RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Recepti,recepti (4.11.2011 10:46:54)

IZVORNA PORUKA: Amam


IZVORNA PORUKA: Sandrich

noa a jel prethodno istopis margarin pa ga dodas ili ga u kremu ubacis cijelog pa polako mijesas?



Koliko sam ja skontala cijeli margarin u vrucu kremu,noa ??




dodam margarin u vrucu kremu,onako cijeli i onda mjesam dok se sve fino ne sjedini..ovo je po receptu s coolinarke za Creamy monte pa mozete naci.




Sandrich -> RE: Recepti,recepti (4.11.2011 10:53:57)

hvala Noa [sm=smiley1.gif]




Niobe -> RE: Recepti,recepti (4.11.2011 11:32:26)

Meksička piletina (moj recept)

sastojci:
Meksička mješavina Bonduelle u većoj tegli
250ml vrhnja za kuhanje
glavica luka
indijski orah (vrećica od 50ak gr.)
pola kile piletine
vegeta
chilli (po želji)
sok od pola limuna


Priprema:

piletinu pola sata prije pripreme namazati vegetom i marinirati u limunovom soku. Ispržiti piletinu, izvaditi u posudu, sok koji je ostao odliti u drugu posudicu.

Izdinstati luk (da se ucakli). Na to dodati mex. mješavinu i malo prodinstati. Dodati isprženu piletinu i sok. kad se sastojci ujedine, dodati 250 ml vrhnja i samljeveni indijski orah. (ja ga ne meljem već istucam u vrecici)

Po želji dodati chilli.


idealno s tortiljama, kao nadjev za pohovane palacinke ili cak s tjesteninom. Može kao salata kad se ohladi :)

Prijatno!






taurus -> RE: Recepti,recepti (9.11.2011 23:50:21)

meni treba recept za kolač sa jabukama
onaj što ide biskvit, pa jabuke, pa opet biskvit[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
imala sam negdje ali ne mogu ga naći
ma ja i kolači-nebo i zemlja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




malena27 RR -> RE: Recepti,recepti (9.11.2011 23:59:44)

Taurus evo recept po kojem ja pravim

Lijena pita:

biskvit: po 16 kasika supenih: brasna, mlijeka, ulja i secera, 4 jaja i jedan prasak za pecivo i vanilin secer
fil: izrendane jabuke malo propirjati na maslacu, dodati secera po zelji, malo cimeta i muskatnog orascica....
prepoloviti smjesu za biskvit, izliti polovicu, zapeci-preko dodati fil i ponovo nanijeti smjesu za biskvit... ispeci na 200 stepeni nekih 20-25 minuta i na kraju posuti staub secerom i vanilin secerom....




Medić* -> RE: Recepti,recepti (10.11.2011 0:00:26)

Ja ovaj cesto pravim, Kolac sa jabukama sa Coolinarke


Priprema

1
Jaja izmutiti sa šećerom, dodati ulje i mlijeko, a na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo. Pola smjese uliti u lim, poravnati i peći na 200 C dok ne bude napola pečeno. Kad se napola ispeče, staviti nadjev i izliti drugi dio biskvitne smjese. Vratiti u pećnicu i ispeći do kraja.

2
Jabuke za nadjev oguliti, izrendati i malo ih dinstati sa šećerom na laganoj vatri. Na kraju dodati griz ili mrvice.

3
Gotov kolač posipati sa šećerom u prahu.






Sastojci

Biskvit

4jaja
2 čaše (od 2 dl)šećera
1 čašaulja
1 čašamlijeka
3 čašebrašna
1prašak za pecivo

Nadjev

1 kgjabuka
1 čašašećera
5 žlica griza ili krušnih mrvica
cimet




taurus -> RE: Recepti,recepti (10.11.2011 0:04:22)

hvala puno drage moje

vidi se da ne pravim kolače[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
ali sutra ću da budem vrijedna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




malena27 RR -> RE: Recepti,recepti (10.11.2011 0:10:07)

Ovo je najbrzi i najlaksi kolac za napraviti, idealan ako ti se u kratkom vremenskom roku najave gosti...




umahmed -> RE: Recepti,recepti (10.11.2011 18:41:04)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley32.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley32.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley32.gif[/image] recepyi su vam superrrrrrrrrr


evo jednog sobzirom da je sada bio kurban bajram[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Janjetina sa rizom


[image]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/156209_1421235744794_1649704799_910671_6369345_n.jpg[/image]
 
ja najvise volim plecku mada moze i drugi komad janjeceg mesa/ Meso skuham u obicnoj vodi. Na malo putera i ulja proprzim dugu rizu oko jedne solje. Rizu saspem u vatrostalnu posudu i polijem vodom u kojoj se kuhalo meso.od zacina stavim vegetu,sevap,malo kurkuma,jedan karanfilcici-klincic,biber u zrnu  i jednu saku grozdjica. Stavim meso i ubacim u rernu da se riza skuha a meso malo zapece.
U tavi na ulju isprzim kikiriki,oguljene bademe i pinjole.to pospem po mesu kada je gotovo. Zatim krisku tost hljeba isjeckam na kockice i pospem maslinovim uljem,na puteru ga proprzim i pospem na meso.


mmmmmmmmm jako je ukusno i odlicno za gozbu









selina -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 11:19:54)

zdravo mile treba mi hitno jedan recept ako moze isproban za zemljenu casicu sa krompirom i mesom nesto na taj fazon nisam nikad pravila a muz hoce veceras uz utakmicu da mezeti?????




Galicia -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 13:51:27)

Treba mi dobra krema/fil za tortu. Veceras imam goste. Kore imam (gotove) samo mi jos treba neki dobar fil. Imam orahe, margarin, jaja, itd.
Hvala.




selina -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 14:34:02)

galicia i ja svoju zemljenu casicu a i ti svoju tortu napravi cemo kako znamo i umijemo dok dobijemo odgovore [sm=smiley13.gif][sm=smiley1.gif]




Galicia -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 15:27:26)

Kod mene prosao voz. Evo upravo napravila kokos kuglice i isto tako cokoladne kuglice.

Valjda ce nam se neko javiti do sljedece prilike.




selina -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 15:30:24)


IZVORNA PORUKA: Galicia

Kod mene prosao voz. Evo upravo napravila kokos kuglice i isto tako cokoladne kuglice.

Valjda ce nam se neko javiti do sljedece prilike.



nadam se evo i moja se zemljena casica jos kljucka na tihoj vatri pa valjda bude ukusna[sm=smiley1.gif]




Galicia -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 15:33:16)

Bice to dobro. Rado bih ti dala savjet, ali nisam stvarno nikad koristila nista zemljano.




niki83 -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 15:49:08)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Bice to dobro. Rado bih ti dala savjet, ali nisam stvarno nikad koristila nista zemljano.


Isto...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mada mi je to uvijek preukusno kad neko spremi..




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (11.11.2011 16:16:37)

Niobe tu meksicku piletinucu bas da probam




umahmed -> RE: Recepti,recepti (14.11.2011 14:37:52)

vidim da sam vec uveliko zakasnila,ali eto ja cu napisati da se nadje. U zemljenu casicu,kako ju vec zoveta ja stavim.
Meso obavezno sa kostima,dosta crvenog luka,par cehnadi ne oguljenog b.luka,biber u zrnu,alevu papriku,vegetu,lovorov list,paradajz na komadice ili iz konzerbe,vegeta,krompir na komade. Sve izmjesam i malo vode stavim,poklopim u u rernu da krcka. To je to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




umahmed -> RE: Recepti,recepti (14.11.2011 14:48:34)

[img]http://www4.slikomat.com/11/1114/cxw-006.jpg[/img]


CHEESECAKE SA BRESKVAMA

200gr sira(ja stavljala marscakopene)
100gr sesera u prahu
2kasike limunovog soka
1 kasika vode
1kesica zelatine 300ml slatke pavlake
1slag krema
2breskve(ja koristila breskve iz konzerve)
230gr keksa-domacica
125gr maslaca sobne temp
250ml soka od breskvi
1 bezbojni preliv.

Domacicu izmrviti,pomijesati sa puterom,staviti u kalup i i frizider.Krem sir izmiskati sa secerom.Zelatinu preliti sa sokom od limuna i vodom,kada nabubri stavidi da prokuha i isuti u sir.U drugoj posudi izmiskati kremu sa pavlakom i dodati u sir,pa sve opet izmjesati. u tu masu dodati nasjeckane breskve.Isuti u kalup i vratiti u frizider. Preliv za torte pomijestai sa sokom(prema uputstvu sa kesice) i posuti po kolacu. Da odstoji par sati u frizider.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (17.11.2011 15:45:48)

Treba mi provjeren recept za boem ako ko ima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (21.11.2011 11:28:02)

Sos od paradajza

izdinstati glavicu luka na laganoj vatri (obicno ulje se moze pomijesati i sa maslinovim), dodati pelat kojeg ste prije toga usitnili/izgnjecili, sol (ili vegetu), biber, origano, prstohvat secera, moze i lovorov list...ostaviti da se krcka na laganoj vatri...par minuta pred kraj dodati 1-2 cesnja usitnjenog bijelog luka (ne mora a i moze)...dok se sos krcka staviti vodu za tjesteninu...kada je tjestenina gotova...gotov je i sos.

p.s mogu se i zapeci u rerni...u tom slucaju skuhati tjesteninu al dente...znaci sos pomjesati sa tjesteninom...staviti u tepsiju...odozgo naribati zutog sira ili parmezana...a meni je najbolja mocarela...ubaciti  u zagrijanu pecnicu na 200 c dok se sir ne istopi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sos od mesa (bolognese)

izdinstati luk, dodati fasirano meso,mrkvicu na kockice, kad se i meso izdinsta (ja ga kuhacom jos usitnjavam) dodati sol, biber, origano, oko 0,5l vode (zavisi od kolicine mesa), kuhati na laganoj vatri oko 30min. zatim dodati ili paradajz iz tube ili paradajz pire...jos malo krckati...ima da se kupi i fant za sos bolonjeze...odlican je...onda vam ne treba nista od zacina...na kesici sve pise...ja samo kupim frisko meso i izdinstam

sos od brokule

ocistiti brokulu tj oguliti sa stabljike onaj tvrdi dio...iscjeckat na komade...stabljiku staviti odmah da se kuha u slanoj vodi, a kad voda prokljuca dodati cvijet...kuhati par min. provjeriti je li stabljika kuhana...kad je stabljika kuhana ocijediti....najbolje su za ovo one masnice jer nema puno sosa...tako kuhanu brokulu staviti  u zdjelu sa kuhanim masnicama i preliti sa vrhnjem za kuhanje...jos naribati parmezan po zelji...to je to

sos od sira

prvo staviti tijesto da se kuha...oni siroki rezanci su mi najbolji za ovo

kad su rezanci skoro gotovi...istopiti malo putera sa kasikom pavlake, naribati jos sira kojeg imate...ja stavim neki zuti...u principu moze bilo koji sir...vazno da sse istopi...preliti preko rezanaca...ja znam i po 4 vrste sira stavti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

spageti ala karbonara

morate prije svega biti sigurni u svoja jaja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ...na mrvicu ulja preprziti spek, moze i sunka, a moze i neko zamjensko suho meso (mislim na govedinu) ...ono...da postane skoro pa providno...skuhati spagete...morate sad biti brzi...dakle odmah na vrele ubaciti ovu slaninu i zumanjce koje ja prije toga "razbijem" (1 zumanjce po osobi)...brzo sve promijesati...to je to...naravno parmezan po zelji

sos od gljiva

sampinjone izdinstati, posoliti, pobiberiti, dodati vrhnje za kuhanje, krckati 15-20 min

sos od mesa

ja u pretisu kuham...prvo malo izdinstati luk...pa ubaciti meso isjeckano na kockice, mrkvicu, sol, biber, oko 1l vode, kuhati u pretisu 20-ak min nakon sto prosisti

p.s ako djeca ne jedu ove mesne sosove...u njih se moze i crnog vina staviti...u tom slucaju ide manje vode[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Emica_sa -> RE: Recepti,recepti (21.11.2011 11:53:02)

Dadada hvala,budem probala ovaj od brokula,jer ja ne jedem crveno meso,ima li sta sa puretinom,sta mislis moze li se bolognese napraviti od mljevene puretine[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Recepti,recepti (21.11.2011 12:07:32)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Dadada hvala,budem probala ovaj od brokula,jer ja ne jedem crveno meso,ima li sta sa puretinom,sta mislis moze li se bolognese napraviti od mljevene puretine[sm=smiley1.gif]



moze s mljevenom puretinom,ja cesto pravim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Emica_sa -> RE: Recepti,recepti (21.11.2011 12:11:40)

Hvala noa,budem probala uskoro,kad bude regres[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Malenaoduvijek -> RE: Recepti,recepti (21.11.2011 15:56:29)

dadada danke [sm=smiley31.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>