|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: autosjedalice - proizvodjaci
11.11.2009 16:02:24   
Alma Z
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Hvala  Alma Z....jel u sljedeću subotuuser posted image
user posted image user posted image mislila sam da će prije doći..

DA, da, u iducu srijedu ili subotu, tako su mi rekli. I ja sam nestrpljiva user posted image user posted image

Moja Džana je stigla 28.01.09.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 426
11.11.2009 22:59:43   
triplemama

IZVORNA PORUKA: nedimko

Pozdrav od novog clana forumauser posted image
prema datumu (krug s brojevima i strelica)kojeg sam vidjela ispade da su proizvedene 04.2009 god.
Nekoliko pitanja od mene, dvoumim se da li da kupim MC.TOBI ili B.C.ISEOS TT.
Zapravo user posted image  jos nije za ovu skupinu sjedalica jer ima 4,5 mj., oko 8 kg, dug 68 cm (koristimo nosiljku) ali zelim iskoristiti snizenje AS.
Takode me interesuju oni utori o kojima si pisala na sjedalici, da li se to odnosi na visinu remencica? Bitno mi je da sjedalica bude sto visocija jer je user posted image  izrazito dug (roden 4150 gr, 60 cm). Neznam da li sam upravu ali mi se cini da je tobi visocija od BC-TT-a.
Imamo vrlo mali automobil (polo 2000) s troja vrata, kakva su tvoja iskustva vezano za montiranje i upotrebu ovih sjedalica u njemu?
Takoder sam narucila kombinovanu od BC-ISEOS-NEO u TL  (0-18 kg), jer bi je mogla sada koristiti, ukoliko sta bude od te narudbeuser posted image . Izgleda da niko nema iskustva s ovom vrstom AS jer po rijecima prodavaca u TL nisu do sada imali tu vrstu.

Pozdrav Nedimko, što se tiče Tobi i Iseos TT visinu naviših utora ću provjeriti sa kolegicom koja ima TT (ja imam Tobi)
Iseos Neo se koristi do 13 kg suprotno od smijera vožnje a preko 13kg u smijeru vožnje i trebala bi trajati koliko i Tobi ili Iseos TT jer je i ona namijenjena do 18 kg. Mislim da upošte nema potrebe kupovati AS grupe I (Tobi, Iseos TT), a novu Iseos Neo možeš početi odmah koristiti. Kada prerastete Neo onda treba vidjeti da li je dijete spremno za slijedeću grupu AS (a do tada će proći dosta vremena i sniženja)

Znači ako si već poručila Iseos Neo koristi je dok je ne preraste, biće još sniženja. Šteta bi bila da joj (Tobi ili Iseos TT) rok trajanja do početka korištenja prolazi u podrumu

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu nedimko)
Neposredna veza do poruke: 427
12.11.2009 8:41:06   
new mama
Mene interesuje kad ce biti pregledi AS u Sarajevuuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 428
12.11.2009 8:46:07   
bebacha
Evo mene opet sa cudnim pitanjima.one korpe-sjedalice 0+ jel ide do 13kg ili ima i nekih do 18kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

mi imamo bubu od 0-18kg al nije korpa nego ona standardna i nemam pojma kako bi novorodence stavili u nju.

< Poruku je uredio bebacha -- 12.11.2009 8:49:50 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 429
12.11.2009 15:55:19   
nedimko
Hvala na sugestijama Triplemama user posted image .

Neposredna veza do poruke: 430
12.11.2009 21:08:25   
triplemama

IZVORNA PORUKA: new mama

Mene interesuje kad ce biti pregledi AS u Sarajevuuser posted image user posted image user posted image

Uskoro, javim na topicu pregledi AS

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 431
12.11.2009 21:20:18   
triplemama

IZVORNA PORUKA: bebacha

Evo mene opet sa cudnim pitanjima.one korpe-sjedalice 0+ jel ide do 13kg ili ima i nekih do 18kguser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

mi imamo bubu od 0-18kg al nije korpa nego ona standardna i nemam pojma kako bi novorodence stavili u nju.

Ta tvoja Bubu nije samo 0+ nego kombinirana 0/I 0-18 kg i suprotno od smijera vožnje se vozi do 10 kg a preko 10kg i kada se dijete samo počne dizati na noge okreće se u smijer vožnje. Nadam se da ima umetke za novorođenčad ako nema dodati peškiriće kao na slikama ovdje
http://www.djeca.org/forum/viewtopic.php?f=52&t=69

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 432
13.11.2009 8:32:39   
bebacha
Nema taj umetak pa mi je zato i bilo cudno.Nismo je ni koristila kad je Ajla bila beba.kupili smo je kad je imala godinu a dp tad smo koristili drugu-medutim posto je to Ajlina as za bebu cemo morat kupit drugu,vjerovatno ce to biti onda korpa 0+ do 13

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 433
18.11.2009 8:11:14   
Alma Z
Zna li mi neko odgovoriti na pitanje koje su dimenzije maxi cosi tobi AS, i to:
- visina unutrasnjeg naslona za leđa
- dubina dijela za sjedenje
- visina plastičnog dijela ispod AS + dijela za sjedenje.

Informacije su mi hitno potrebne, ako neko zna neka mi brzo napise, hvala !!!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 434
18.11.2009 8:28:11   
w.pooh
Alma Z imaš ovdje dimenzije model prije 2009
http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=0&sobi2Id=5&Itemid=56

model 2009
http://djeca.org/site//index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=0&sobi2Id=153&Itemid=56

A što ti treba? Jesul li ti javila šta iz TL kad dolazi AS?  A imaš i ovdje http://www.maxi-cosi.com

< Poruku je uredio w.pooh -- 18.11.2009 8:29:35 >

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 435
18.11.2009 9:06:06   
Alma Z
Hvala. Nisu mi nista javili, a ovo pitam zato sto necu licno ici po AS, pa moram da unaprijed znam dimenzije, kako bih znala kako ce se uklopiti na sjedistu auta.
Jesi li ti navracala u TL, znas li kada stizu? Ja mislim da je to ipak u subotu.Cak su mojoj prijateljici rekli da ako dodje u subotu pred kraj radnog vremena, da ce joj javiti telefonom pa da po AS dodje u nedjelju, obzirom da je i ona iz Brckog..

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 436
18.11.2009 10:51:08   
w.pooh
Ja sam jutros oko 8:30 zvala TL i nije im još roba stigla ali je očekuju danas i rekli su i  meni da će mi javiti.

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 437
18.11.2009 11:21:14   
Atarka
Daj Boze da vam jave, ja sam u TL jos u avgustu narucila Maxi Cosi Cabriofix i nikad me nisu nazvali. Ja sam zvala nebrojeno puta i isla licno, svaki put isti odgovor: "Nije nista stiglo, narucili smo, zvacemo vas sutra da vam javimo hoce li doci vas artikl." Naravno da nisu. Tako da sam stvarno razocarana. Sto su onda dijelili kataloge?

30.09.2009

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 438
18.11.2009 11:38:08   
Atarka
Da li je iko imao iskustva sa AS Cam Travel Evolution? Ona je od 9-36 kg. Dobicu je na poklon pa me zanima je li sigurna. Googlala sam i nisam je nasla u testovima sigurnosti. Mozda Triplemama zna? Meni se malo ne svidja to sto nema one unutrasnje jastucice za vrat da pridrzava glavu.
user posted image

30.09.2009

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 439
18.11.2009 11:49:27   
triplemama
Atarka mislim da boogy woogy ima ovakvu AS

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 440
19.11.2009 8:20:59   
w.pooh
Juče smo kupili MC Tobi Tango red user posted image user posted image čim je stigla u TL javili su nam..ja sam super zadovoljna ali jedva smo je postavili pojas nam malo kraći (automobil je Kia Sephia) ali ipak smo uspjeli i skroz je učvršćena user posted image
i još za mame koje su pitale za nagradne bodove za sjedalicu smo dobili 51 bod i još 100 nagradnih user posted image koje odmah u subotu odoh da potrošimuser posted image user posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 441
19.11.2009 21:46:33   
shejla
a kako se dobiju ti nagradni bodovi???

triplemama, molim te reci mi da li ove sjedalice sa isofix sistemom mogu i na kaiseve od auta???
(Mi cemo sad kupovati AS i nemamo u autu isofix, ali planiramo aBd iduce godine kupovati novo auto sa isofixom, pa da li ce nam moci  - inace, mislili smo naruciti iz Njemacke Roemer safefix plus TT)

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 442
19.11.2009 21:58:34   
Blue rose RR
Shejla bodovi se dobijaju u Turbo limachu, na karticu koju besplatno dobijaš u svakoj prodavnici, i pri kupovini proizvoda preko 25 KM skupljaju se nagradni bodovi koji se moraju potrošiti u roku od 6 mjeseci.
Odi na stranicu www.magma.hr i kod njih ćeš naći pravila :

A što se tiče AS bez isofix-a naravno da se ona mogu pričvrstiti sa sigurnosnim pojasom od auta., obično u uputstvu svake AS piše kako da se postave.
Međutim moraš paziti prilikom kupovine AS, jer neke ne mogu na isofix sistemom - npr. naša Recaro Young Sport grupa 1-2-3 ne može na isofix.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 443
20.11.2009 0:46:24   
triplemama
IZVORNA PORUKA: shejla

a kako se dobiju ti nagradni bodovi???

triplemama, molim te reci mi da li ove sjedalice sa isofix sistemom mogu i na kaiseve od auta???
(Mi cemo sad kupovati AS i nemamo u autu isofix, ali planiramo aBd iduce godine kupovati novo auto sa isofixom, pa da li ce nam moci  - inace, mislili smo naruciti iz Njemacke Roemer safefix plus TT)

Blue rose ti je odgovorila za bodove ja ću za AS.

Dosta sjedalica sa Isofixom se može montirati i u automobile bez Isofixa sa pojasom sa tri uporišne tačke.

Ali ova što si spomenula Safefix TT može samo u auta sa Isofixom i TopTetherom (kukom za dodatnu traku u gepeku).

Od Roemera imaš sa Isofixom Duo plus i Safefix plus koje se mogu postaviti i sa automobilskim pojasom sa tri uporišne tačke.

Ali da znaš da je tvoja beba još mala za ovu AS jer se do 13 kg može voziti u AS grupe 0+ i trebaš je maksimalno iskoristiti jer je vožnja suprotno od smijera vožnje najsigurnija. Pa eto zavisi kada mislite kupovati auto.

< Poruku je uredio triplemama -- 20.11.2009 0:47:35 >

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 444
20.11.2009 1:02:52   
triplemama

IZVORNA PORUKA: w.pooh

Juče smo kupili MC Tobi Tango red user posted image user posted image čim je stigla u TL javili su nam..ja sam super zadovoljna ali jedva smo je postavili pojas nam malo kraći (automobil je Kia Sephia) ali ipak smo uspjeli i skroz je učvršćena user posted image
i još za mame koje su pitale za nagradne bodove za sjedalicu smo dobili 51 bod i još 100 nagradnih user posted image koje odmah u subotu odoh da potrošimuser posted image user posted image user posted image

Samo nam još reci koja je verzija Tobi ona novija 2009god ili starija. Baš mi je drago što ste je uspjeli fino namontirati. A slijedeći pregled vas čekamo makar nako user posted image .

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 445
20.11.2009 7:40:18   
Alma Z
Dobro jutro,
i mi smo juce kupili maxi cosi tobi tango red u TL u Tuzli! Koliko sam uspjela da vidim, model je 2009, jer pozadi ima oznaka "09" a na prednjem dijelu na kopči izmedju nogu, onaj kontrolor pravilnog zakopčavanja je u obliku horizontalne linije (-). Stariji modeli, koliko sam ja uspjela da primijetim razliku, taj kontrolor je u obliku strelice/krova (^).
Medjutim, imam jedan problem. Ta kopča bi trebalo kad se pravilno zakopča da poprimi zelenu boju, koliko sam ja gledala na internetu. KOd nas nikako ne mijenja boju, nego je konstantno sive boje taj prostor o kojem sam maločas govorila. Povlačeći pojaseve AS oni su skroz čvrsti, ali me buni to što nema te zelene boje kao znak pravilnog zakopčavanja. Molim vas, ko ima ovu AS, neka provjeri kod sebe to stanje, pa neka mi javi kako je kod vas. Posebno W.pooh i triplemama. Inače, AS je odlicna, prezadovoljni smo!
Unaprijed hvala!!!

Neposredna veza do poruke: 446
20.11.2009 8:19:27   
w.pooh
Ja mislim da je i kod mene kontrolor - moram još da pogledam nisam sigurna a pogledaću i godinu proizvodnje a joj a jel ona piše pozadi na sjedalici ionako sam se namučila dok sam je postavila zbog kraćeg pojasauser posted image kad pogledam javiću i da li se vidi zelena - kada se zakopča

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 447
20.11.2009 8:33:54   
Alma Z
Mi jos nismo postavljali u auto. Jos joj se divimo u stanu user posted image user posted image user posted image , a nadam se da ce dobro uklopiti u citroen c3.
Sad sam gledala na youtube snimak u vezi tog kontrolora sa zelenom signalizacijom, i vidim da kad se remen u sredini povuce prema dole (do kraja), kontrolor zelene boje tek tad reaguje. Evo ovdje

http://www.youtube.com/watch?v=IRi5bpGA9Iw

Tako sam i uradila, pa se pojavljuje zelena boja...

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 448
20.11.2009 8:40:40   
w.pooh
Alma Z super znači to je to..a nešto kontam ako na tvojoj piše da je 2009 a ista je isporuka onda moram biti i moja...al me nešto buni..jesi li dobila one neke letke/papire uz sjedalicu sa testovima i tu nigdje nema test 2009user posted image user posted image user posted image hajd ako ti je u kući pogledaj opet datum proizvodnje

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Alma Z)
Neposredna veza do poruke: 449
20.11.2009 8:55:47   
w.pooh
IZVORNA PORUKA: triplemama

Samo nam još reci koja je verzija Tobi ona novija 2009god ili starija. Baš mi je drago što ste je uspjeli fino namontirati. A slijedeći pregled vas čekamo makar nako user posted image .

triplemama aBd dolazimo da se družimouser posted image user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *