Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
i mene ovo binu za svaka 2 sata,da li ih trebam buditi nakon 2 sata ili da čekam da se same probude????
Trenutno bukvalno curim na obje dojke,toliko o tome da nemam mlijeka
< Poruku je uredio enči80 -- 16.9.2011 13:07:13 >
ne znam sta da ti kazem....nekad fino doji...jednu dojku joj dajem za jedan obrok...ponekad mlijeko nadodje dva puta u toku dojenja pa mislim da je to od onih puta kad dobro doji...i mislim da tad izdoji i ono gusto mlijeko...ali cesto doji,doji i cim nadodje-a brzo nadodje, podje se komesat, ljutit, plakat, grcit..ko da u huji fata ali nece nikako uhvatit pravo.....ponekad prdekne pa se malo smiri ...ali vecinom se zavrsi da demonstrativno odbije dojku placem...i onda ja izdojim, kako kad-nekad 60,40,80 ml....sve zavisi i to joj ponudim i popije...a svaki put kad je dignem dok place , bezobzira da li je dojila 5 minuta ili petnest ona tako jako podrigne...ko da se bas zasitila, mozda od silnog zraka koji udahne zbog placa....ali ipak i nakon tog podrigivanja popije flasicu...a stolica joj je svo vrijeme zuta, lijepe boje ali rijetka, gotovo ko proliv....sve pelena upije , ostane poneki "zlatni dukat" i neka sluz....al se bas nakaki posteno, vecinom 1-2 puta u toku dana...eto, tako ja deveram...rastuzim ase kad pomislim da bi mogla preci na Ad...a tako sam bila borac da moja bebica doji...i ovo dvoje sam duze dojila, curicu do 15-og mjeseca-na njenu zelju mada je mlijeka jos bilo.. a sina do 11 mj. jer sam morala na posao....iz zenice u sa...i posto sam po 14 sati dnevno izbivala nisam htjela da me grudi pate....mala je sad krenula u prvi razred i nikad jos hvala ogu nije dobila inekciju...mali takodje...u najgorem slucaju dobijali su antibiotike ali hvala Bogu bas su rijetko bili bolesni....mozda lupam ali imam osjecaj kad bih presla na Ad da bi mi mala cesce posjecivala doktora mada to ne mora biti tako...a sa izdajanjem necu moci jos dugo...sve manje je mlijeka jer se ja izdajam rukom pa me i grudi bole...bas osjetim razliku-kako mi vise nadodje mlijeko kad moja bebica-pumpica izvuce-ako joj je ceif....nego kad se ja patim...
Rabi hvala sto pitas, ipak je bio skok u razvoju, pa dok je navukao mlijaka (uh polomise nas ovi skokovi) On je za mjesec dana dobio 900gr (sad ima 8kg i 800)...masAllah Ali je pedi ipak rekla da uvedemo jedan slani obroku 12h koji ce zaliti sikom i jedan slatki u 16h... jer je on bas bucko i stalno bi da siki, pa da mu uvedemo malo reda u ishranu
Rabi hvala sto pitas, ipak je bio skok u razvoju, pa dok je navukao mlijaka (uh polomise nas ovi skokovi) On je za mjesec dana dobio 900gr (sad ima 8kg i 800)...masAllah Ali je pedi ipak rekla da uvedemo jedan slani obroku 12h koji ce zaliti sikom i jedan slatki u 16h... jer je on bas bucko i stalno bi da siki, pa da mu uvedemo malo reda u ishranu
ovo neće unijeti nikakvog reda u dojenje.
Ne kontam ovaj stav naših pedijatara "kad dijete uredno dobiva hajdmo mu uvesti dohranu!" i "kad dijete ne dobiva uredno hajdmo mu uvesti dohranu".
Tvoja će na kraju biti zadnja, ali vjeruj da je bolje ne žuriti. I za tebe i za bebu.
moj tek rodjeni bebac doji, ali ne trazi cesto...danas je npr dojio sat vremena, valjda dok on sebi navuce,a sada spava dva sata u komadu...cim pocne cmoktati, lizati usne, gristi rukavicu, ja ga ponudim...trebam li ga pustiti da doji tako, ili da ga budim cesce? nije zut...krevetic je na suncanoj strani...rodjen sa 3650g sada ima 3500, tj juce je imao pri otpustu... vuce dosta jako, fino djeluje...povuce npr pet puta pa proguta i sve tako...
moj tek rodjeni bebac doji, ali ne trazi cesto...danas je npr dojio sat vremena, valjda dok on sebi navuce,a sada spava dva sata u komadu...cim pocne cmoktati, lizati usne, gristi rukavicu, ja ga ponudim...trebam li ga pustiti da doji tako, ili da ga budim cesce? nije zut...krevetic je na suncanoj strani...rodjen sa 3650g sada ima 3500, tj juce je imao pri otpustu... vuce dosta jako, fino djeluje...povuce npr pet puta pa proguta i sve tako...
moje evo su u dobrom trećem
p.s promijeni potpis
Čuj, vama je još rano da primjetite žuticu, bilirubin će ovih dana još rasti. Također sumnjam da ćeš ga probuditi ako je ušećerio. Radije se skoncentriši da efikasno doji kada doji. Znaći da što više guta, pomozimu masažom dojku, možeš ih malo i zagrijati prije podoja da mlijeko lakše ide, da ga ne mora puno vuči i umarati se. Sve je to normala, on je sad još slabačak i ne zna jesti
Enči, nema brige, sve dok žele biti na dojci. Zamjeni im strane.
Ne doje oni svo vrijeme nešto iskoriste i za opuštanje u sigurnosti majčinog zagrljaja.
Udobno se smjestite, kakvih grickalica i tekućine na slamku blizu sebe, i nemojte mrviti djeci po glavi.
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Ja sam vec pisala, moja Lana je dojila cca pola sata i spavala po 4h...i po noci isti ritam...nikad je nisam budila a hB jako je lijepo napredovala, ne vidim zasto biste budile djecu, ono jede/tj trazi da jede kad osjeti potrebu...a zna se da dijete napreduje dok spava....
ne znam sta da ti kazem....nekad fino doji...jednu dojku joj dajem za jedan obrok...ponekad mlijeko nadodje dva puta u toku dojenja pa mislim da je to od onih puta kad dobro doji...i mislim da tad izdoji i ono gusto mlijeko...ali cesto doji,doji i cim nadodje-a brzo nadodje, podje se komesat, ljutit, plakat, grcit..ko da u huji fata ali nece nikako uhvatit pravo.....ponekad prdekne pa se malo smiri ...ali vecinom se zavrsi da demonstrativno odbije dojku placem...i onda ja izdojim, kako kad-nekad 60,40,80 ml....sve zavisi i to joj ponudim i popije...a svaki put kad je dignem dok place , bezobzira da li je dojila 5 minuta ili petnest ona tako jako podrigne...ko da se bas zasitila, mozda od silnog zraka koji udahne zbog placa....ali ipak i nakon tog podrigivanja popije flasicu...a stolica joj je svo vrijeme zuta, lijepe boje ali rijetka, gotovo ko proliv....sve pelena upije , ostane poneki "zlatni dukat" i neka sluz....al se bas nakaki posteno, vecinom 1-2 puta u toku dana...eto, tako ja deveram...rastuzim ase kad pomislim da bi mogla preci na Ad...a tako sam bila borac da moja bebica doji...i ovo dvoje sam duze dojila, curicu do 15-og mjeseca-na njenu zelju mada je mlijeka jos bilo.. a sina do 11 mj. jer sam morala na posao....iz zenice u sa...i posto sam po 14 sati dnevno izbivala nisam htjela da me grudi pate....mala je sad krenula u prvi razred i nikad jos hvala ogu nije dobila inekciju...mali takodje...u najgorem slucaju dobijali su antibiotike ali hvala Bogu bas su rijetko bili bolesni....mozda lupam ali imam osjecaj kad bih presla na Ad da bi mi mala cesce posjecivala doktora mada to ne mora biti tako...a sa izdajanjem necu moci jos dugo...sve manje je mlijeka jer se ja izdajam rukom pa me i grudi bole...bas osjetim razliku-kako mi vise nadodje mlijeko kad moja bebica-pumpica izvuce-ako joj je ceif....nego kad se ja patim...
Ako dobro shvatam, tvoja beba ne pije AD, već tvoje izdojeno mlijeko na flašicu?
Treciputmama, po ovom što ja čitam iz tvog posta ja ne vidim tu nekog problema na bebinoj strani, veći je problem u tvojoj nesigurnosti i "podršci" koju ti pruža što znaš koliko je pojela kad daš flašicu.
Možeš li mi opisati šta tačno misliš pod pojnmom "da ti mlijeko nadođe nekad i dva puta u toku podoja"?
Mislim da se tvoja curica zaista naguta zraka tokom dojenja pa joj onda on stavra probleme. Da li si pokušala da je nakon podrigivanja vratiš na dojku.
Da li se možda dešava kad mlijeko krene da se beba zagrcava?
Ja sam vec pisala, moja Lana je dojila cca pola sata i spavala po 4h...i po noci isti ritam...nikad je nisam budila a hB jako je lijepo napredovala, ne vidim zasto biste budile djecu, ono jede/tj trazi da jede kad osjeti potrebu...a zna se da dijete napreduje dok spava....
Kad dijete ima novorođenačku žuticu povišen bilirubin uspavljuje dijete. Takvo dijete spava i kad je gladno, a za izbacivanje bilirubina je potrebno da ima često stolicu, koju ne može imati ako ne jede kvalitetno. Stvara se začarani krug, a povišen bilirubin u nekim jako velikim nivoima utiče na mozak. Zbog toga se u prvim danima kad bebama normalno raste nivo bilirubina jer njihova jetra nije još preuzela funkciju njegovog izlučivanja preporučuje insistiranje na češćem hranjenju i ne dozvoljavanju da bebe dugo spavaju. Posebno zato što su i obroci u ovim danima manji i što je dojenje još uvijek u fazi učenja još nedovoljno efikasno.
Bebu koja uredno jede u budnom stanju, uredno napreduje, nema simptoma žutice može se ostaviti da spava 2-3 sata, čak i duže, ali ne često. I ovdje govorimo o sasvim maloj novorođenčadi.
Kad dijete ima novorođenačku žuticu povišen bilirubin uspavljuje dijete. Takvo dijete spava i kad je gladno, a za izbacivanje bilirubina je potrebno da ima često stolicu, koju ne može imati ako ne jede kvalitetno. Stvara se začarani krug, a povišen bilirubin u nekim jako velikim nivoima utiče na mozak. Zbog toga se u prvim danima kad bebama normalno raste nivo bilirubina jer njihova jetra nije još preuzela funkciju njegovog izlučivanja preporučuje insistiranje na češćem hranjenju i ne dozvoljavanju da bebe dugo spavaju. Posebno zato što su i obroci u ovim danima manji i što je dojenje još uvijek u fazi učenja još nedovoljno efikasno.
Bebu koja uredno jede u budnom stanju, uredno napreduje, nema simptoma žutice može se ostaviti da spava 2-3 sata, čak i duže, ali ne često. I ovdje govorimo o sasvim maloj novorođenčadi.
Ovo je najbitnije za napomenuti,dakle da je sve uredno.Mada,rijetko koja zdrava beba(novorodjence) pajki vise od 3 sata.
ovo neće unijeti nikakvog reda u dojenje.
Ne kontam ovaj stav naših pedijatara "kad dijete uredno dobiva hajdmo mu uvesti dohranu!" i "kad dijete ne dobiva uredno hajdmo mu uvesti dohranu".
Tvoja će na kraju biti zadnja, ali vjeruj da je bolje ne žuriti. I za tebe i za bebu.
Iskreno i meni je ovo malo , ja zivim u Francuskoj, i ovdije na pocetku bas insistiraju na dojenju, a sad odjednom ovaj "upad" sa dohranom, pa ih ni ja sam bas ne kontam... al ja cu jos malo da sacekam, vala meni se bas ne zuri da kuham sve te kasice, sika mi nekako punooo lakse
Pa i moja je bila novorodjence... kako je trazila tako je jela.... Nikad nije imala povisen bilrubin ni u bolnici ni kad smo izasle....kakila je kod svakog podoja....uopste nije bilo potrebe za budjenjem.... Na zalost "odrasla" na AD, ali visa sila....onoliko koliko je dojila bilo sve vise nego skolski, kilaza i zdravlje hB... Ja kazem iz svog iskustva...za svoje dijete.... Nisam nazalost expert kao ti za dojenje ali eto nekog iskustva kao imam.... mada nije svako dijete isto...
i mene ovo binu za svaka 2 sata,da li ih trebam buditi nakon 2 sata ili da čekam da se same probude????
Trenutno bukvalno curim na obje dojke,toliko o tome da nemam mlijeka
Joj Enci bas mi zao sto te sikiraju,gdje ce onda biti da nemas mlijeka,meni nikad nije samo curilo a moj bebac doji evo vec 5 mjeseci,jeste da ti imas 2 bebe ali ipak one su male,opet cekaj Lejlin savjet ali mislim da ti netreba dohrana
Jutros sam bila kod pedijatra i uključila mi je dohranu humanom što me je pravo rastužilo Dok je bila samo jedna beba kod mene imala je dovoljno mlijeko ali kako dođe ova druga ponestaje mi dovoljno za obje barem su me ubijedili u to ali se ne predajem.
Rekla je nakon dojenja humanu od 30ml ili po potrebi 60 ml.
Lejla molim za savjet .
Da napomenem da je beba 1 koja je bila uz mene imala stabilnu kilau za prvih 7 dana tj.po jutranjm mjrenju dobila je je nekih 100gr i ima urednu zlatnoutu stolicu.Za bebu 2 koja j bila u SA također sam uspjla podojiti i imala je isto redovnu stolicu evo 2 dana.
Enči, nisam vidjela ovaj post izvini.
Nemoj uvoditi dohranu, daj dojenju šansu, makar dan dva. Naši ljekari dohranu preporuče ofrlje, bez razloga. Ti si majka i tvoje je da odlučiš.
Dohrana će sigurno iskomplikovati dojenje, naročito upotreba flašice. Dohrana ti je uvijek dostupna, nemoj pokleknuti.
Slazem se sa Lejlom. Bebe sebi prave koliko im treba, pa pusti nek sisaju makar i "uprazno"! Ah ti ljekari i ta dohrana.........bolje nemoj ali ako se vec odlucis daji spricom ili kasikicom,nikako flasicom. Imaju sprice sa necim kao cucla i ubrizgavas. Moja doduse ni to nece, samo siku voli
Ako dobro shvatam, tvoja beba ne pije AD, već tvoje izdojeno mlijeko na flašicu?
Treciputmama, po ovom što ja čitam iz tvog posta ja ne vidim tu nekog problema na bebinoj strani, veći je problem u tvojoj nesigurnosti i "podršci" koju ti pruža što znaš koliko je pojela kad daš flašicu.
Možeš li mi opisati šta tačno misliš pod pojnmom "da ti mlijeko nadođe nekad i dva puta u toku podoja"?
Mislim da se tvoja curica zaista naguta zraka tokom dojenja pa joj onda on stavra probleme. Da li si pokušala da je nakon podrigivanja vratiš na dojku.
da...nismo na ad vec izdajam mlijeko.... a sto se tice te "sigurnosti" kad dam flasicu, ne bih bas to tako nazvala- vec ja primjetim da ona ne doji kvalitetno i dovoljno...a podrigne tako jako svaki put...i kad se rasplace , nece dojiti vise, smiri se i zaspi...kao da se najela od tih pet ili manje minuta dojenja???? onda me strah da nije gladna jer stvarno ne doji puno....i kad joj dam izdojeno mlijeko ona popije...mada ne place ni kad joj ga nedam ali popije sto joj ponudim...tako da me strah da ne zaspe od umora pa mi bude gladna...proslu sedmicu sam je pustala bez izdajanja i dobila je samo 70 gr. za 7 dana ...malo!!!!pa ni minimum...
poslije podrigivanja je svaki put pokusam vratit ali se opet rasplace i nece... a to da mlijeko nadodje dva puta mislim da doji pa onda osjetim one trnce u grudima-mlijeko podje curiti na obje dojke...i nastavi da doji, doji...i onda kad gotovo izdoji treba povuc 3-4 puta da bi jednom progutala...i onda se malo tako muci da bi opet u jednom momentu ja osjetila one "trnce" i ona nastavila normalno da guta - jednom povuce pa proguta....a zna se cesto i zagrcnut ali ne svaki put.... joooj, znam da sam ti vise dosadna ali stvarno ne znam sta joj je....sinoc mi jedna kona kaze da je moguce da je "male" hrane tj. da se od malo najede, jel to moguce????
Ako ti sigurnost daje to sto znas koliko pojede, takodjer po mom iskustvu bolje je i to izdojeno dati spricom, a ne flasicom ili ako vec flasicom , neka joj flasicu daje neko drugi, a ne ti da bi joj ti ostala povezana sa sikom!.
Jutros sam bila kod pedijatra i uključila mi je dohranu humanom što me je pravo rastužilo Dok je bila samo jedna beba kod mene imala je dovoljno mlijeko ali kako dođe ova druga ponestaje mi dovoljno za obje barem su me ubijedili u to ali se ne predajem.
Rekla je nakon dojenja humanu od 30ml ili po potrebi 60 ml.
Lejla molim za savjet .
Da napomenem da je beba 1 koja je bila uz mene imala stabilnu kilau za prvih 7 dana tj.po jutranjm mjrenju dobila je je nekih 100gr i ima urednu zlatnoutu stolicu.Za bebu 2 koja j bila u SA također sam uspjla podojiti i imala je isto redovnu stolicu evo 2 dana.
Enči, nisam vidjela ovaj post izvini.
Nemoj uvoditi dohranu, daj dojenju šansu, makar dan dva. Naši ljekari dohranu preporuče ofrlje, bez razloga. Ti si majka i tvoje je da odlučiš.
Dohrana će sigurno iskomplikovati dojenje, naročito upotreba flašice. Dohrana ti je uvijek dostupna, nemoj pokleknuti.
Jutros im je patronažna dala po jednu mjeru od 3o ml i ja sam to plačući popratila malo se i olakšala za sve poslije poroda i evo upravo sam ih ponovo podojila.Nastojat ću da ih dojim a ako baš bude potrebna dohrana idem na kašičicu ili što kaže sweet tu špricu.
Mene samo čudi reakcija patronažne koja kaže ma kao daj im dohranu bit će tebi lakše
Svašta,ja stvarno jutros nisam imala mlijeka ni u jednoj dojci jr su mi čitavu noć bile na njima,vjerovatno je to privikavanje na dolazak i ove druge a ja se iskreno nadam da ću uspjeti u dojenju.
Hvala Lejla,hvala i ostalima na savjtima.
IZVORNA PORUKA: treciputmama da...nismo na ad vec izdajam mlijeko.... a sto se tice te "sigurnosti" kad dam flasicu, ne bih bas to tako nazvala- vec ja primjetim da ona ne doji kvalitetno i dovoljno...a podrigne tako jako svaki put...i kad se rasplace , nece dojiti vise, smiri se i zaspi...kao da se najela od tih pet ili manje minuta dojenja???? onda me strah da nije gladna jer stvarno ne doji puno....i kad joj dam izdojeno mlijeko ona popije...mada ne place ni kad joj ga nedam ali popije sto joj ponudim...tako da me strah da ne zaspe od umora pa mi bude gladna...proslu sedmicu sam je pustala bez izdajanja i dobila je samo 70 gr. za 7 dana ...malo!!!!pa ni minimum...
poslije podrigivanja je svaki put pokusam vratit ali se opet rasplace i nece... a to da mlijeko nadodje dva puta mislim da doji pa onda osjetim one trnce u grudima-mlijeko podje curiti na obje dojke...i nastavi da doji, doji...i onda kad gotovo izdoji treba povuc 3-4 puta da bi jednom progutala...i onda se malo tako muci da bi opet u jednom momentu ja osjetila one "trnce" i ona nastavila normalno da guta - jednom povuce pa proguta....a zna se cesto i zagrcnut ali ne svaki put.... joooj, znam da sam ti vise dosadna ali stvarno ne znam sta joj je....sinoc mi jedna kona kaze da je moguce da je "male" hrane tj. da se od malo najede, jel to moguce????
Pa radije joj ponudi drugu dojku ako misliš da joj je na jednoj bilo malo, nego da joj nudiš flašicu. Tjeraj je malo neka se trudi, nemoj se bojati.
