RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Skvo RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:43:35)

taurus ima u robotu,

Hanady RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:45:27)

IZVORNA PORUKA: animagical

meni je jedino bilo malo frka sto nemam gdje kupiti svjeze voce i povrce za bebu,ali hajd moze koji dan na kupovnim kasicama...a vala mi je smijesno...

draga jesi bila u PIKu...moj suprug danas redovno dokupio vođa...narandže, mandarine, banane i jabuke za tufahije[sm=smiley36.gif] ( njih imamo iz bašte la nisu za tufahija a naumpale nam)

Hanady RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:46:35)

IZVORNA PORUKA: taurus

gdje u Sa ima kupiti onih malih plinskih boca zajedno sa onim gore dijelom za kuhanje (jesam dobro objasnila[sm=smiley36.gif])

pijaca ciglane...ja imam u offisu jednu takvu[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:46:51)

jabuke imam, banane A ne voli[sm=zmeden.gif], a to drugo su citrusi pa ne smije[sm=smiley36.gif] hvala ti, banane volimo mi stari,pa cemo se sutra zaletiti do pika[sm=smiley1.gif]

taurus -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:48:21)

drage moje hvala za info[sm=smiley31.gif]

Visnja RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 22:50:44)

dakle sutra ce biti opuhane sve male plinske bocice za kuhanje... [sm=smiley1.gif]

ledy blue -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 23:00:15)

Evo mozda nekome zatreba i ova informacija
http://www.sarajevo-x.com/biznis/news/bh-telecom-aktivirao-uslugu-sos-kredit/120207066

taurus -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 23:01:02)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

dakle sutra ce biti opuhane sve male plinske bocice za kuhanje... [sm=smiley1.gif]

upravo tako [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Lady26 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 23:05:36)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Da vas obradujem:

"Obavijest o obustavi saobraćaja,

Datum objave: 07.02.2012
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dostavilo je MUP-u Kantona Sarajevo Rješenje o privremenoj potpunoj obustavi saobraćaja u ulicama na području Kantona Sarajevo, a radi omogućavanja uklanjanja snijega i leda sa saobraćajnica. Ulice na koje se odnosi ova obustava su: Bulevar Mimar Sinana, Bulevar branilaca Dobrinje, „G“ transverzala, Lukavička cesta, „X“ transverzala, Safeta Hadžića, Zvornička, Zagrebačka, Terezije, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Bistrik, Alipašina, Hamze Hume, Patriotske lige, Azize Šaćirbegović, Gradačačka, Kraljice Jelene, Majdanska (duž mreže trolejbuskih linija), Maršala Tita, , Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Obala Kulina bana, Musala, Reisa Džemaludina Čauševića, Misa Irbina, Hiset__a, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, „VIII“ transverzala, Džemala Bijedića, Koševo, Bolnička, Višnjik, Put života, „I“ transverzala, Halida Kajtaza i Hamdije Čemerlića. Privremena potpuna obustava saobraćaja će trajati do stavljanja van snage ovog rješenja, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja."
http://mup.ks.gov.ba/node/5173

Ne pise otkad i dokad?
Sad sam nasla, svaki dan od 17h

veeseelaa -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (7.2.2012 23:19:30)

pa kako će čisititi? a parkirani automobili????

ElmaB -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 7:16:00)

Čišćenje snijega i leda Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu od 17 sati Zbog čišćenja i uklanjanja snijega i leda sa saobraćajnica u Sarajevu Ministarstvo saobraćaja KS donijelo je naredbu o privremenoj potpunoj obustavi saobraćaja na 38 saobraćajnica svakim danom od 17 sati. Rješenje o obustavi saobraćaja u ulicama Bulevar Mimar Sinana, Bulevar branilaca Dobrinje, "G" transverzala, Lukavička cesta, "X" transverzala, Safeta Hadžića, Zvornička, Zagrebačka, Terezije, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Bistrik, Alipašina, Hamze Hume, Patriotske lige, Azize Šaćirbegović, Gradačaćka, Kraljice Jelene, Majdanska (duž mreže trolejbuskih linija), Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Obala Kulina bana, Musala, Reisa Džemaludina Čauševića, Mis Irbina, Hiseta, Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, "VIII" transverzala, Džemala Bijedića, Koševo, Bolnička, Višnjik, Put života, "I" transverzala, Halida Kajtaza i Hamdije Čemerlića na snazi je dok traje proglašeno stanje prirodne nesreće u Kantonu Sarajevo.

Privremenu potpunu obustavu saobraćaja utvrđivat će operativni organi MUP-a KS u zavisnosti od situacije na terenu. Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednijih uslova za odvijanje saobraćaja, pripadnici MUP-a KS će uspostaviti redovni režim prometa, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

leona81 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 8:25:21)

IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: leona81

@anidla put je ok, stigla je u 8 15, krenula u 2 15...

odlicna info, hvala ti zaista....ipak je ona prevalila put kojim mi trebamo proci...

hvala jos jednom leona [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

nema na cemu:) kad krecete?

teacher75 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 13:50:26)

kakva je situacija sa tramvajima obzirom na ove obustave saobracaja? rade li i jesu li prevelike guzve? trebala bih sutra do grada oko pola 4, pa ne znam koje mi je prevozno sredstvo najpametnije da koristim[sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 13:51:50)

bacim pogled danas pa ti javim, znam da tramvaji rade od Č.vile - Baščaršije
a ima i komercijala, pa ne bi trebalo da u to vrijeme prema gradu ima gužve

Lady26 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 13:53:03)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa kako će čisititi? a parkirani automobili????

Pauk redovno radi i odvlace auta...
Bez naplacivanja

calahoe -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 16:26:38)

upravo samo stigli iz Mostara u Jablanicu,putovanje je trajalo 3 i po sata.Mostar ,lijeva obala od jucer ujutro nema struje,ja zivim na Tekiji,mostarci znaju kako puse tu,ma nijedan dio grada nije bure posteđen,al ti juzni i sjeverni djelovi su nekako najizlzeniji.Bura puse danima,u stanovima je vec nenormalno hladno,a ne pretjerujem ako kazem da se 80 posto stanovnistva grije na struju:(
Ja s djecom sam bila kpd prijateljice 100 m od mene,ima kamin.Bilo nas je 17-ero nocas kod nje.Kroz grad se jedva krece,sto se ocisti bura ponovo razbaca,hladno je do bola.Nadam se da ce struja brzo doci jer je situacija kriticna,a do nas nisu dopirale optimisticne prognoze,kao u najboljem slucaju veceras,a prije da ce sutra.
Mostarci moji mislim na vas stalno,valjda se ovaj uzas brzo zavrsi

M kao Mama -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 16:40:58)

IZVORNA PORUKA: calahoe

upravo samo stigli iz Mostara u Jablanicu,putovanje je trajalo 3 i po sata.Mostar ,lijeva obala od jucer ujutro nema struje,ja zivim na Tekiji,mostarci znaju kako puse tu,ma nijedan dio grada nije bure posteđen,al ti juzni i sjeverni djelovi su nekako najizlzeniji.Bura puse danima,u stanovima je vec nenormalno hladno,a ne pretjerujem ako kazem da se 80 posto stanovnistva grije na struju:(
Ja s djecom sam bila kpd prijateljice 100 m od mene,ima kamin.Bilo nas je 17-ero nocas kod nje.Kroz grad se jedva krece,sto se ocisti bura ponovo razbaca,hladno je do bola.Nadam se da ce struja brzo doci jer je situacija kriticna,a do nas nisu dopirale optimisticne prognoze,kao u najboljem slucaju veceras,a prije da ce sutra.
Mostarci moji mislim na vas stalno,valjda se ovaj uzas brzo zavrsi

Draga moja mislil na sve Vas, šta da VAm kažem, to je strašno što se dešava, ali eto hvala Bogu barem si se ti sa svojim sklonila, strašno, strašno, nemam riječi, a kako da Vam pomognemo

beba1 beba2 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 17:11:06)

evo da pohvalim svoje biscane koji su i ovog puta pokazali da zele pomoci,naime juce 5-6 kamiona sa ralicama otislo je u pomoc Mostaru i okolnim mjestima da se nekako izbore sa ovim vremenom...kod nas jos nije alarmantno sto se tice snijega nekih 35 cm ali je jako hladno...pozzz

calahoe -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 19:08:14)

IZVORNA PORUKA: beba1 beba2

evo da pohvalim svoje biscane koji su i ovog puta pokazali da zele pomoci,naime juce 5-6 kamiona sa ralicama otislo je u pomoc Mostaru i okolnim mjestima da se nekako izbore sa ovim vremenom...kod nas jos nije alarmantno sto se tice snijega nekih 35 cm ali je jako hladno...pozzz

Sreli smo putem te ralice,hvala Bihacu od srca
mama Alma<3

teacher75 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 19:37:01)

IZVORNA PORUKA: teacher75

kakva je situacija sa tramvajima obzirom na ove obustave saobracaja? rade li i jesu li prevelike guzve? trebala bih sutra do grada oko pola 4, pa ne znam koje mi je prevozno sredstvo najpametnije da koristim[sm=zmeden.gif]

ja opet da ponovim, niko mi ne odgovori[sm=smiley13.gif]

ElmaB -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 19:50:36)

Tramvaji i trolejbusi će ti raditi normalno, manja gužva je na troli, ja se danas vratila oko pola četiri trolom i nije bilo gužve.

teacher75 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 19:55:32)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tramvaji i trolejbusi će ti raditi normalno, manja gužva je na troli, ja se danas vratila oko pola četiri trolom i nije bilo gužve.

hvala, onda idem trolom

milenium -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 19:58:20)

pitala sam već na temi pravni savjeti ali nitko nije odgovorio pa da pokušam ovdje ako netko zna. pao nam je snijeg s krova kuće na auto i doslovno ga stukao,šteta je oko 2000  zna li itko imamo li pravo na nadoknadu štete zbog snijega.auto je naravno osigurano. hanady bi to znala sigurno ali nema je odavno na forumu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 20:05:46)

IZVORNA PORUKA: milenium

pitala sam već na temi pravni savjeti ali nitko nije odgovorio pa da pokušam ovdje ako netko zna. pao nam je snijeg s krova kuće na auto i doslovno ga stukao,šteta je oko 2000  zna li itko imamo li pravo na nadoknadu štete zbog snijega.auto je naravno osigurano. hanady bi to znala sigurno ali nema je odavno na forumu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ma draga tu sma ja al ne vdijeh pitanje...
ček odoh na pravne gdje si pisala

milenium -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (8.2.2012 20:08:30)

poslala sam ti jučer pp al ne znam jesi ga primila.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>