Lejla Ka -> RE: problemi sa dojenjem... (3.10.2011 14:44:36)
|
IZVORNA PORUKA: mishkica Pozdrav cure, nisam se odavno javljala, ja jos uvijek izdajam, ali zadnjih dana moje sunce bas malo jede...mozda nisam na pravoj temi, ali sigurno cu ovdje dobiti koji dobar savjet... ona malo pojede i kad doji, pa mi je mlijeka bilo sve manje jer ona malo jede...okvirno, sad ce joj 4 mjeseca, rodjena sa 3 i 700, sa mjesec dana imala 4 i 650, sa 3 mjeseca 6 i 200...izgleda bas nekako fino, ali kolicina koju pojede je zaista mala...nekad samo 550 ml mog mlijeka dnevno, prije je jela oko700-750 ja izdajam oko litar...i kad god da je ponudim ona pomalo samo uzme, i to je to...spava cijelu noc od 21 do 6 ujutro, pokusavala sam joj dati i po noci, ali isto u snu malo pojede i nastavi spavati, nije bas zainteresirana za jelo...jel ovo samo faza neka i koliko ovo traje? da napomenem, vise je jela dok nije napunila 3 mjeseca, ovo slabije jelo traje od puna 3 mjeseca, vec 20-ak dana...molim vas javite mi ako iko ima slicno iskustvo.. Ne vidiš neki konkretan razlog za pad apetita, npr. začepljen nos, dijete nije bilo bolesno u predhodnom periodu? Oko 4 i petog mjeseca obično brzina dobijanja na kilaži usporava. Eh sad majke koje doje ne znaju koliko dijete pojede. Ti možeš vidjeti količinu pa si i primjetila pad apetita. Može se desiti da se radi o nekoj prolaznoj fazi. Pedijatar će pratiti da li je dobivanje na težini i pored tog smanjenja apetita u granicama. Ono što ti možeš pratiti je opće stanje djeteta, ako je beba živahna, spava uobičajeno, reaguje na podražaje, voli kontaktirati, tj. ako se pored ishrane ponaša uobičajeno vjerovatno je sve OK.
|
|
|
|