dzeny_2103 -> RE: Recepti,recepti (22.7.2010 8:54:57)
|
[image]http://www4.slikomat.com/10/0701/7la-IMG-88.jpg[/image] Sastojci: 500 g tikvica (400 g izrendanih) 125 ml mleka 2 jaja 60 g putera 100 g brašna 50 g parmezana (ili pekorina, ali manje) 1 veza peršuna na vrh noža muskatnog oraha na vrh noža bibera so 100 g Brie sira (bilo koji sir može, nije ni bitno) nekoliko cherry paradajza Postupak: 1. Tikvice oprati, oguliti i izrendisati. Posuti ravnom kašičicom soli, i ostaviti jedan sat ili više, da puste vodu, a zatim ih dobro ocediti pritiskajući kroz cediljku. Peršun iseckati sitno, pa podeliti na dva dela. 2. U isceđene tikvice dodati mleko, jaja i istopljeni puter. Umešati brašno, parmezan, polovinu iseckanog peršuna, dodati pola ravne kašičice soli, na vrh noža muskatnog oraha i bibera. 3. Teflonski tiganj ugrejati, kapnuti malo ulja, pa sipati smesu u debljini od pola centimetra. Sniziti temperaturu na 3 ili 4 (na skali 1-6). Čim uhvati donja korica uz pomoć plastične lopatice (ili druge alatke za rad sa teflonom) preseći palačinku na 4 dela, zbog lakšeg prevrtanja. Peći sa svake strane po nekoliko minuta, ili dok se ne uhvati zlatna korica. 4. Servirati sa tankim šnitama Brie sira i polovinama cherry paradajza, pa sve posuti ostatkom seckanog peršuna. Ovo sam pokupila sa ringeraja.rs i čini mi se pravo dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|