Anoniman -> RE: Porod kod kuce (21.2.2012 14:32:06)
|
IZVORNA PORUKA: sara.at SVi imaju pravo izbora Gdje se poroditi i na koji nacin Ali ako je Jedna rodila Super kod Kuce nemora sad ta Jedna nagovarati Pola BiH da se tako poradja samo zato jer nam je zgovnana bolnica i doktori. To je ipak bjezanje i zatvaranje ociju pred problemom. Drzava nam je tako reci u banani ali niko se netrudi ni na izborima da to promjeni nego SVi Glasaju za One ISte kao i prosle godine i sve se Okrece u Krug (ovo je Bio samo primjer). Zene se porode u bolnicama i tako reci ponasaju se prema njima kao prema zivotinjama i ona bez rijeci napusti bolnicu,bez da se ikom zali ili sl. E onda dolazi ideja "zasto da ne rodim kuci onda" sorry na poredjenju nemislim nista lose nego citiram rijeci mm "Cak i kad se krava poradja, dolazi veterinar" (nisam nikog uporedila kravom) Ali to je primjer da SVi trebamo pomoc a da netrebamo te Doktore ja Mislim da nebi ni postojali. Sad Jos Jedna ideja sa pocetka, nefuncionise u bolnici ipak je za neke Rizik kod Kuce, Ajde da mi onako dzabile otvorimo jednu Novu bolnicu Gdje se prakticira "prirodni porod" molim vas lijepo ko ce to da plati,iz cijeg dzepa, iz Budzeta mozda, da,da kako da ne?! Od pocetka pokusavam reci da se pokusa promjeniti nesto u bolnicama,medjutim izgleda je lakse prosipati iz supljog u prazno nego otvoriti usta i boriti se za Svoja Prava ili SVi cekati da neko iz vlade dodje onako iz Vedra Neba i promjeni situaciju. Neznam.... Ja samo znam da Sam Teska jezikara i da se Kojim slucajem (necu reci nedo Bog) Moram poroditi u BiH i da prolaziti kroz ISte bolove kao sa prvom bebom,a da me maltretiraju,Psuju i sl,ne da nebi dobili ni jedan Cent,nego bi popili tolike uvrede da bi dobro upamtili sta je porodilja. Znam da Nije lako jer nasi doktori su naucili na kovertu, Nase medicinsko Osoblje je lijeno tako reci i Mole Boge da te skinu sa khmm da se izrazim Ali Opet nemora znaciti da mi i Dalje moramo ih uciti na parice, poklone ili sl.... Ja Mislim da i u BiH kao i u svijetu postoji organizacija za zastitu ljudskih Prava, pa se Obratiti sa par zenica, ispricati,svoju pricu i pitati sta se moze Po Tom pitanju uraditi, a ne sjediti prekrstenih ruku i reci "a Boze moj bice bolje" (to nevjerujem) sara.At, ja sam se prvi put porodila u Travniku na CR, drugi put u sarajecu u Opcoj bolnici i imam samo rijeci hvale za obe bolnice, oba kolektiva koji me je poradjao, sestre...Uredno se mijenjala posteljina, bilo je cisto...Bas sam tretirana na human nacin i ja i moje bebice. A nisam nikome placala za takav tretman. Poslije smo samo skromnim poklonom izrazili zahvalnost, na sto su se oni fakat 'neckali'. A ja imam primjer mm tetka koji je u sred Berlina pogresno operisan. Covjek imao tumor na testisu, a ljudi mislili da je bruh. Imao je 4operacije u 40dana. Mogao ih je tuziti, ljudi su priznali svoju gresku(sto u BiH malo ko hoce, istina je), ali nije... Ima svugdje svega. Mi jesmo napacena drzava, koju svak 'zajase' kako mu se prohtije i izvlaci ono dobr sto ima, nije sjajna situacija, ali nista se ne moze preko noci rijesiti. Nadat' se boljem...
|
|
|
|