|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
16.9.2011 16:17:53   
Rabi
IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: Rabi

mala sa, kakva je situacija? Jeste li bile na kontroli?

Rabi hvala sto pitas, ipak je bio skok u razvoju, pa dok je navukao mlijaka user posted image user posted image (uh polomise nas ovi skokovi)
On je za mjesec dana dobio 900gr (sad ima 8kg i 800)...masAllah
Ali je pedi ipak rekla da uvedemo jedan slani obroku 12h koji ce zaliti sikom i jedan slatki u 16h... jer je on bas bucko i stalno bi da siki, pa da mu uvedemo malo reda u ishranuuser posted image user posted image

Ma znala sam ja da je malom buci malouser posted image   Samo sto bih ja ponudila prvo siku, pa tek onda kasikuuser posted image Ja sam tako radila! U svaakom slucaju sretno!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1726
16.9.2011 16:29:40   
treciputmama

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Treciput mama ne bih pogresno da me shvatis, ali jesi pomislila mozda da tvoju bebu ne bole usi??? Moja Ana je isto tako kod dojenja vriskala, a flasicu pila normalno, da kad smo ustanovili njenu upalu usiju dr nam je rekao da je vriskala jer prilikom dojenja treba jace povuci nego pri hranjenju flasicom pa onda to stvara bol u usima. Ja se nadam da nije to problem, ali ne bi bilo lose provjeriti sa ljekarom.

hvala ti sto je i tebe zaintersovao moj post...rekla sam pedijatrici, nakon pregleda i dozvole da dobije vakcinu...rekla sam da se nesto desava, da mislim da nisu grcevi i da mi se isto nije desavalo sa starijom djecom....opisala sam taj histericni, glasni plac...i u pravu si...otkrila je da se radi o upali usiju, sreca blagoj...vanjski dio je bio u pitanju, sreca pa nije srednje uho...ali bilo je dovoljno za te histericne placne ispade...dobile smo kapi za oci koje smo kapali u usi 3x dnevno i naravno zabranu vakcine...nakon 2 dana plac je prestao...i cinilo mi se da smo napokon uspostavili dojenje....u utorak smo bili na kontroli...to se vratilo u normalu ali sad opet place...ne na dodir usiju i ne onako jako...ali dovoljno da prekine sa dojenjem...

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1727
16.9.2011 16:34:59   
sanela.asja
Evo i mene medju dojiljama user posted image
Mljeka imam bebica jede,al mani su se bradavice upalilevaljda dok ih je izvukao na jednoj je danas bilo malo krvi,danas sam svaki put oplakala kad krene da doji dok uhvati bol je neopisivauser posted image babica mi rekla da ih mazem svojim mljekok ono malo da ispustim i da utrljam al ne pali jel ima neka kremica user posted image ..
I da bebi mi uzasno okice krmeljaju danas je jedva otvorio okice cistim mu kamilicom i lice mu je upaljeno jako crvenilo pa ako ima neko jos neki savjet user posted image , hvala..

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1728
16.9.2011 16:37:47   
Anoniman
Nazalost posto imam iskustva bas dosta sa upalom usiju moje misljenje je sledece... Ne znam je li te boljelo ikad uho? Moguce da nema upale ali je usni kanal jos osjetljiv, nije skroz zalijeceno pa prilikom podoja, kako ona povuce zigne je i onda place, ne mora uvijek uho pokazati na dodir da boli, tako nemoj tim da se vodis. Zamisli ti situaciju da moras povuci iz dojke i na zdrave usi nekakav je cudan osjecaj, a ne ako je jos bila upala.

(odgovor članu treciputmama)
  Neposredna veza do poruke: 1729
16.9.2011 16:42:17   
Anoniman
Sanela imas aventovu, dm i purelan kremu za bradavice, koliko znam ni jedna se ne mora prati prije podoja sto je meni bitno bilo. Ja sam koristila ovu purelan od medele i pravo mi je pomogla. Mada sam citala ovdje na forumu da postoje i neke skoljkice ili tako nesto za bradavice, ali to ce ti Lejla detaljnije objasniti. Sto se tice krmeljavih ociju nisam imala ni sa jednim djetetom tih problema, ali sam cula da je dobro da naspricas svog mlijeka da pomaze pravo. Da i kamilica se kao sad ne preporucuje jer je alergena ili tako nesto.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1730
16.9.2011 16:50:18   
treciputmama

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Nazalost posto imam iskustva bas dosta sa upalom usiju moje misljenje je sledece... Ne znam je li te boljelo ikad uho? Moguce da nema upale ali je usni kanal jos osjetljiv, nije skroz zalijeceno pa prilikom podoja, kako ona povuce zigne je i onda place, ne mora uvijek uho pokazati na dodir da boli, tako nemoj tim da se vodis. Zamisli ti situaciju da moras povuci iz dojke i na zdrave usi nekakav je cudan osjecaj, a ne ako je jos bila upala.

pravo da ti kazem nikad nisma imala problema sa upalom usiju, a ni ovo dvoje starijih nikada nisu....pa posto imas iskustva sta mi predlazes jer smo ove kapi potrosili...rok im je samo 7-8 dana a nismo dobili druge - rijec je o neodeksacin-u....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1731
16.9.2011 16:51:46   
DM
I da bebi mi uzasno okice krmeljaju danas je jedva otvorio okice cistim mu kamilicom i lice mu je upaljeno jako crvenilo pa ako ima neko jos neki savjet user posted image , hvala..

Moja djeca rođena sa ovim problemom-prvi je koristio sulfasol kapi(čistili smo mu oči njima-po preporuci pedijatra koji nas je pregledao u bolnici) a mlađi, kao izgleda više ne proizvode sulfasol, je koristio gentakulin(također po preporuci pedijatra)!
Ah, da i moj prvi sin je bio jako crven po licu i imao je tačkice crvene, pa nam je doc još u bolnici rekao da mu i lice očistimo tim kapima8drugi dan je imao čistu kožu)!A kako je sad sve "naopako" u bolnicama, ako ima osipa-šta misliš da , za svaki slučaj, uradite bris kože?!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1732
16.9.2011 16:58:30   
treciputmama

IZVORNA PORUKA: sanela.asja

moja bebacha je imala taj problem i evo od utorka se smirilo....kad smo lezali u bolnici doktorica kaze da je mala uhvatila neku bakteriju pri porodu pa da je od tog dobila phyodermiu po kozi a skoze prenjela na jedno oko-samo je jedno krmeljalo...u bolnici su to necim tretirali, bilo se malo povuklo ali smo izasli krmeljavi i bez terapije...to se nastavilo sve do sad u utorak kad sam po ko zna koji put rekla da stalno krmelja...uvijek joj curi iz jednog oka i to se skori...dosad su mi govorili da ce to duze trajat i izac ali sad zadnji put mi je bila druga doktorica i dala mi mast za oci- chloramphenicol i rekla da mazem 2x dnevno pred spavanje...cim sam prvi put namazala, odjednom je prestalo...malo se vratilo a vec drugi put totalno prestala krmeljat...to sam joj mazala samo 2 dana, jer stvarno nemam potrebe vise....tako lahko se zalijeci a toliko im trebalo da propisu...a kosta samo 1.40 KM...od cestog ciscenja oko joj je bilo stalno crveno a sad je sve super...

Neposredna veza do poruke: 1733
16.9.2011 21:14:01   
sanela.asja
Danas sam mu cjeli dan cistila tek tamo popodne uspio je ljepo ovoriti oci,i ukapavala sam mu svoje mljeko pomoglo mu je svakako cemo ici da vadimo krv iz pete tako da cu nesto trazitiuser posted image da mu dajuuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1734
17.9.2011 15:19:54   
palachinken
Lejla (ili bilo ko, naravno) - u sta bih mogla pohranjivati izdojeno mlijeko za zamrzavanje? Ustvari, zasad sam mislila pohraniti one viskove sto teku izmedju podoja, a bude toga poprilicno. Imaju u apotekama one sterilne plasticne posudice sto se kupuju za urinokulturu, jedino mi one naumpadaju.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1735
17.9.2011 15:39:15   
niki83

Danas sam mu cjeli dan cistila tek tamo popodne uspio je ljepo ovoriti oci,i ukapavala sam mu svoje mljeko pomoglo mu je svakako cemo ici da vadimo krv iz pete tako da cu nesto trazitiuser posted image da mu dajuuser posted image

Moja N je imala s tim ocima problema kad se tek rodila, nas su zeznule patronazne sa tim ukapavanjem mlijeka i kamilicom. Poslije kad smo otisli na pedijatriju, dr. rekla samo prokuhanu mlaku vodu na sterilnu gazu i od kraja prema unutrasnjoj strani oka cistiti, kad god se beba budi..doduse na kraju smo dobili i Tobrex kapi, one su antib. pa samo 3dana ih koristili, srecom sve proslo. Sretnouser posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 1736
17.9.2011 16:14:03   
sanela.asja
Prolaze okice polako kad ga perem umijem ga mlakom vodom,a i ukapam malo mljeka i crvenilo na licu se polako povlaci..
Meni bradavice krvare i svako dojenje ispadne ko krvava zilica,danas sam kupila sve moguce kreme za bradavice nadam se da ce se povuc boli do srcauser posted image ,a bradavice mi gore

