Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ako neko moze da mi pomogne i da neki savijet, mojoj bebi je tri mjeseca i ima 7kg ne znam koju autosjedalicu da kupimo, do sada je bio u onoj do 9kg maxi kosi ali ona je polovna (dobili na koristenje) i nije mi bas nesto sigurna tako da sam odlucila da kupim novu ali ne znam koja je najsigurnija i najudobnija...novac mi nije problem jer stvarno hocu da kupim nesto dobro...
Nema veze sto je polovna ako nije ostecena prilikom nedaj Boze udesa i ako su svi dijelovi ispravni. Ja isto imam polovnu dobila od sestre. Dijete tek kad pocne da se dize moze preci u grupu I. Tako je meni sestra objasnila (valjda sam je dobro skontala) a ona je savjetnica za autosjedalice.
hvala vam puno drage moje na savjetima stvano je ovaj forum cudo, vidjet cemo da sacekamo da kupimo tu vecu a gdje ima kupiti? ima li kakvih novih mjesta u gradu da se prodaje ili je bolje preko neta naruciti?ima li neko savjet gdje je najbolje kupiti?
hvala vam puno drage moje na savjetima stvano je ovaj forum cudo, vidjet cemo da sacekamo da kupimo tu vecu a gdje ima kupiti? ima li kakvih novih mjesta u gradu da se prodaje ili je bolje preko neta naruciti?ima li neko savjet gdje je najbolje kupiti?
ljubim sve mamice i bebice
imas li nekoga u inostranstvu, em sto im je izbor ogroman a puno su jeftiniji. mi smo svoju platili nesto jace od 300 KM u Engleskoj a ovdje je bila 750. imas mothercare u Bgd, cijene su isto ok, imas dosta baby opreme u Sloveniji koja je takodjer jeftinija od nas...
Jesi ti sigurna za tih 300KM u Engleskoj? Je li to bila neka super akcija ili? Ja sam Duo Plus prije 3 godine u Njemackoj platila oko 350 EUR. Nemoj me pogresno shvatiti ali mi je tesko povjerovati da u Engleskoj gdje je sve znatno skuplje nego u Njemackoj, je njemacki proizvod toliko jeftiniji!
Ona je teska 15 kg i visoka 93 cm.Sad smo planirali uzeti ovu,ali nisam sigurna da li je rano za AS koja nema svoje pojaseve? Ne zelim ni da kupim neku koju ce prerasti za par mjeseci.
Sta savjetuju strucnjaci,ja se bas ne razumijem oko ove problematike.
hanice imamo isti problem, pitala sam jednom da li kupiti ovu drugu ili samo ono sjedište što ide ispod guze.jer ni jedno ni drugo nema pojaseva pa kontam u čemu je onda razlika?
ova je bolje jer je zbog naslona udobnije i ja mislim da se ovaj dio za glavu moze podizat kako dijete raste. al nisam sigurna zato se muz bavi sjedalicama i autom
Ne znam ni ja milenium,ali znam da se poslije ovaj naslonjac moze skinuti i ostane samo ovo ispod guze. Nadam se da ce Lejla uskoro svratiti da nam objasni. Bebacho i meni je teta koja radi tu gdje sam gledala AS rekla da ova ide od 3 godine,odprilike,moja Hana ima 2,6 i ne da mi se uzimati neku koju cu ponovo mjenjati,zelim nesto da traje duuugooo. A mislim da godine ne igraju vaznu ulogu u izboru AS koliko visina i tezina.
< Poruku je uredio Hannica -- 18.2.2012 13:16:55 >
Sad vam nakon 4 godine korištenja sjedalice koja se veže pojasevima automobila (dakle iz grupe kojoj pripada ova druga Hannicina) mogu reči 100% sigurno: NIKAD NE UZIMAJTE SAMO PODMETAČ BEZ NASLONA (osim ako je dijete starije od 7 godina, a još nije visoko dovoljno da se bez njega može dobro vezati i to vam je neka prenosna verzija ili opcija za drugo auto).
Negdje sam već napravila opservaciju zašto, ili ovdje ili na temi o važnosti upotrebe AS.
Hannice u nezavidnom si položaju i ne mogu ti puno pomoći. Tvoja curica je i premala i na donjoj granici težine za sjedalicu grupe II (ova koju stavljaš kao opciju). To je po svim iskustvima naših savjetnika za vas potpuno neadekvatna sjedalica. A sa druge strane shvatam da ti je ne prihvatljivo da kupiš sjedalicu koja bi vam odgovarala (grupu I), a koju bi za godinu ili manje morali zamjeniti ovom iz grupe II.
