Valerie -> RE: Problemi sa dojenjem... (1.3.2015 8:41:19)
|
Trudna sam 30 sedmica, prvo dijete. Vec godinama imam ciste u dojkama, a u lijevoj imam intraduktalni papilom, vrlo blizu bradavice, tvrd na dodir i zbog njega vec godinama iscjedak iz te dojke. Rečeno mi je na pregledima i kontrolama koje redovno obavljam godinama da se to moze samo operativno odstraniti. Planirala sam operaciju, ali sam u medjuvremenu ostala trudna. Jako bih voljela da dojim svoju bebu i brine me taj papilom. Da li ću moći, da li će smetati taj iscjedak (koji je nekad žute do tamno smedje boje). Radila sam naravno citološku analizu u vise navrata, pokazalo se da nema malignih celija, nego samo celije epitela. Bojim se upale, mastitisa... Zanima me da li je neko imao ili čuo za sličan slučaj? Shvatila sam da su savjeti doktora u ovom polju na nivou nagadjanja, neki su mi rekli da zbog promjena na dojkama necu ni moci zatrudniti, a eto vrlo lako sam ostala trudna. Bila sam kod raznih doktora, ginekologa, glandularnog hirurga, radila UZ, mamografiju, analizu iscjetka, i nekako uvijek su mi svi ostali nedoreceni... Bilo kakav savjet bi mi dobro dosao, preporuka za dobrog doktora, iskustvo... Hvala vam
|
|
|
|