|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
10.10.2011 21:51:29   
niki83
IZVORNA PORUKA: ena23

tastatura       mi u             haosu, izvinjava se na nacinu pisanja.

user posted image

ovo je znaci slika    tih pogacica, ovdje su punjene  sirom i persunom

Enaaa, ovo izgleda user posted image svaka cast...moram probati sto prije!!!

N&N

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 901
11.10.2011 1:00:02   
gvendolina
i meni se jaaako svidjaju ove pogaciceuser posted image ,bas me sada ah posaouser posted image
pravim ih prvom prilikom

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 902
11.10.2011 1:01:41   
Anoniman
ena, njamiiiii

(odgovor članu gvendolina)
  Neposredna veza do poruke: 903
11.10.2011 1:31:38   
Hanady RR
Uh Ena što su dobreuser posted image user posted image
Umalo ovo da mi promakneuser posted image
Evo ih bome ko sa kakve reklame...pravim za vikend 100%...hvala na podjeljenjom ovako plahom receptuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 904
11.10.2011 13:11:02   
niki83
A ja jutros pravila, ma ne smijem ni uslikati, ne lice uopce na ove Enine..
Sve sam radila kako si pisala, a radila ih sa 3 vrste sira i zacinskim biljem..no kad se peklo sve se razljevalo iznutra..a da nam opet objasnis kako ti to radis, malo smo slow izlgleda user posted image
Mislim super su ukusne, samo izgled mi je biouser posted image

N&N

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 905
11.10.2011 13:54:04   
ena23
joj planirala sam ih danas praviti pa uslikati proces ali nemam pr z pecivo a ne mogu izaci sa ovom svojom dvojicom. evo sad    cu objasniti detaljno, koliko mi tastatura dozvoli, a kad budem pravila uslikam proces, vazi?

znaci tjesto se zamjesi kako sam opisala na prosloj stranici. razvaljam ga na dvije jednake pravogaone jufke debljine malo manje od prsta. casom samo obiljezim krugove na jednj jufki, znaci ne pritisnem do kraja casu kroz tjesto, odakle cu vaditi pogacice. na te nacrtane krugove stavim kamarice punjenja. na tu pravougaonu jufku onda polozim ovu drugu, znaci pokrijem sve to skupa. tako se ukazu "brdasca"  i znam gdje casom da "zabodem". oko svakog tog brdasca onda prstima malo zgnjecim tjesto, da se sastavi, i onda casom vadim pogacice. premazem zumancetom, pospem susamom, curekotom ili nicim user posted image i pecem u dobro zagrijanoj rerni na 200.
joj ja tek sad shvatih koliko mi je mizeran rjecnikuser posted image user posted image nadam se da sam bar malo priblizila, a sutra aBd cu praviti pa uslikati.

p.s. ovaj nacin punjenja sam sama izmislila, u orginalu ne znam kako turkinje pune svoje pogacice, evo sad cu potraziti na netu ima li igdje napisano, a u sistini od ovog tjesta s emogu mozda i kiflice praviti, vjerovatno bi i one dobro ispale.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 906
11.10.2011 14:02:33   
Lejla Ka
Hanady, daj ti neku piletinu, rolovanu, a da se može narezati hladna.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 907
11.10.2011 14:14:34   
ena23
joj kme treba ideja ev malo turske kuhinje. vidite samo slika i hastala. mal unesvjest nisam pala, dodje mi sad daidem plakati nad svojim friziderom user posted image

lejla evo ovdje znaci mnogo slika, ni ja ne razumijem bas sve sta je sta ali ima praaaavo puno ideja koje mozes pokupiti:

njam njam

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 908
11.10.2011 14:55:32   
Sensia
Zdravo ženice,

Ako mi neko moze pomoci, trazim Selmu AM ili onaj njen recept za strudlu. s obzirom da je stara tema razgovori u ocekivanju pobrisana nemam recept user posted image  a tako mi se pravi, valjda hormoni . A imam i nekog dzema na kile pa da mi ne propadne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 909
11.10.2011 14:59:20   
Lejla Ka

joj kme treba ideja ev malo turske kuhinje. vidite samo slika i hastala. mal unesvjest nisam pala, dodje mi sad daidem plakati nad svojim friziderom user posted image

lejla evo ovdje znaci mnogo slika, ni ja ne razumijem bas sve sta je sta ali ima praaaavo puno ideja koje mozes pokupiti:

njam njam

Ma znala bih i ja otić u Tursku i sjest za švedski sto user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 910
11.10.2011 15:20:02   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

njam njam

Ma znala bih i ja otić u Tursku i sjest za švedski sto user posted image

Draga ena sta mi uradi. Ukljucila sam ovaj googletov prijevod da makar vidim jel slatko il slano. Kako dobro izgleda, balim do poda, nemoj da ovo trudnice vide.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 911
11.10.2011 15:28:39   
Honey3
ena draga sta nam ovo staviuser posted image nego ti svaki dan po ovaj jedan receptic ovdje nam prevedi pa da sta i mi probamouser posted image a one pogacice izgledaju njamiiiii:)))))

