Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam jedino od bolnice do kuće stavila bebu naprijed jer sam se Eme poželjela . Ostalo se sami snalaze ozada. Nije uvijek divno, ali kad pomislim na česte vožnje u Mo stisnuta između dva sjedala, odustanem od razmišljanja bi li bili mirniji da sjedim s njima . Ne volim bebu vezati naprijed jer pozadi imamo easy fix i nekako mi to izgleda sigurnije od pojaseva. A hurma, u babycentru ima kupiti ogledalo, mislim da smo plaćali 20-ak KM koje je kao ono ogledalo na nepreglednim izlascima na cestu (ne znam kako da drugačije objasnim, osim kao obrnuti retrovizor, pa bebu gledaš u retrovizoru normalno).
e sta mi savjetujete... moj malac od 2,5 god sjedi u sjedalici, maloprije sam postavila link... e sad drugo dijete aBd dolazi za mjesec dana, imamo malo auto, ona ravna sjedalica ne moze stati za bebu pored njegove, nego samo jaje koje smo dobili kad smo kupovali kolica 3u1, i to jaje mi je totalno nestabilno, plus ako ga stavim nazad, ja necu vidjeti dijete jer se okrece naravno suprotno smjeru voznje... a nema sanse da mogu ja sjesti između njih dvojice... ako Bog da mislili smo ici svugdje kad bude imao par mjeseci a bas ne volim ni sekunde kad dijete nije u sjedalici... i sina sam navikla od rođenja, nema na ruke... i dan danas sjeda u nju bez problema... šta raditi?
kod nas ce biti slicna situacija, lana ce biti u romerovoj autosjedalici a beba u jaje AS, ne znam kako bi drugacije ja se nadam da cu ja moci nekako sjesti u sredinu dok mm vozi, ipak je renault laguna, pa ima pozadi mjesta za troje. a moram sjeciti pozadi s njima jer lana povraca u voznji
ja sam sjedila izmedju njih dvojice dok je mladji bio u jaje sjedalici a stariji u klasicnoj.sada imaju dvije sjedalice i ja sjedim naprijed konacno,a ne volim da su van sjedalice nikako.a kad smo isli na more ja sam sjedila izmedju da mi bude lakse ako im sta zatreba ali sada necu vise neka ih .
ovakva je ta nasa, odnosno lanina- samo bez isofixa: http://www.eburza.hr/romer/romer-king-plus__1-1.htm nadam se da ce mali biti u jaje AS taman dok lana ne preraste ovu a onda cemo njega prebaciti u romer a lani uzeti sljedecu grupu
isto tako, kontala na jesen kupiti N vecu a ako malac bude imao 9 kila ili sta ja znam koliko vec mjeseci da ga prebacim u N... pa ne mogu raditi samo za sjedalice... auuu... nista ovo nije jeftino... iako je prijeko nužno...
Ne mogu da nađem nigdje da je ova Ferrari sjedalica testirana. Po nekim hrvatskim forumima nalazim da je sjedalica u klasi Nanie, Neonato, Cam, dakle loša. Također sam nailazila na iskustva roditelja koji su je kupili i nisu zadovoljni montažom niti im se čini sigurnom. Također su se i Rodini savjetnici za sjedalice žalili na teško ispravno montiranje.
mislim da je fizicki dosta slicna tu mi imamo, pa ako se bas ne furas na ferrari, mozes ovu uzeti u razmatranje a puno je kvalitetnija... posebno sa Isofix-om kojeg ja nemam, jer mi je ta varijanta bas bila preskupa... iako imam u autu postolje za Isofix
kad smo mi trazili AS gledali smo koja ima najvise zvjezdica po mnogim kriterijima na stranicama gdje ih testiraju i ovu romer su bas nahvalili, jedino sto je skupa pa smo uzeli ovu bez isofixa jer je ta bas bila preskupa, a narucili smo je iz inostranstva. ne svidja nam se sto se napatimo dok zakopcamo kajseve, nekako je bas nezgodna, treba dobro pritisnuti, pa se uvijek preznojimo dok je zakopcavamo, al vjerovatno je zato i sigurna, ne moze se lako otkopcati
plus moja prijateljica je imala tu marku nania, s tim da mala nije puno u njoj htjela da boravi, plakala u voznji i eto nakon nepune godine dana sva se raspala... onaj stiropor unutra se prepolovio... nevjerovatno... zato ja uvijek kazem, bolje jednom se izvaliti para i kupiti kvalitetno poesbno ako ce to iskoristiti jos jedno dijete nego kupovati kao ona tri u dvije godine... užas
kad smo mi trazili AS gledali smo koja ima najvise zvjezdica po mnogim kriterijima na stranicama gdje ih testiraju i ovu romer su bas nahvalili, jedino sto je skupa pa smo uzeli ovu bez isofixa jer je ta bas bila preskupa, a narucili smo je iz inostranstva. ne svidja nam se sto se napatimo dok zakopcamo kajseve, nekako je bas nezgodna, treba dobro pritisnuti, pa se uvijek preznojimo dok je zakopcavamo, al vjerovatno je zato i sigurna, ne moze se lako otkopcati
da, taj romer je jako dobar, cini mi se najbolji po testovima, sjecam se da mi je prijatelj, tu savjetovao ali prijetlj ima hotele sine i fakat vozi ferrarija... ja nisam mogla tu ganjati po inostranstvu... posebno sa isofix-om... koliko je tebe dosta? je li nova? ja ovu platih 400 KM, cijeli regres iz ruke u ruku *dola
Mi sad kopristimo Chicco 0-18 i Brevi 9-35, ja sam zadovoljna sa obje. Doduše nikad nismo i nadam se da nikad i nećemo imati priliku testirati njihovu sigurnost. Ali su ovako odlične.
Ne furam se na Ferrari, cak sta vise i ne volim taj tip automobila. Ova kosta 99,50 Eura, a ima i Romer sad u Njemackoj na snizenju po 150 eura. A kakav je standard ECE R44/04? Ne da mi ovaj moj indijanac da trazim puno po netu
da, taj romer je jako dobar, cini mi se najbolji po testovima, sjecam se da mi je prijatelj, tu savjetovao ali prijetlj ima hotele sine i fakat vozi ferrarija... ja nisam mogla tu ganjati po inostranstvu... posebno sa isofix-om... koliko je tebe dosta? je li nova? ja ovu platih 400 KM, cijeli regres iz ruke u ruku *dola
kostala nas je oko 500km nova, narucili na adresu prijateljice u austriji posto je postarina za bih skupa, pa nam je ona poslala po prijatelju kad je dolazio ovamo
Cam Viaggiosicuro S 157 (9-18kg) Ocjenjena kao nezadovoljavajuća
CAM Le Mans (buster sa naslonom) Udobna. Prosječna na testu frontalnog sudara, loša na testu bočnog sudara. Presvlaka se ne može skidati. Relativno jednostavno se montira.
To su modeli koje su testirali.
Ovo su službeni podaci. Ostalo što sam našla su komentari roditelja, to možete istražiti i sami.
citala sam dosta o autosjedalici koja bi nama trebala nakon ove tj o grupama II i III...da li bi mi ti mogla preporuciti neku iz grupe II...mi imamo romerovu od 9-18 i nadam se da ce nam moci jos cijelu iducu godinu, sad imamo 14kg a po visini jos nismo za vecu AS, naravno...vjerovatno cemo uspjeti izgurati do kraja godine u ovoj, ali bih zeljela znati sta bi nam ti preporucila sto se tice sljedece AS, posto cemo najvjerovatnije putovati ove godine u Englesku pa bi htjela da ih tamo pogledam...
Najsigurnija ti je BeSafe, najbolji odnos cijena i kvaliteta su (po meni) ROMER, od nedavno su jako dobre na testovima CYBEX i Kiddy.
Cijene polovnih možeš vidjeti sigurno na pik.ba.
Lejla Ka, imam raspravu sa jetrvom, ona hoce BeSafe, bez Isofix-a, 0+ - I, a ja sam nasla u katalogu autosjedalica na djeca.org http://www.djeca.org/katalog/slovo/b/strana_2.html da su rezultati losi. Ima li jos modela kojih nema u ovm katalogu (od ukupno 5 u katalogu samo su 2 dobre) i to mi bas ne lici na najsigurnije. Koja je njihova dobro prosla na testovima? Moja jetrva ce ti biti zahvalna jer je bas pikirala BeSafe.
citala sam dosta o autosjedalici koja bi nama trebala nakon ove tj o grupama II i III...da li bi mi ti mogla preporuciti neku iz grupe II...mi imamo romerovu od 9-18 i nadam se da ce nam moci jos cijelu iducu godinu, sad imamo 14kg a po visini jos nismo za vecu AS, naravno...vjerovatno cemo uspjeti izgurati do kraja godine u ovoj, ali bih zeljela znati sta bi nam ti preporucila sto se tice sljedece AS, posto cemo najvjerovatnije putovati ove godine u Englesku pa bi htjela da ih tamo pogledam...
Ja ću ti ovu preporučiti iz ličnog iskustva. Ja imam tu, montirana je bila u Renault Meganu, sada je u Sciencu i ja sam prezadovoljna. Znači, moje lično mišljenje (ne u smislu da kad ja kažem to je zakon, nego da ja kažem tako, a možda neko drugi ima drugačije mišljenje )