balasgirl -> RE: Privatne škole? (10.2.2012 15:40:15)
|
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR IZVORNA PORUKA: Vinetu ... Diploma koju dijete dobije po završetku ove škole otvara vrata svih fakulteta u inostranstvu... Poštujem, i bez uvrede, ali na današnjem vaktu, "novac/pare/kinta" otvaraju vrata svih fakulteta u inostranstvu. Džaba nama ovdje znanje, i uspjesi, i prva mjesta na takmičenjima, ako roditelji nemaju novac da dijete školuju negdje vani. Lično - nemam novca za privatnu osnovnu i srednju školu, a i da imam ne bih je dala jer kod nas u takve škole (čast pojedinicima) upisuju se djeca čiji su roditelji: guzovani, političari, tzv. elita po bilo kojem osnovu, i naravno kriminalci, i svi oni žele da im djeca budu aman-zaman, međutim ništa pametniji (osim znanja stranog jezika) nisu od prosječnog djeteta iz državne škole. Međutim kada razgovaramo o privatnim fakultetima, tu je ipak drugi par rukava - e za to bih djetetu obezbijedila novac - ako Bog da zdravlja i života. A ja opet, nikad ne bih upisala dijete na privatni fax kod nas. pa sad svaka mjesna zajednica ima svoj privatni univerzitet [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Kad sam ja upisivala svoje fakultete nije bilo tih privatnih, pojavili su se u međuvremenu i u razgovoru sa ljudima koji su ih pohađali dalo se zaključiti da je najvažnije platiti, prolaz je zagarantovan. Konkretno, moja prijateljica koja je upisala privatni fax (jer joj to sad spada u pomodarstvo) ne zna ni prijavu za ispit popuniti (u naziv predmeta koji želi pohađati, upiše naslov skripte iz koje je "učila")... Privatnu i osnovnu i srednju školu kada bih bila u mogućnosti priuštila bih svom djetetu. kao prosvjetni radnik bila sam u prilici boraviti u privatnoj OŠ, upoznati program rada, vidjeti sredstva, metode i oblike rada, koji su u pojedinim državnim školama samo misaona imenica.
|
|
|
|