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 912
11.10.2011 15:44:54   
hampsi
user posted image Ena nas zarazila! I ja imam jedno pitanje- da li mastis tepsiju kad stavljas pogacice ili ne? Ja nekako nikad to ne "utrefim" a znam da se za neke stvari ne treba mastiti.
Niki83 da ti nije fil bio prerijedak ili mozda tijesto previse rastanjeno? Meno npr izlazi fil ako je jedno od ovo dvoje u pitanju

Takva sam kakva sam

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 913
11.10.2011 21:40:10   
niki83
Heh, Ena, ja shvatila!!user posted image user posted image Pa user posted image za mene...ocigledno sam grijesila u postupku filovanjauser posted image
Pravim za vikend sa nekim drugim filom i prema novom objasnjenju, thanksuser posted image

N&N

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 914
11.10.2011 21:46:02   
Hanady RR

Jel može sa jajima i paprikama...rolovani fileti.

Ili punjeni bataci ( pune se pilećom jetricom i gljivama ili smao gljive ako želiš)

ili piletina punjena sirom i nečim suhomesnatim pa pohovana...ali ja najčešće samo sirom trapistom napunim...

Šta'š od ovoga kaži da ti pišemuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 915
11.10.2011 21:49:45   
niki83
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Jel može sa jajima i paprikama...rolovani fileti.

Ili punjeni bataci ( pune se pilećom jetricom i gljivama ili smao gljive ako želiš)

ili piletina punjena sirom i nečim suhomesnatim pa pohovana...ali ja najčešće samo sirom trapistom napunim...

Šta'š od ovoga kaži da ti pišemuser posted image

Ovo je najbolje od ponudjenihuser posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 916
11.10.2011 21:51:40   
Hanady RR
Niki jel hoćeš da pišem il daješ glas Lejli šta je najboljeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 917
11.10.2011 21:57:04   
Hannica
Hoce da pises.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 918
11.10.2011 22:01:39   
niki83
user posted image user posted image user posted image Samo ti pisi... Uvijek ima neko da mu promakne koji receptuser posted image

N&N

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 919
11.10.2011 22:07:47   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image

potrebno

700 gr pilećih fileta
200 gr sira trapista
a ako koristite i nešto suhomesnato...onda 100 gr šumke, sudžuke ili pureće salame i 100 gr sira
oko 50 gr. kremastog sita ( ja stavim ABC namaz)

treba vam folija za kuhanje ona najlonska kuhinjska

jaja 2-3 komada, malo brašna i prezle i sol i biber...
ako volite dodatne začine kopar ili mažuran ili peršun svješ možete sitno narezano pomješati sa kremastim sirom...

Eh sad narežite filete tanko pa ih stavite na foliju najlonsku...
uglavnom dva komada fileti jedna kraj drugog stavite i lupkate ih čekićem za meso da se onako zaljepe jedan za drugi...

kad to pripremite namažete kremastim namazom filet, pa narendate trapist i stavite suhomestanto po želji u komadima...

pomoću folije zarolate filet u rolatić...
komletan rolat mora biti u foliji...

u šerpu stavite malo vode i kad prokuha ubacite rolatiće nek kuhaju...oko 10-tak minuta...

kad ih skuhate nek ohlade...a onda odmotajte pa pohujte ovim redom...jaje, brašno, jaje , prezla i na vrućem ulju propržite...uglavnom u jaje stavite sol i biber...

svaki do rolatoća možete rezati na kriške kao standardni rolati.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 920
11.10.2011 22:24:03   
niki83
Super zvuci, hvala ti.user posted image
Samo ja nisam tip za pohovanjauser posted image nego moze li se to recimo peci, u tepsiju ih poredati i peci?
Mislim da bi bili OK user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 921
11.10.2011 22:26:07   
Hanady RR
pa ja sam skontala da ih možeš i ne peći nakon ovoga kuhanja...samo kuhaš 15 minuta...
pored napraviš neki dresing i dosta...
ja napravim recimo majoneza, pavlaka i kopar dresing i ludilo ide uz touser posted image

a možeš i staviti u pleh i samo zapeći da porumeneuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 922
11.10.2011 22:27:05   
niki83
Mmmmmm, ovo s plehom je user posted image user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 923
11.10.2011 22:28:46   
Lejla Ka
Znala sam koga ću pitati user posted image

U glavnom, ovo mi baš odgovara, a vjeruj to sam i razmišljala. I sve kontam kako će mi se listovi sira u piletini teško savijati. Budalo, narendaj! user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 924
11.10.2011 22:30:41   
niki83
Lejla user posted image user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *