RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


madam x -> RE: Recepti,recepti (25.5.2012 17:09:07)

[img]http://www4.slikomat.com/11/0525/hqb-kolaii.jpg[/img]

Kako se zovu ovi kolačići, hoću da ih pravim a ne mogu naći recept jer ne znam kako se zovu.




jutkica09 -> RE: Recepti,recepti (25.5.2012 19:05:06)

zinanina http://www.coolinarika.com/recept/turbani/
TURBANI




madam x -> RE: Recepti,recepti (25.5.2012 22:55:14)

Hvala...ja napravila tulumbe[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Honey3 -> RE: Recepti,recepti (25.5.2012 23:04:39)


IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala...ja napravila tulumbe[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mmm,i bolje su ti...




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (28.5.2012 23:17:57)

ČOKOLADNI ROLAT
http://www4.slikomat.com/11/0528/xrj-SL7307.jpg

POTREBNO:
biskvit
6 jaja
6 kašika kristal šećera
3 i pol kašike brašna
1 i pol kašika kako praha

krema:
2 jajeta
200 gr šećar u prahu
200 gr čokolade za kuhanje
200 gr putera ( može i margarin )

Umutiti 6 bjelanaca pa dodoati 6 kašika šećera, dodoati jedno po jedno žumance, brašni i kakao..
ozliti u pleg iz pećnice na koji je stavljen pek papir
peći na 180 stepeni oko 20-25 minuta

vrug biskvit umotati u blažnu kuhinjsku krpu

umutiti dvoje jaja sa šećerom u prahu, staviti na paru d as ekuha, kad s ezagrije dodoati čokoladu za kuhanje i dalje kuhati dok s ene istopi...skinuti sa vatre nek malo ohladi pa u kremu dodoati puter i umikasti dobro...sačekati 10 -15 minuta da se stisne i premzati unutra rolat, ostaviti malo da se okolo isti premaže...

ohladiti oko 20-tak minuta






Visnja RR -> RE: Recepti,recepti (28.5.2012 23:24:13)

sad ga fino napisi u rubiku...[sm=smiley1.gif]
btw inace sve recepte treba unositi tamo ...lakse ce ih svako naci [sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (28.5.2012 23:26:13)

upravo sma i to zavšila[sm=smiley36.gif]...evo sad još mansu pogaču tamo d apošaljem...nego sma na chat razgovoru ovećala maloj recept pa rkeo naće ga ona ovdje dok s eobjavi :)




riba78 -> RE: Recepti,recepti (29.5.2012 13:22:15)

zinanina ovo su turske kape,evo recept po kome sa ja pravila[sm=smiley1.gif]


TURSKE KAPE
1. tijesto
2 jaja, 2 kaš šećera, 2 fildžana mlakog mlijeka, 1 mala kašičica germe, 2 fildžana ulja, 100 gr.kokosa, brašna po potrebi.
2. tijesto
sve isto,samo umjesto kokosa dodati kakao u prahu po želji
Nakon zakuhavanja, tijesto se ostavi pokriveno da odstoji pola sata. Nako toga, oblikovati prutiće, uvrtati crni i bijeli, te smotati u krug. Složene kapice se ostave da nadođu, i nakon toga se stave na pečenje, u već zagrijanu rernu.
AGDA
1 kg šećera i vode da potopi šećer, ne kuhati predugo. Zalije se vruće, hladnom agdom.
NAPOMENA: za mjeru koristiti fildžane, šoljica je prevelika, te će tijesta biti taman dovoljno za četvrtastu tepsiju od rerne. Uzimajte jako male komadiće tijesta, imajte na umu da će da nadođe.




Dida79 -> RE: Recepti,recepti (5.6.2012 0:25:27)

Zene na koji nacin pravite umak od fasiranog za tjesteninu?
Ja sam do neki dan koristila Maestro ragu(ako ga iko nadje nek mi se javi na pp[sm=smiley36.gif]),ali ga je vise nemoguce naci nude od raznih proizvodjaca ali nama se ni jedan ne svidja.
Juce pokusala praviti domaci umak od fasiranog klasika luk,mrkva,meso,paradajz i zacini ali opet nije to to

Imal kakvih tajnih recepata od nana,baka,komsinica, muzeva moze i od svalera[sm=jezicek.gif]




Visnja RR -> RE: Recepti,recepti (5.6.2012 0:34:10)

Dida jedino da ti posaljem MM...[sm=jezicek.gif] ali on ni meni ne odaje tajnu ...a pravi najbolji umak na Planeti




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (5.6.2012 0:39:30)

Dido..orgubalni se podljeva vinom[sm=smiley36.gif]to rijtko radim...

origano obavezno stavim...

i kroz prste suhih vrganja kad imam...

a osnovno koristijm mješavinu mesa...mansije juneće i toliko telećeg




Galicia -> RE: Recepti,recepti (5.6.2012 3:04:50)

Dido ja godinama pravim "najbolji" bolognese i to sam pokupila recept od rodjaka koji se tek ozenio prije mnogo godina.
Znam sve odokativno, pa cu ti i reci sta ja koristim.

Crveni luk, bijeli luk, sitno isjeckana mrkva, sitno isjeckan celer, fasirana teletina, posirani paradajz, sos od paradajza, so, biber, vegeta, origano, kasikica secera, Knorr fix za bolognese.

Postupak pravljenja znas, da ti ne pisem. A ako ti treba pomoc, napisacu ti nema problema.

Godinama sam pravila, i uvijek mi je nesto falilo, dok nisam skontala da je u celeru problem. Bez celera, nije to to.

Sretno.




Dida79 -> RE: Recepti,recepti (5.6.2012 12:40:17)

Visnja necu TM sta ces ti bez njega ako se meni svidi njegov Ragu (da izvines[sm=jezicek.gif] )

Hanady draga gdje cu sa vinom hhahaha moja djeca bi mi bila najveselija na planeti nako takvog obroka[sm=jezicek.gif]

Galicia postupak znam, probat cu mozda tacno fali celera.A ovaj Knorr fix nisam do sada vidjela veceras idem u nabavku i pokusat cu ga naci

Cure hvala vam[sm=smiley1.gif]





Anoniman -> RE: Recapti,recepti (13.6.2012 13:12:55)

Kiseli kupus sa batacima u tepsiji

sitno iseckani kiseli kupus preprziti sa crnim lukom ,dodati soli po zelji
preruciti u tepsiju , izravnjati te dodati vec skuvane batake te preliti vrhnjem koje ste pomesali sa senfom (kasika , dve zavisi kako volite) i vegete malo
stavite u rernu da se zapece i mljac

bila sam skepticna za ovu kombinaciju ali probala i preporucujem




bellla -> RE: Recapti,recepti (13.6.2012 13:21:07)

Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?

Ocajno mi treba[sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (13.6.2012 13:22:52)


IZVORNA PORUKA: bellla

Jel ima netko dobar,provjeren recept za njoke,krokete?

Ocajno mi treba[sm=smiley1.gif]


ja sma radila njoke pola krompir pola brašno i jaje...
zamjesim..razvaljam na valjak tanki dužinom sječem komadiće 3-4 cm i kuham u slanoj vodi...
jel to to[sm=smiley36.gif]




bellla -> RE: Recapti,recepti (13.6.2012 13:40:55)

ma jest,probat cu i ja taj omjer:)
ja sam radila prema puno recepata,ali nikako mi ne budu onako ukusni i mekani kao u restoranu(kroketi)
a u biti isto se sve mjesi,samo njoke kuhas a krokete pohujes

a koga god pitam kaze jaoooo pa kako neznas to je tako jednostavno[sm=zmeden.gif]

nikako mi nisu bili dobri,ili pretvrdi,ili se lijepe strasno,pa budem u brasnu do vrata




niki83 -> RE: Recapti,recepti (7.7.2012 16:16:23)

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? [sm=jezicek.gif]
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Recapti,recepti (7.7.2012 16:26:18)


IZVORNA PORUKA: niki83

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? [sm=jezicek.gif]
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]


jel misliš pile u jufci[sm=zmeden.gif]
nešto kao takvog ja sma ga pravila po receptu doublemum[sm=smiley36.gif]




damma -> RE: Recapti,recepti (7.7.2012 16:27:52)

niki jel mislis na pitu coru?
ja je pravim tako sto zamijesim standardnu jufku, piletinu isijecem na manjer komadice, kropir sitno isjeckam.
kad razvuces jufku, izrezes je na kocke, onako osrednje velicine. stavljas na te kocke dio krompira i komad piletine, to umotas i redas po tepsiji. jednostavno,a imaju i slike negdje.
pred pecenje ja polijem uljem,a apred kraj pecenja prelijem s malo kajmaka.
ufff dobra bude, nisam je dugo pravila.




niki83 -> RE: Recapti,recepti (7.7.2012 17:46:38)

Eh, to sto govori damma, to je to [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
Ali znam da se nesto piletina odvoji od kosti i da se marinira, samo ne znam koliko i sta [sm=jezicek.gif]
Hanady, znai upravu sam kada kazem da je recept od doublemum. Hajde cekat cu i nju da mi pise [sm=smiley1.gif]. Treba mi tamo za utorak, imam neke goste, pa bih voljela napraviti, malo je neobicna[sm=smiley1.gif]




DM -> RE: Recapti,recepti (7.7.2012 21:48:07)


IZVORNA PORUKA: niki83

Sjeca li se neko one pite sa piletinom i krompirom sto je bila aktuelna prosle godine? [sm=jezicek.gif]
Da mi napise kako ide? Nisam sigurna, ali mislim da je doublemum to postavila kao njen recept.. Doublemum javiiiii seee [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Evo mene tek[sm=jezicek.gif]
Evo link stranice na foto kuhanju je cijeli postupak
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm




niki83 -> RE: Recapti,recepti (8.7.2012 20:28:42)

To doublemum [sm=bravo.gif]
Ti si [sm=smiley27.gif]




Medić* -> RE: Recapti,recepti (9.7.2012 16:36:12)

Evo Imancice

Cuftat

1/2 fasiranog ( inace kazem da mu samelju, ne uzimam gotovo fasirano )

1 jaje,

glavica luka narendana

dva cehna bijelog luka, svezanj sitno nasjeckanog persuna, pola soljice oprane rize, od zacina sta volis, ja alevu i vegetu

kriska hlejba natopljena u toplo mlijeko ( kazu da je bolji bajati [sm=smiley36.gif] ) onda je iscijedis i pomijesas sa navedenim sastojcima gore, fino sve izmijesas kasikom ili rukom.

Dodala sam malo kisele vode.

Ostavila pola sata u frizideru smjesu. Oblikuju se loptice, ja volim manje, izaslo mi 22. Uvaljas u brasno.

U serpi rastopiti komad maslaca, kasiku ulja i staviti kasiku brasna, naliti pola litra vode. Kad prokuha ubaci se pelat, ja stavila oko 200 gr. Stavi se kasikica soli i cajna kasika secera. CIm zajedno proluha ubacujes loptice i kuas na blagoj vatri oko 45 min. Doati jos malo vode po potrebi i zacina,

Tako mekane i socne ( oprosti cika Dukan smazala sam dvije [sm=smiley36.gif])







Miimy -> RE: Recapti,recepti (25.7.2012 10:28:10)

Imali neko recept za neki fin kolacic ili laganu torticu sa borovnicama samo da neide kisela pavlaka ili sir unutra to ne volimo [sm=smiley13.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>