jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: mama alma RR e, bebice svaka ti �ast, niko ništa pametnije ne napisa, i životinja ima veterinara, a kamoli žena ginekologa i akušera, svaka �ast Pa treba i zena imati ginekologa,akusera,stomatologa,pedijatra,psihijatra i td,i zivotinja veterinara,auto automehanicara i elektricara...Sve je normalno shodno potrebama.Sta je tu cudno i pametno?! pametno nije ZNATI da to postoji pa se poradjati SAM KUCI, vec je pamet u tome da se obratis ucenom u nekoj oblasti, zar ne? npr evo i s vjerskog stajalista da priblizim zar nisu islamski ucenjaci rekli da je npr nepostivanje saobracajnih propisa pa smrt ako vozis prebrzo RAVNO SAMOUBISTVU??? Znaci postivanje zakona koji su donijeli ljudi a koji se ne kosi s vjerskim u smislu da olaksa zivot i zastiti zivot i zdravlje su OBAVEZUJUCI. Ako neki pojedinac prekrsi i uzrokuje svoju smrt tim nepostivanjem on se ustvari ubio EH ISTO JE I S PORODOM, imas propise, imas ljude obucene za to, zabranjeno je da neko poradja na svoju ruku a sve u svrhu zastite zivota i zdravlja, a postupanje suprotno tome je igranje sa svojim zivotom i zdravljem, zar ne??? i btw nana od mm je bila babica u svom selu, al cim se otvorila bolnica u blizini svoju snahu tj moju sveki je poslala u bolnicu, valjda i to nesto govori ljudima koji razmisljaju bilo je slucajeva da djeca ostanu paralizovana porodom kuci i sl, zena je odmah poslala svoj evlad strucnijim osobama kazu svezi kamilu pa se uzdaj u Boga, tako Esmice, nije stvar ubjedjenja, pero je dignuto a stranice osusene al mi moramo da vodimo brigu o svom zdravlju, to nam je emanet Esmicina jedina greska je sto nije imala babicu uz sebe.Jedina. Haman nisi od pocetka citala kako je ona imala 2 poroda,koja su u globalu protekla veoma brzo.S drugim djetetom muz ju je brzinski iznio u salu gdje je dovrsila izgon.Dakle,ima prilicno brz tok odvijanja poroda i malo je falilo da se porodi u automobilu.Ima urednu i trudnocu.Sjecam se da je govorila par dana pred porod kako tacno osjeca bebinu glavu smjestenu u karlici i kako ne moze normalno sjediti,vec je pazila kako ce sjesti itd.Isla je i na preglede i raspitivala se i kod doktorice za porod kuci.Nije joj mogla preporuciti zbog zakona,ali poznajuci njene porode,sad joj je saljivo rekla da i ovo cetvrto slobodno moze roditi kuci :).Ja sam joj davno rekla da je pogrijesila sto nije imala babicu koja bi mogla ocjeniti ako nesto ipak odluta od preciznih slijedova prirode,odnosno Allahove volje za takvim uredjenjem.Mozda je ona jednostavno u tom trenutku osjetila slicnu snagu poput Merjeme dok je radjala Isaa.No,i pored toga,ja kazem da je samo falila babica.Ginekolog i bolnica su tu ako zatrebaju.Tvoje tijelo odradjuje porodjaj,prirodno je tako uredjeno,pomoc ti treba samo ako imas komplikacije,kao recimo ja,pa ne smijem ni sanjati o porodu koji je daleko od citave opreme i strucnog ljekarskog tima. Tvoje poredjenje postivanja saobracajnih znakova kao vjestackog uredjenja jednog sistema i poroda kao prirodnog uredjenja tjelesnog sistema zaista nema smisla.Jer nije serijatska obaveza da se porodis u bolnici,ali jeste da imas nekoga ko je strucan u tom polju.Isto tako,ima slucajeva i slucajeva gdje na medicinski pomognutom porodu dodje do ostecenja djeteta,a i porodilje...Evo,upravo sam citala kako je presjecanje pupcanice ubrzo nakon poroda veoma stetno za bebu,u svim porodilistima se to radi bas onda kad je stetno.I slazem se,svezi devu pa se uzdaj u Allaha,mada ce Esmica reci da ju je svezala na neki nacin,imala je prethodno iskustvo 2 brza poroda,urednu trudnocu,pridrzavala se pravila o sterilizaciji okolisa,sto u bolnici nije slucaj,barem aktuelna MRSA govori tako...no ja bih rekla da Esmica svoju devu nije dovoljno svezala,falila joj je babica.