Lejla Ka
|
IZVORNA PORUKA: Misty_mama Pozdrav drage mamice i vi koje će to tek, aBd, postati... U ove druge se ubrajam i ja... ... U posljednja četiri mjeseca skoro svaki dan sam sa vama, čitam savjete, ohrabrenja, zabrinutosti i radosti, i moram vam reći da vas sve osjećam kao još jednu dobru prijateljicu bez koje ne bih mogla... Eh, moguće je da je odgovor na moje pitanje već negdje bio na ovoj temi, pa se valjda nećete ljutiti na mene, ali moje osjetljive oči mi ne dopuštaju da sjednem i pređem svih 56 stranica... Naime, mene zanima kada se kupuje autosjedalica za novorođenče, da li ona smije biti kombinacija grupa 0 i I, da li je to preveliko za bebicu? Je li uopšte dozvoljeno, ili je bolje ići sa nultom grupom, pa onda poslije uzimati veće? Također me zanima da li je neka od vas imala iskustva sa Römer Baby-Safe plus SHR II autosjedalicom? Koliko sam upratila, ona spada u one sa najvišim ocjenama, mada sam pročitala neka negativna iskustva korisnika, u pogledu položaja AS, zatim da je dio gdje se nalazi glava uzak, itd... Ako ne ova, preporuka za neku drugu... Ma joj, imam milion pitanja, potpuno sam izgubljena, polahko se uvodim u terminologiju, a ovo je tek moj prvi post... Čućemo se mi još, aBd... Puno lijepih pozdrava Dobro došla! Posebno pozdravljam tvoju svjesnost o važnosti upotrebe AS za prevoz djeteta u automobilu od samog rođenja. Sigurno ćeš doći u situaciju da što više čitaš i istražuješ sve manje imaš pojma šta da odlučiš , ne brini svima nam je tako Ja ti ovdje važim za poznavaoca tematike o AS zato što se družim sa ljudima obučenim da savjetuju o sjedalicama, pa sam malo pokupila znanja od kolega , a također imam dvoje djece koja se već 7 godina voze u sjedalicama i aktivno sam učestvovala u izboru tih sjedalica Moj ti je savjet da za bebu odabereš dobru sjedalicu grupe 0+ (do 13kg). Novorođenčad se naravno smiju prevoziti u sjedalicama kombinovane grupe 0/I, ali su praktična iskustva pokazala probleme kasnije kad dijete nije zrelo za napuštanje grupe I, a sjedalica 0/I je postala premala. Inače, grupa I je sjedalica koju dijete koristi u najkritičnijem periodu svog života kad je najkomplikovanije odraditi kvalitetnu zaštitu, zato sam ja mišljenja da ovu sjedalicu ne treba uzimati u kombinaciji, naročito ne u kombinaciji sa grupom 0. Pitaj dalje šta god te interesuje.