M kao Mama
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: veeseelaa e jesi hanabanana sitničava griješimo svi mi u pisanju :D e sad trebali su uzeti nekog lektora, slažem se, ipak je stranica u pitanju al halalim ja to koliko sam mana vidjela kod nekih direktora OŠ , ova je majušna meni je bitno da je dijete na prvom mjestu, djetetova sigurnost, ishrana i obrazovanje a ne da ide naopako, direktor, nastavnici, portiri, teta u kuhinji pa dijete no svakako uočim li nešto što remeti moju ideju o školstvu i odgoju Ajše, reagirat ću, tražiti ispravku ne može ni to, može ispis, ima bar izbora Ja sam i rekla da je možda do mene, možda sam preosjetljiva ili ti sitničava. ;) Ja prva griješim u pisanju, i dok to radim na svom FB profilu, forumu, blogu.....to je ok. Ali kada šaljem poruku javnosti, onda moram paziti na pravopis i gramatiku. Meni bi recimo jako smetalo da moja djeca nauče da se kaže oduvjek.....a ne oduvijek. Ja to više nikada ne bih mogla ispraviti, niti ja niti bilo koja dalja naobrazda. Možda pretjerujem, ali ja nekako mislim da ako na vrijeme ne naučimo da je ne znam - a ne neznam da je bio - a ne bijo da je lijepo - a ne ljepo da je oduvijek - a ne oduvjek da je osmijeh - a ne osmjeh sa biH htjela - a ne bI htjela da on ne bI htio - a ne on ne biH htjeo...... Onda su " osakačeni " do kraja života. *ebi ga, sitničava šta da ti kažem. Ili kratko......meni kad neko u mail-u napise: " Ja neznam u cemu je problem...." Ja odmah znam u cemu je problem! misliš naobrazba, hahahahaha nego, prije neki das sretnem jednu poznanicu čije je dijete išlo u školu na Ilidži, internatskog tipa, i pitam kako sa skolom, kaže prebacila sam ga u gimnaziju, jedva sam ja izdržala da on dole ide. Škola je super ide, a ništa ne učiš petice dobijaš. Njemu je to išlo na ruku, a ja nisam to mogla da gledam. Nekoliko puta mi se desilo, da dođem na nformacije i dok čekam profesora, u zburnici muk, niko ne komunicira, malo mi je trebalo da povežem, ali naši ljudi ne znaju turki, turci ne znaju engleski, onda bosanski također, ma komunikacija o bodova. Jedva sam čekala kraj godine i onda dva mjeseca svakodnevnog ubjeđivanja da ga prebacim u drugu školu. Jedva sam uspjela, aliu sada je super ipalo. Isto , imam sumnje da ti njihovi nastavnici nisu završili škole koje trebaju, jer garantujem da su u ministarstvu nekoga potpupili, uglavnom ja sam dahnula dušom kako mi dijete ne ide više dole. Ja ostala otvorenih očiju, pitam pa jel to ista škola o koje se sada priča i bruji, kaže jeste ovo je srrednja i isključivo muška. Pa eto ja napisah, šta mi žena kaže, a i ona je inače prosvetni radnik, normalna, znam da ne uveličava.
|