Blue rose RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 16:03:22)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 Blue Rose sve i ja isto tako kazem. Da samo vidis kod mene komsiluka. Uzas jedan! mm izasao u subotu i lopatao, tek kasnije se 2-3 pridruzili i to da ociste svoje auto pa usput malo i prilaz. Evo ga i sada "lopata" pred neboderom. Sinoc sege - komsija sisao, cisti svoje auto i zatrpava nase. mm gleda s prozora, ne moze da vjeruje. A on cistio malo po danu sa djecom i ostavio lopatu u autu. Ovaj zatrpao vrata, ne moze ni lopatu izvuci. A sto je najtuznije odmah pored je park, moze tamo bacati snijeg, ali jok. I mm sidje i natjera ga da ponovo "otkopa" nase auto [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Isto ovako i mi. U subotu ujutro sve troje izađemo vani, mm i ja sa lopatom a kika da se valaj po snijegu. I do podne smo očistili nas dvoje ulaz i razgrnuli do auta, a oko 1400 sati završimo odgrtanje auta. Naravno cijelo to vrijeme komšije/nice se "deru" sa prozora eto moglil ste nas pričekati .. niko od njih nit ima lopatu, nit se za ovo 6 godina koliko živim u ovoj zgradi počešao da bilo koju zimu makar ispred ona tri stepenca razgrnu snijeg. A kamoli šta drugo. A giganti kad su skotnali u nedjelji da moraju ujutro na posao, razmahali se da čiste, i se po nađem autu. Mm gleda sa balkona levata koji onako bez imalo pameti u glavurdi zatrpava naše auto. I tek kad ga mm "zamoli" da sav taj snijeg na "to crno auto pokraj" nabaca - gigant je skonto da se zahebo. Valjda. Sva sreća pa ova auta postoje, da njih nema nema šanse da bi iko izašao da mahne lopatom.
|
|
|
|