Moja jetrva ce ti biti zahvalna jer je bas pikirala BeSafe.
Pa ako pogledaš pojedinačne ocjene po kategorijama, to nije loša sjedalica, sigurnost je dobra, udobnost odlična, i održavanje je dobro. Nije najbolje ocjenjeno rukovanje, što znači da se možda nešto teže montira. To svakako treba probati prije kupovine, jer su sjedišta u kolima različita.
BeSafe iZi Go je iz grupe 0+ ocjenjena kao dobra.
To sam gledala kod Njemaca. Kod njih je za 0+ najbolja Romerica.
Moram napomenuti da nisam ljubitelj kombinacije 0+/I, već sam par puta opservirala zašto.
Lejla Ka, imam raspravu sa jetrvom, ona hoce BeSafe, bez Isofix-a, 0+ - I, a ja sam nasla u katalogu autosjedalica na djeca.org http://www.djeca.org/katalog/slovo/b/strana_2.html da su rezultati losi. Ima li jos modela kojih nema u ovm katalogu (od ukupno 5 u katalogu samo su 2 dobre) i to mi bas ne lici na najsigurnije. Koja je njihova dobro prosla na testovima? Moja jetrva ce ti biti zahvalna jer je bas pikirala BeSafe.
Pa ako pogledaš pojedinačne ocjene po kategorijama, to nije loša sjedalica, sigurnost je dobra, udobnost odlična, i održavanje je dobro. Nije najbolje ocjenjeno rukovanje, što znači da se možda nešto teže montira. To svakako treba probati prije kupovine, jer su sjedišta u kolima različita.
BeSafe iZi Go je iz grupe 0+ ocjenjena kao dobra.
To sam gledala kod Njemaca. Kod njih je za 0+ najbolja Romerica.
Moram napomenuti da nisam ljubitelj kombinacije 0+/I, već sam par puta opservirala zašto.
Hvala na odgovoru Lejla Ka.
Upravo smo i pitale zbog nedoumica,jer je u pitanju bez isofix-a Be Safe iZi Combi X3 koja u kategoriji sigurnost ima ocjenu "osrednje". Jos jednom hvala na odgovoru, a mozda i ona sada pogleda grupu 0+.
citala sam dosta o autosjedalici koja bi nama trebala nakon ove tj o grupama II i III...da li bi mi ti mogla preporuciti neku iz grupe II...mi imamo romerovu od 9-18 i nadam se da ce nam moci jos cijelu iducu godinu, sad imamo 14kg a po visini jos nismo za vecu AS, naravno...vjerovatno cemo uspjeti izgurati do kraja godine u ovoj, ali bih zeljela znati sta bi nam ti preporucila sto se tice sljedece AS, posto cemo najvjerovatnije putovati ove godine u Englesku pa bi htjela da ih tamo pogledam...
Ja ću ti ovu preporučiti iz ličnog iskustva. Ja imam tu, montirana je bila u Renault Meganu, sada je u Sciencu i ja sam prezadovoljna. Znači, moje lično mišljenje (ne u smislu da kad ja kažem to je zakon, nego da ja kažem tako, a možda neko drugi ima drugačije mišljenje )
hvala puno, ma ja se ravnam po testovima i dosadasnjim iskustvom sa romerom...zadnje 2 godine su izbacili napredne verzije kidfixa, al u svakom slucaju mislim da ce to da bude nas izbor:)
Interesuje me sad nesto, buduci da nismo bas u zavidnoj finansijskoj situaciji, a malena je prerasla onu grupu I/II, imali smo Maxi Cosi, sitna je inace, ali vec nam je vrijeme i bilo za onu grupe II/III
Vidjeli smo u Adaxu, VF-U, neka svijetloplava, ne znam koliko hodas po timr adnjama, ali mislim da je neka marka Giotto, ili tako nekako. Cijena joj je onako fina, mada ja ne mogu da nadjem niti testove nit ista za nju. Nisam je zagledala puno, samo sam vidjela, pa da tebe pitam sta ti mislis o njima, ili da li znas kakva je? Vjerovatno nije "Bog zna sta" Buduci da je grupe I/II/II (sad ces reci sama sam sebi odgovorila ) Iskreno, nama se svidjela Cybex-ova, ali je poskupa iskreno. Znam da ne mogu dobiti i jare i pare, ali ajde da se ti nadjes u situaciji da nemas bas da izdvojis novca, koju bi izabrala? Nadam se da te nisam uvrijedila ili nesto, ali mi bas treba strucno misljenje.
Hvala ti mnogo unaprijed
< Poruku je uredio Trnoruzica -- 2.4.2012 17:39:23 >
Je li ima neko iskustvo s kombinovanom autosjedalicom Nania 0-18kg?
Moja beba ima 4,5 mjeseca i naravno jos ne sjedi. Namjestila sam polozaj koji se koristi za djecu od 0-10kg, ali nekako imam osjecaj da mi bebica u tom polozaju gotovo da sjedi?!Ne znam da li pretjerujem,ali nisam sigurna je li to dobar polozaj za tako malu bebu?
Interesuje me sad nesto, buduci da nismo bas u zavidnoj finansijskoj situaciji, a malena je prerasla onu grupu I/II, imali smo Maxi Cosi, sitna je inace, ali vec nam je vrijeme i bilo za onu grupe II/III
Vidjeli smo u Adaxu, VF-U, neka svijetloplava, ne znam koliko hodas po timr adnjama, ali mislim da je neka marka Giotto, ili tako nekako. Cijena joj je onako fina, mada ja ne mogu da nadjem niti testove nit ista za nju. Nisam je zagledala puno, samo sam vidjela, pa da tebe pitam sta ti mislis o njima, ili da li znas kakva je? Vjerovatno nije "Bog zna sta" Buduci da je grupe I/II/II (sad ces reci sama sam sebi odgovorila ) Iskreno, nama se svidjela Cybex-ova, ali je poskupa iskreno. Znam da ne mogu dobiti i jare i pare, ali ajde da se ti nadjes u situaciji da nemas bas da izdvojis novca, koju bi izabrala? Nadam se da te nisam uvrijedila ili nesto, ali mi bas treba strucno misljenje.
Hvala ti mnogo unaprijed
Nisam je našla na da je testirana, niti sam našla neka lična iskustva korisnika. Radi se o marki Bellelli. Ne bih ti znala reći kakva je po kvaliteti.
Ono što ti znam reći je da je bolje ispravno vezano dijete u ispravno montiranoj ikakvoj sjedalici nego neispravno vezano dijete u neispravno montiranoj najboljoj sjedalici, ili bez ikakve sjedalice. Ako je vama to povoljna opcija vi se odlučite za nju. Tražite od prodavaca da vam omoguće da isprobate kako će sjedalica ležati u autu prije nego je kupite. Znači neka vam neko iznese sjedalicu do parkinga, probajte je dobro montirati (učvršćena se ne smije micati na auto sjedištu, i onda vežite dijete u njoj da vidite kako to sve skupa izgleda.
Moja beba ima 4,5 mjeseca i naravno jos ne sjedi. Namjestila sam polozaj koji se koristi za djecu od 0-10kg, ali nekako imam osjecaj da mi bebica u tom polozaju gotovo da sjedi?!Ne znam da li pretjerujem,ali nisam sigurna je li to dobar polozaj za tako malu bebu?
Za uzrast 0-10kg bebina leđa u sjedalici imaju nagib od 45 stepeni prema horizontali. Da li je takav slučaj kod vas?
Za uzrast 0-10kg bebina leđa u sjedalici imaju nagib od 45 stepeni prema horizontali. Da li je takav slučaj kod vas?
Da tu info sam nasla na netu i nekako (nemam trokut :)) pokusala utvrditi da li je to 45 stepeni ali nisam sigurna
Je li ima neko iskustvo s kombinovanom autosjedalicom Nania 0-18kg?
Da tu info sam nasla na netu i nekako (nemam trokut :)) pokusala utvrditi da li je to 45 stepeni ali nisam sigurna
Ma to je od prilike, ne moraš baš uglomjerom cicat
Fol je u tome da kad postaviš sjedalicu na sjedište automobila taj ugao sa horizontalom (ne sa sjedištem) bude cca 45 stepeni. Neka sjedišta znaju biti zavaljena pa se sjedalica teško montira u odgovarajući položaj. Inače, kad je sjedalica na ravnoj podlozi, tj. na podu npr. onda je sigurno projektovana da beba ima odgovarajući položaj.
Ma to je od prilike, ne moraš baš uglomjerom cicat
Fol je u tome da kad postaviš sjedalicu na sjedište automobila taj ugao sa horizontalom (ne sa sjedištem) bude cca 45 stepeni. Neka sjedišta znaju biti zavaljena pa se sjedalica teško montira u odgovarajući položaj. Inače, kad je sjedalica na ravnoj podlozi, tj. na podu npr. onda je sigurno projektovana da beba ima odgovarajući položaj.
evo slike nije bas najjasnija nadam se da vidite je li to uredu?
mi imamo kombinovanu,ali ona s prednje strane ispod ima rucku koja je zavali u kao lezeci polozaj, i o obrnutom smjeru tj do 9 kg mora biti tako oborena.... Lejla, je li ispravno podesiti sjedalicu srolanim peskirima, ako su sjedista loseg nagiba i ispravljaju ugao kad se montira?