Blue rose RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (14.2.2012 21:23:40)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 da li su upravitelji zaduzeni za uklananje snijega i ledenica sa krovova zgrada - konkretan primjer - krov staklenog grada samo sto se nije urusio, iovako je pun rupa ali sa ovoliko snijega i kad se ovo krene topiti nastat ce ludnica, da zovem sarajevo stan? ima li neko iskustva s ovim, da li se dodatno placa ta usluga ili? Upravitelji jesu dužni da čiste snijeg sa krovova, između ostalog. Prema Zakonu o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 26/07), u članu 8. stoji: "Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove: 1. deratizacija u skladu sa programom Kantona Sarajevo, dezinfekcija po potrebi i dezinsekcija po potrebi, 2. redovno mjesečno održavanje i servisiranje liftova, 3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova, 4. uklanjanje svih visećih predmeta sa fasada i krovova koji ugrožavaju sigurnost prolaznika," Ja sam već slala mail, prije dva dana, naravno niko ni mukajet, a pošto spavaće i dječija soba su mi u potrkovlju, svako večer spavam ko na iglama jer je iznad Bog sami zan koliko snijega - ako Bog da sutra će doći jedan čiko da pogleda da li bi smio-mogao da nam o privatnoj režiji počisti snijeg sa krova.
|
|
|
|