Ovi trnci su simptom tzv. refleksa otpuštanja mlijeka, a to je pojava da kad beba počne sisati kanalići u dojci se počnu stiskati i tjerati mlijeko da teče (kao što si primjetila to se dešava na obje dojke istovremeno). Ako beba ima dva takva otpuštanja koja joj obezbjeđuju da bez puno truda efikasno pije mlijeko, to se može smatrati jako uspješnim podojem, ne zavisno od minutaže trajanja podoja. Neke bebe doje po sat a istinski pokrenu samo jedan refleks.
S obzirom da dojiš, i još i izdajaš ti siguno imaš dovoljno mlijeka za hraniti svoju bebu, možda čak i viška. Sad je do tebe da bebu potakneš da što efikasnije jede. Nudi joj često, kad doji pomozi joj blagim masiranjem dojke kao da mlijeko tjeraš od rebara prema bradavici u okolo dojke. Kad se beba uznemiri podigni je da podrigne, pa joj opet ponudi dojku. Ako ne želi i mirna je, ako zaspe, sigurno joj je bilo dovoljni. Nemoj se brinuti, nemoj nuditi flašicu. Zbunjuješ bebu, i lako možete završiti na izdajanju i hranjnju flašicom. Malo strpljenja i vjere, malo forsiranja dojke, i brzo će bebuška skontati šta je bolje.
Ovi trnci su simptom tzv. refleksa otpuštanja mlijeka, a to je pojava da kad beba počne sisati kanalići u dojci se počnu stiskati i tjerati mlijeko da teče (kao što si primjetila to se dešava na obje dojke istovremeno). Ako beba ima dva takva otpuštanja koja joj obezbjeđuju da bez puno truda efikasno pije mlijeko, to se može smatrati jako uspješnim podojem, ne zavisno od minutaže trajanja podoja. Neke bebe doje po sat a istinski pokrenu samo jedan refleks.
S obzirom da dojiš, i još i izdajaš ti siguno imaš dovoljno mlijeka za hraniti svoju bebu, možda čak i viška. Sad je do tebe da bebu potakneš da što efikasnije jede. Nudi joj često, kad doji pomozi joj blagim masiranjem dojke kao da mlijeko tjeraš od rebara prema bradavici u okolo dojke. Kad se beba uznemiri podigni je da podrigne, pa joj opet ponudi dojku. Ako ne želi i mirna je, ako zaspe, sigurno joj je bilo dovoljni. Nemoj se brinuti, nemoj nuditi flašicu. Zbunjuješ bebu, i lako možete završiti na izdajanju i hranjnju flašicom. Malo strpljenja i vjere, malo forsiranja dojke, i brzo će bebuška skontati šta je bolje.
hvala ti puno sto imas zivaca za mene... kad uspijesno doji najsigurnija sam samo sto se desava cesto da ona odmah prekine cim se mlijeko odpusti pa me onda strah da je gladna..jer kako ce biti sita ako je napustila dojenje taman kad je ono pocelo??' a onda me strah jer kad tako poslije dojenja izdajam ujutro mogu izdojit oko 150 ml. a poslije sve manje i manje tako da uvece jedva 20 ml....mada mi uvece najbolje spava a preko dana se cesto budi i pokusava da doji...al se brzo naljuti..pokusacu kako si mi rekla ali me strah da zbog svoje-ljenosti-mislim da je ipak to u pitanju , tek onda ne dobioje dovoljno...a ovo 7 gr. za sedmicu jel totalno malo???? ipak cu se hrabriti time da je bitno da ne gubi.... a ona stvarno izgleda punacko-buckasto , kao da dobija normalno a vaga govori za sebe...svi mi govore da fino izgleda, vesela je itd...pa ne znam....javim ti se...opet , nadam se sa boljim vijestima... hvala, hvala, hvala na savjetima
Treciput mama ne bih pogresno da me shvatis, ali jesi pomislila mozda da tvoju bebu ne bole usi??? Moja Ana je isto tako kod dojenja vriskala, a flasicu pila normalno, da kad smo ustanovili njenu upalu usiju dr nam je rekao da je vriskala jer prilikom dojenja treba jace povuci nego pri hranjenju flasicom pa onda to stvara bol u usima. Ja se nadam da nije to problem, ali ne bi bilo lose provjeriti sa ljekarom.