|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
11.10.2011 22:31:49   
palachinken
Ja sam ovo pravila s purecim fileom, on je ionako povelik pa se da fino srolati u dobar rolat. Jednom sam sve to jos umotala u lisnato - ludilo na kvadrat!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 926
11.10.2011 22:32:50   
Hanady RR
Moja Lejla...kod mene su pretis i renda najvažnije stvari u kuhinjiuser posted image
Imaju počasno mjestouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 927
11.10.2011 22:34:04   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja sam ovo pravila s purecim fileom, on je ionako povelik pa se da fino srolati u dobar rolat. Jednom sam sve to jos umotala u lisnato - ludilo na kvadrat!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

u dobro si...ja puretinu isto rolam...al vidiš sve u lisnato...ljepotauser posted image

Ok znam šta ću jesti u subotu...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 928
12.10.2011 0:26:16   
ena23
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

I sve kontam kako će mi se listovi sira u piletini teško savijati. Budalo, narendaj!

pa i ja   do sad imala ovaj problem. smajlikojiselupasakomucelo      

hanady
, ako sam dobro shvatila meso kuhas      u plastici? da nije otrovno kuhati meso u plastici? i zar se ne  istopi plastika?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 929
12.10.2011 0:31:55   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ena23

I sve kontam kako će mi se listovi sira u piletini teško savijati. Budalo, narendaj!

pa i ja   do sad imala ovaj problem. smajlikojiselupasakomucelo      

hanady
, ako sam dobro shvatila meso kuhas      u plastici? da nije otrovno kuhati meso u plastici? i zar se ne  istopi plastika?

folija je predviđena za kuhanje...to je ona kuhinjska folija...
a ja sma ovaj recept našla u knjizi recepta amldinska knjige...nešto nebih rekla da je otrovnouser posted image

i ne istopi s eona folija...
u porkuhanu vodu ubaciš i izvadiš kad se ohladi normalno se skine user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 930
12.10.2011 10:48:24   
Lejla Ka
To ona najobičnija prozirna folija za hranu ili još nešto piše na njoj.
Vidjela sam na Mastershefu da kuhaju u foliji, samo ne znam jeli to ona moja kojom prekrivam hranu prije stavljanja u friz.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 931
12.10.2011 10:49:07   
Hanady RR

To ona najobičnija prozirna folija za hranu ili još nešto piše na njoj.
Vidjela sam na Mastershefu da kuhaju u foliji, samo ne znam jeli to ona moja kojom prekrivam hranu prije stavljanja u friz.

da upravo tauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 932
   [Obrisana poruka]
12.10.2011 11:01:38   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 933
12.10.2011 11:04:05   
megi
ena hvala na objasnjenju ja bas volim sve vrste kifli, pogacica, pogaca a ove tvoje izgledaju odlicno

Hanady ako si jos tu imas li gdje onaj svoj recept za kolac sa keksom i pudingom, pravila sam ga nekoliko puta i odlican je al sam recept izgulia a veceras imam goste

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 934
12.10.2011 11:22:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: megi

ena hvala na objasnjenju ja bas volim sve vrste kifli, pogacica, pogaca a ove tvoje izgledaju odlicno

Hanady ako si jos tu imas li gdje onaj svoj recept za kolac sa keksom i pudingom, pravila sam ga nekoliko puta i odlican je al sam recept izgulia a veceras imam goste

Uzmeš peptit keks i umačeš ili u mlijeko ili u ness kafu...složiš u pleh.

Onda u pola litra mlijeka skuhaš 2 pudinga od čokolade sa šećerom kao na receptu. u to staviš 200 gr čokolade za kuhanje...možeš je otopiti nakon kuhanja pudinga u vrućoj smjesi, a možeš odmah u mlijeko staviti čokoladu da se topi pa ukuhati puding.

U posebnoj zdjeli izradiš puter sa šećerom ( oko 200 gr) pa malo prohlađen puding staviš na to i mutiš i dobiješ kremu koju staviš preko petita u pleh...odozgo opet redaš petit umočen po želji...ja nekada stavim vrhnje preko kao dekoraciju a nekada rastopim čokolda još pa prelijem petit.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 935
12.10.2011 11:23:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Iman83

Hanady, recept je user posted image .

Elem, uskoro mi je mm 30-ti rođendan, pa sam mislila praviti kao malu zabavicuuser posted image , s tim nekim điđama al da ne bude baš večera.