Jedino što bih ti preporučila kao rješenje dostupno na našem tržištu je Cybex Palas:
Ova sjedalica za vezivanje koristi auto pojaseve, i nema svoje s tim da se za djeteta do 18 kg koristi jastuk ispred djeteta, a kasnije postaje sjedalica grupe II kad se dijete vozi vezano pojasevima auta. Ovaj sistem je relativno nov međutim za sad su ocjene sigurnosti pozitivne.
Mislim da Kiddy ima sličnu sjedalicu kao Cybex, ali mislim (nisam sigurna) da je nešto skuplji. Brevi više nikom ne bih preporučila, ali zaista. Od njih uvijek odgovaram ljude Romer nema kombinaciju I/II/III, a za GRACO ne znam.
Pozdrav drage mamice i vi koje će to tek, aBd, postati... U ove druge se ubrajam i ja... ... U posljednja četiri mjeseca skoro svaki dan sam sa vama, čitam savjete, ohrabrenja, zabrinutosti i radosti, i moram vam reći da vas sve osjećam kao još jednu dobru prijateljicu bez koje ne bih mogla...
Eh, moguće je da je odgovor na moje pitanje već negdje bio na ovoj temi, pa se valjda nećete ljutiti na mene, ali moje osjetljive oči mi ne dopuštaju da sjednem i pređem svih 56 stranica... Naime, mene zanima kada se kupuje autosjedalica za novorođenče, da li ona smije biti kombinacija grupa 0 i I, da li je to preveliko za bebicu? Je li uopšte dozvoljeno, ili je bolje ići sa nultom grupom, pa onda poslije uzimati veće?
Također me zanima da li je neka od vas imala iskustva sa Römer Baby-Safe plus SHR II autosjedalicom? Koliko sam upratila, ona spada u one sa najvišim ocjenama, mada sam pročitala neka negativna iskustva korisnika, u pogledu položaja AS, zatim da je dio gdje se nalazi glava uzak, itd... Ako ne ova, preporuka za neku drugu... Ma joj, imam milion pitanja, potpuno sam izgubljena, polahko se uvodim u terminologiju, a ovo je tek moj prvi post... Čućemo se mi još, aBd...
Mislim da Kiddy ima sličnu sjedalicu kao Cybex, ali mislim (nisam sigurna) da je nešto skuplji. Brevi više nikom ne bih preporučila, ali zaista. Od njih uvijek odgovaram ljude Romer nema kombinaciju I/II/III, a za GRACO ne znam.
Najbolje ti je da odes negdje na net i provjeris kako su sjedalice prosle na testovima... Tu ti Lejla Ka moze pomoci. :)
A onda fino put pod noge i po prodavnicama zaredas i vidis sta nude i koje su cijene... Imas radnju u BBIu dole gdje su garaze, pa onda na Ciglanama kod kosog lifta, pa na Socijalnom kod Azela, pa u Konzumu na Koreji, mozda ima nesto i u Wisi, Chicco u Merkatoru i kod hotela Evropa, onda u Merkuru na Otoci, ima nekoliko prodavnica gdje ima kupiti AS... Sretno!
Uglavnom ako neces da kupujes grupu I pa kasnije II i III pogledaj kombinovane sjedalice I/II/III od 9-36kg. I gledaj da ima sjedalica pojaseve svoje koji se kasnije skidaju kada dijete bude spremno za grupu II (mislim da je od 15 ili 18kg)...
E nek sam i ja jednom lupila i ostala živa potpuno sam zaboravila Evolvu, najviše zato što mi je ostala tiha patnja kad smo mi davno kupovali sjedalicu za stariju kči, kod nas je nije bilo
Po mom iskustvu sa Romerom i prema ovom što vidim na videu ja bih uzela ovu. A pošto je Hannici cijena sigurno odlučujući faktor bojim se da će ova nadići očekivanja i planirani buđet. Hannice, svakako se raspitaj za cijene i mogućnost nabavke. Šaljem ti mail za info u PP.
Ove sjedalice na BIMACO nisu GRACO-ve!? (ove kombinovane su Brevi)
Hannice viaggo vam još ne odgovara, a Chicco neptun je bila jako loša na trestovima, ne bih je preporučila.