colito -> RE: autosjedalice - proizvodjaci (8.1.2012 20:43:01)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: colito IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Hajde mi prvo reci koliko je staro dijete, koliko kilograma ima i u kojoj se sjedalici vozite sad? 14mjeseci. 12,50kg i sad je u maxi cosi Predpostavljam da je ta što imate ona sjedalica za bebe 0-13kg (jaje). Ja ti za dijete od 14 mjeseci koje se predpostavljam, uspravlja samostalno na svoje noge, možda već i hoda nikako ne bih preporučila kombinovanu sjedalicu 0-18kg. Ova kombinacija je čini mi se od svih kombinacija najproblematičnija. bebama budu jako prostrane, a djetetu koje bi u njoj realno moglo gurati još pola do čitavu godinu postane tijesna ili kaiševi postanu ne odgovarajuće visine. Nema razloga da ne idete na neku sjedalicu grupe I (9-18kg). E sad, ovo je od svih sjedalica najskuplji razred jer je najkomplikovaniji za postići potrebnu sigurnost, a dijete je relativno dugo koristi i to u dosta osjetljivom uzrastu 1-4 godine. Evo ti citiram šta sam napisala na predhodnoj strani: Iz ove su ti grupe na testovima dobre: KIDDY Energy pro, Jane Exo, sve Romerove, Cybex Palas (s tim da je ovo kombinacija sa slijedećom grupom znači 9-36kg). Graco samo jednu ocjenjuju jedni kao dobru (austrijanci) a drugi kao prolaznu (njemci), a to je GRACO DuologicII http://www.oeamtc.at/?id=2500,,,11158&fid=kisitest_2008/gracoduologic.html Neko je spominja kod nas neku marku NANIA, te su ocjenjene kao prolaz. Ovo sam samo pogledala kako su marke dostupne na BiH tržištu ocjenjene na testovima u Austriji i Njemačkoj. Naravno da će tebi i cijena odlučivati, ja ne znam tačno koliko koja košta, ali znam da ih ima u rasponu od 150-800KM i da se cijena dobrih kreće oko 400KM. ma da to je ta sjedalica (jaje) iz austije poslali,a mali hoda od 11 mjeseci :),ma vidjela sam da svi taj problem imaju,zato sam htijela da pitam one koji su vec kupili ,da daju savjet ,ma i cijena igra ulogu,noramlno da bi svaki roditelj uzeo najbolje za svoje djete ali mogucnosi su drugo,pa valjda cu naci neku sredinu
|
|
|
|