Praviću ovo čudo od Hanady, Pahuljičinu pitu, francusku salatu....ima li ko još kakvu ideju? Kanape čuda ne volimo, pa mi treba nešto drugo. user posted image

hej vrlo efentno i vrlo ukusno a jednostavno je napraviti kockice do palente. ja sam njih davno ovdje nahvalila...ukusne su i tople i hladne a stavrno svako ko je napravio rekao je da su s egostu oduševiliuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 936
12.10.2011 11:30:00   
Hanady RR
Što vi mene sa ovim receptima ''na sabahu'' prozovete...pa ja sad gladna...moram ići po doručakuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 937
12.10.2011 11:47:13   
riba78
evo jedan  lijep recept  ,koji je dugo u mojoj porodici ,pravimo ga stalno u svim prigodama user posted image

Rolat od piletine

1kg pilečih prsa
1jaje
2 kašike kajmaka ,3 kašike ulja
1 pileča kocka
1 šoljica kuhanog graška ,isto sjeckane mrkve (skuhati)
piletinu samljeti i dodati ostale sastojeke ,sve umijesiti i oblikovati  rolat na prezli.Napraviti dvije rolne i preliti sa šoljicom vrelog ulja .Peći na 200,za pola sata isključiti rernu ,umutiti jednu kašiku kajmaka sa malo senfa i crvene paprike i malo zapeči ,da porumeni .
ohladiti i isjeći user posted image

< Poruku je uredio riba78 -- 12.10.2011 11:53:41 >

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

Neposredna veza do poruke: 938
12.10.2011 11:48:14   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

user posted image user posted image user posted image

potrebno

700 gr pilećih fileta
200 gr sira trapista
a ako koristite i nešto suhomesnato...onda 100 gr šumke, sudžuke ili pureće salame i 100 gr sira
oko 50 gr. kremastog sita ( ja stavim ABC namaz)

treba vam folija za kuhanje ona najlonska kuhinjska

jaja 2-3 komada, malo brašna i prezle i sol i biber...
ako volite dodatne začine kopar ili mažuran ili peršun svješ možete sitno narezano pomješati sa kremastim sirom...

Eh sad narežite filete tanko pa ih stavite na foliju najlonsku...
uglavnom dva komada fileti jedna kraj drugog stavite i lupkate ih čekićem za meso da se onako zaljepe jedan za drugi...

kad to pripremite namažete kremastim namazom filet, pa narendate trapist i stavite suhomestanto po želji u komadima...

pomoću folije zarolate filet u rolatić...
komletan rolat mora biti u foliji...

u šerpu stavite malo vode i kad prokuha ubacite rolatiće nek kuhaju...oko 10-tak minuta...

kad ih skuhate nek ohlade...a onda odmotajte pa pohujte ovim redom...jaje, brašno, jaje , prezla i na vrućem ulju propržite...uglavnom u jaje stavite sol i biber...

svaki do rolatoća možete rezati na kriške kao standardni rolati.

Mene ovaj dio zbunjuje.user posted image Hoce li popucati folija kad budem lupala meso?user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 939
12.10.2011 11:50:29   
megi
hanady hvala puno

Hannice nece popucati ja uvijek kad pravim piletinu, tucem snicle ipod folije, lakse mi bude

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 940
13.10.2011 0:49:58   
ena23
fyi user posted image      ostavila sam slike pogacica na  temi  fotokuhanje

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 941
13.10.2011 12:16:49   
megi
ena hvala na receptu i pojasnjenju
sinoc ih pravila
sta da ti kazem bego da nijedna nije ostalauser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 942
13.10.2011 12:36:58   
Lejla Ka
Evo sam se odlučila za meni:

Pašteta od dimljenog lososa i ABC sira sa koprom + prepečene kriškice francuskog hljeba
Salata od tunjevine sa paradajzom, meksičkom mješavinom povrća, maslinama i kuskusom
Rolovana puretina sa sirom na hladno
i eventualno pošitana jaja na topi.

Pored toga ide standardno pavlaka, mladi sir, žuti sir, paradajz, krastavice i masline na plati i pristavit ću hljeb u pekaču da bude vruć, najvjerovatnije kukuruzni.

Šta mislite?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 943
13.10.2011 13:26:48   
d.dita
Znate li cure, ima li negdje pahuljičina pita a ono u slikama, korak po korak. Hoće moja prijateljica da proba napraviti a nije baš nešto vješta u kuhinji pa bi joj lakše bilo tako.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 944
13.10.2011 13:29:55   
reallove
http://www.ringeraja.ba/clanak/pahuljicina-pita_565.html?page=all

evo gauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 945
13.10.2011 13:38:10   
d.dita
reallove, hvala puno!

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 946
13.10.2011 16:19:51   
megi
Lejla
ne znam koliko ce biti osoba
ali meni ovo izgleda dovoljno

a sad podijeli sa nama recept ove pastete od dimljenog lososa

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 947
13.10.2011 16:41:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: reallove

evo gauser posted image
meni izgleda super nisam dosad vidjela jel ko probao i jel ukusno jer sam mislila pokusat napraviti sutra abd .

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 948
13.10.2011 16:46:36   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: reallove

evo gauser posted image
meni izgleda super nisam dosad vidjela jel ko probao i jel ukusno jer sam mislila pokusat napraviti sutra abd .

ovo je extra stvar, probala u raznim varijantama i super ispadne

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 949
13.10.2011 16:49:20   
Anoniman
super maja , hvala e bas cu probat sutra abd . Al zanima me samo kad uzmem tjesto koliko ide komada jedan il dva sloja samo? I jesil samo jedan rolat pravila il dva ? Mislim istodobno kontas user posted image odjednom il si samo jedan ono moze biti .

< Poruku je uredio felix -- 13.10.2011 16:50:10 >

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *