Amam -> RE: Recepti,recepti (30.4.2012 0:07:05)
|
Turske pogacice ili kiymali pide: 600 gr brasna,2 kasicice kvasca ,300 ml mlijeka (mlakog),50 ml ulja i sol. Tijesto zamijesiti kao za hljeb,ukoliko vam treba jos mlijeka dodajte. i ostavite da kvasa 1h. Nadjev:350 gr mesa(junece ili pileceg) mljevenog,1 glavica crvenog luka(ja sam rendala),1 crvena paprika sitno sjeckana,rendani sir (edamer,livada,kolicina za otprilike 2-3 kasike) i zacini po zelji(sol,biber,vegeta,moze i zacinsko bilje) Od tijesta napraviti 12 kolacica(loptica) i razvijati na velicinu manje pizze ( meni je idealna velicina bila otprilike kao veliki plitki tanjir ),na polovinu stavite jednu kasiku fila,punu,drugu polovinu preklopite,zavrnuti krajeve.Na tavi preprziti s obje strane na mjesavini ulja i maslaca,na tihoj vatri. Sluziti uz pavlaku ili jogurt,a mogu i same. Prijatno! [img]http://www4.slikomat.com/11/0430/2d8-P42700.jpg[/img]
|
|
|
|