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1737
17.9.2011 17:38:00   
sweet insanity
sanela, kao sto rekoh-pokusaj ih sto vise na zraku drzat i radi malo na pravilnoj tehnici dojenja kako sam ti objasnila, treba vremena al dodje na svojeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1738
17.9.2011 17:42:14   
ena23
IZVORNA PORUKA: palachinken

Lejla (ili bilo ko, naravno) - u sta bih mogla pohranjivati izdojeno mlijeko za zamrzavanje? Ustvari, zasad sam mislila pohraniti one viskove sto teku izmedju podoja, a bude toga poprilicno. Imaju u apotekama one sterilne plasticne posudice sto se kupuju za urinokulturu, jedino mi one naumpadaju.

one ti i jesu najbolje a pravo su povoljne, ja sam ih koristila duuuugo z amliejko a poslje i za zamrzavanje temeljca i supice na kojem je emiru teta pravila hranu kad je bi spreman z ahranu. aventove posudica koje mi jedine jos  padaju na pamet u te svrhe skupe su zara.

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1739
17.9.2011 17:45:29   
ena23

Prolaze okice polako kad ga perem umijem ga mlakom vodom,a i ukapam malo mljeka i crvenilo na licu se polako povlaci..
Meni bradavice krvare i svako dojenje ispadne ko krvava zilica,danas sam kupila sve moguce kreme za bradavice nadam se da ce se povuc boli do srcauser posted image ,a bradavice mi gore

dusa draga tacno osjetim tu bl kad je se sjetim user posted image pokusaj mazati svojim mlijekom pa susiti na zraku sto vise, ako treba nek su citav dan na zraku bradavice. ja sam koristila aventovu kremu ali nisam sigurna sta mi je pomoglo- krema ili zrak. jedino sto ti mogu reci- proci ce!

ps mene su uzasno bolile bradavice kad smo imali gljivice, tj. soor. je li moguce da ti je i od toga bol? ima li beba bijelih naslaga po ustima?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 1740
17.9.2011 19:57:54   
Lejla Ka
Treciputmama, ja sam skroz zaboravila, ti si spominjala da je bio problem sa ušima. Slašem se sa Jelenom, to može još uvijek biti uzrok problema. Ne znam koliko ti je problem ali možda ne bi bilo zgoreg da pedijatar opet provjeri uši.

Ovo da izdajaš sve manje tokom dana je sasvim normalno, ne proizvodi se isto stalno, i tvoje se tijelo prema noći umara. Ništa ti ne brini, beba dobije dovoljno.

Ovaj problem sa ušima bi mogao biti uzrok svih problema, i bebinom manje uspješnom dojenju i smanjenom dobitku na težini, bacite težište na rješavanje tog problema.

Sanela-asja, beba sigurno ne hvata bradavicu kako treba. Ti pokušavaš riješiti problem, ali ti ona kod svakog podoja nanovo oštećuje bradavicu. Pogledaj ovaj prikaz:

user posted image

Na ovaj način pomogneš bebi da što šire otvori usta.

Pogledaj ovaj video: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=127:baby-28-hours-old-assisted-latching&catid=6:video-clips&Itemid=13

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1741
17.9.2011 20:01:23   
Lejla Ka
Imam jednu veliku molbu. Svaku upotrebu kapi masti i ostalih lijekova, naročito onih koje sadrže antibiotike kao što su ove koje savjetujete za krmeljave oči treba preporučiti isključivo ljekar. Ipak se ovdje radi o novorođenčetu, a svaki slučaj, naročito infekcije je poseban i specifičan. Mislim da nije fer preporučivati antibiotsku terapiju koja je bila prepisana za vas.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1742
17.9.2011 20:02:56   
Lejla Ka
Palachinken, Ena23 ti je Tito za izdajanje i pohranjivanje majčinog mlijeka. Ja sam ti tu čisti teoretičar.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1743
17.9.2011 20:25:24   
sanela.asja
ps mene su uzasno bolile bradavice kad smo imali gljivice, tj. soor. je li moguce da ti je i od toga bol? ima li beba bijelih naslaga po ustima?
Nema cista su mu usta, ma nedojim pravilnouser posted image user posted image
Lejla Ka hvala ti puno user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1744
17.9.2011 20:29:08   
Lejla Ka
Nemoj da te sekira ako beba ne hvata bradavicu pravilno sad. To se uči, i kod svakog podoja nastojiš ostvariti što bolji hvat, svaki put ispravljaš po malo. Niko se naučen nije rodio user posted image
Ako vidiš da je loše uhvatila, vrh malog prsta uvučeš u ugao bebinih usana, kad otpusti vakum, izvučeš bradavicu i pokušaš ponovo. Ispravljanje položaja, maksimalno sušenje na zraku bradavica i lanolinska krema će to srediti za nekih 4-5 dana.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1745
18.9.2011 1:33:48   
treciputmama

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Treciputmama, ja sam skroz zaboravila, ti si spominjala da je bio problem sa ušima. Slašem se sa Jelenom, to može još uvijek biti uzrok problema. Ne znam koliko ti je problem ali možda ne bi bilo zgoreg da pedijatar opet provjeri uši.

Ovo da izdajaš sve manje tokom dana je sasvim normalno, ne proizvodi se isto stalno, i tvoje se tijelo prema noći umara. Ništa ti ne brini, beba dobije dovoljno.

Ovaj problem sa ušima bi mogao biti uzrok svih problema, i bebinom manje uspješnom dojenju i smanjenom dobitku na težini, bacite težište na rješavanje tog problema.

samo da ti javim da juce i danas nisam izdajala...doji puno bolje, ko prava...ali je ne smijem puno hvaliti.... a za kapi za oci o kojima sam govorila da smo dobile na recept...ne preporucujem nikome, samo kazem da je nama to pomoglo,naravno uz preporuku pedijatra...i poznat izvor krmeljanja (prenesena bakterija pri porodu).....nadam se da nijedna mama kao ni ja sama nece uzimati antibiotike na svoju ruku...vec samo uporediti eventualne simptome sa onima koji im se desavaju pa onda pravac doktoru da on da konacnu terapiju...ipak za to sluze dotori....
eto u utorak bi trebali na kontrolu , mozda dobijemo i prvu vakcinu jer vec kasnimo...pa se javim da vidite je li ove sedmice nabacila vise grama...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1746
18.9.2011 12:35:22   
Rabi
Molim za savjet, ne znam jesam li pisala ovdje ali jesam negdjeuser posted image Moja bebica ima 9,5 mjeseci...Nece da dojiuser posted image Nece siku, pa i ako doji u 24 h...to je samo ono usputuser posted image Tako mi je zao, a sad sam u dilemi da li da jos dajem ili da prestanem nuditiuser posted image Ona hB sve ostalo jede super, ali siku nekad nece ni cijeli dan i nocuser posted image Sta da radim, da li da prestanem nuditiuser posted image ja njoj pokazem, a ona se samo okrene i ode!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

Neposredna veza do poruke: 1747
18.9.2011 12:37:19   
palachinken

IZVORNA PORUKA: ena23

IZVORNA PORUKA: palachinken

one ti i jesu najbolje a pravo su povoljne, ja sam ih koristila duuuugo z amliejko a poslje i za zamrzavanje temeljca i supice na kojem je emiru teta pravila hranu kad je bi spreman z ahranu. aventove posudica koje mi jedine jos  padaju na pamet u te svrhe skupe su zara.

Hvala ena!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1748
18.9.2011 21:14:59   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: treciputmama
samo da ti javim da juce i danas nisam izdajala...doji puno bolje, ko prava...ali je ne smijem puno hvaliti.... a za kapi za oci o kojima sam govorila da smo dobile na recept...ne preporucujem nikome, samo kazem da je nama to pomoglo,naravno uz preporuku pedijatra...i poznat izvor krmeljanja (prenesena bakterija pri porodu).....nadam se da nijedna mama kao ni ja sama nece uzimati antibiotike na svoju ruku...vec samo uporediti eventualne simptome sa onima koji im se desavaju pa onda pravac doktoru da on da konacnu terapiju...ipak za to sluze dotori....
eto u utorak bi trebali na kontrolu , mozda dobijemo i prvu vakcinu jer vec kasnimo...pa se javim da vidite je li ove sedmice nabacila vise grama...

Pravo mi je drago user posted image

Ma kritika za savjetovanje lijekova je više bila generalna, nije bila upućena nikom lično. I skrenula sam na to pažnju jer dođu tu i mame koje će pročitati da je neko koristio nešto i uzeti to na svoju ruku.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1749
18.9.2011 21:16:33   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Rabi

Molim za savjet, ne znam jesam li pisala ovdje ali jesam negdjeuser posted image Moja bebica ima 9,5 mjeseci...Nece da dojiuser posted image Nece siku, pa i ako doji u 24 h...to je samo ono usputuser posted image Tako mi je zao, a sad sam u dilemi da li da jos dajem ili da prestanem nuditiuser posted image Ona hB sve ostalo jede super, ali siku nekad nece ni cijeli dan i nocuser posted image Sta da radim, da li da prestanem nuditiuser posted image ja njoj pokazem, a ona se samo okrene i ode!

Jesi li čula za štrajk dojenja? Pročitaj malo o tome: http://www.ringeraja.ba/forum/%C5%A0trajk_dojenja/m_353823/tm.htm

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *